واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: تزریق ژل گونه و عفونت های آن
معمولا وقتی اسم تزریق ژل برای برجسته تر نشان دادن گونه یا از بین بردن چین و چروک های صورت می آید، بیشتر افراد چهره یک خانم را در حال انجام دادن چنین کارهایی پیش خودشان تجسم می کنند….
اما آقای حسین.ع ۳۵ ساله، میهمان این هفته میزگرد زیبایی هستند که حدود ۷ سال پیش برای برجسته تر شدن گونه هایشان ژلی تزریق کرده اند و حالا تاوان سختی را برای این کارشان می پردازند. بهتر است جزییات ماجرا را از زبان خود ایشان و متخصصان سلامت بشنوید!
ح.ع که بعد از تزریق ژل گونه دچار عوارض متعددی شده است، می گوید:
دردش امـانــم را بــریـــــد!
▪ ماجرای تزریق ژل و عفونت و دردسرهای تان بعد از آن را برایمان تعریف می کنید؟
حدود ۷ یا ۸ سال پیش تصمیم گرفتم فقط به خاطر زیبایی سراغ تزریق ژل بروم. من بیشتر تحت تاثیر تبلیغات قرار گرفته بودم و با توجه به اینکه جوان هم بودم، دوست داشتم که چهره جذاب تری داشته باشم. بنابراین با کلی پرس وجو به این نتیجه رسیدم که تزریق ژل در گونه ها می تواند چهره ام را کلی تغییر دهد و در واقع زیباترم کند!
▪ این کار را کردی و نتیجه دلخواهت را هم گرفتی؟
بله. من چهره ام خیلی تغییر کرده بود و همه چیز داشت خوب پیش می رفت تا اینکه چند وقت پیش احساس کردم یک طرف صورتم دچار برآمدگی شده و درد دارد.
▪ علتش چه بود؟
داخل گونه ام یک کیست عفونی تشکیل شده بود که ورم و درد بسیار زیادی داشت. راستش، بعضی از اطرافیانم فکر می کردند که به خاطر آبسه دندانم، صورتم ورم کرده است! این کیست عفونی اینقدر دردناک و غیرقابل تحمل شد که مجبور شدم برای درمانش به پزشک مراجعه کنم.
▪ فکر نمی کنی که بعد از ۷ سال به وجود آمدن کیست عفونی داخل گونه ات ربطی به تزریق ژل نداشته؟
نه! چون یکی، دو نفر از پزشکانی که به آنها مراجعه کردم، اعتقاد داشتند که این کیست عفونی، جزو عوارض درازمدت همان تزریق ژل است.
▪ خب! داشتی می گفتی که برای درمان اقدام کردی. روند درمانی ات چطور بود؟
چند بار که به مراکز درمانی مختلف مراجعه کردم، آنها عفونت جمع شده داخل کیست را به وسیله سرنگ مخصوصی تخلیه کردند اما این کار اصلا فایده ای نداشت و باید درمان اساسی انجام می شد.
▪ چطور؟
بعد از هر بار تخلیه عفونت، ورم صورتم می خوابید و دردش هم آرام می شد اما مدتی طول نمی کشید که دوباره عفونت در کیست داخل گونه ام جمع می شد و دوباره روز از نو و روزی از نو. این کیست عفونی و دردش آنقدر مرا اذیت می کرد که نمی توانستم روی یک طرف از صورتم بخوابم یا آن قسمت را اصلاح کنم چون در این صورت کیست، بدتر ملتهب و متورم می شد.
▪ یعنی درمان قطعی برای مشکلت وجود نداشت؟
چرا. بعد از اینکه پزشکان مختلفی چند مرتبه عفونت کیستم را تخلیه کردند و نتیجه نگرفتند، گفتند که باید خود کیست را خارج کنیم و این کار مستلزم انجام دادن یک عمل جراحی بود.
▪ انجام عمل جراحی را پذیرفتی؟
خیر، چون پزشکان گفتند که یا باید پوست صورتت را از بیرون بشکافیم و کیست را برداریم یا اینکه از داخل دهان پشت گونه ات را بشکافیم و کیست را خارج کنیم.
▪ خب چرا قبول نکردی؟
به دلیل اینکه اگر صورتم را از بیرون می شکافتند به احتمال زیاد جای بخیه های جراحی روی گونه ام باقی می ماند و شکافتن داخلی هم درد و مشکلات فراوانی داشت.
▪ بالاخره که باید یک جوری از شر این کیست خلاص می شدی. با این حساب چه کار کردی؟!
چون هر ۲ عمل جراحی سخت بود دکتر باریک بین به من پیشنهاد دادند که بهتر است برای کم شدن عوارض عمل، با کمک لیزر وارد بافت صورتم بشوند و کیست را تخریب کنند. هر چند که عمل لیزر هم سخت بود، اما در هر صورت عملی بود و آن را به عمل جراحی باز ترجیح دادم.
▪ حالا با لیزردرمانی، کیست صورتت به طور کامل از بین رفته؟
البته الان ۳ هفته بیشتر از عملم نمی گذرد اما به نظر خودم، اوضاع صورتم خیلی بهتر شده است. این را هم بگویم که دکتر باریک بین گفتند که بعد از گذشتن ۲ ماه می توانیم نتیجه نهایی لیزردرمانی را ببینیم که من فکر می کنم نتیجه خوب باشد چون الان که خیلی از وضعم راضی هستم.
▪ لیزردرمانی سخت نبود؟
به هر حال هر نوع درمانی سختی های خاص خودش را دارد اما به نظرم سختی های لیزردرمانی خیلی کمتر از عمل جراحی باز است. ضمن اینکه عوارض ظاهری کمتری هم دارد.
▪ منظورت از عوارض ظاهری چیست؟
منظورم این است که اگر پوست صورتم را از بیرون یا حتی داخل می شکافتند، ممکن بود خیلی ها متوجه جراحی بشوند و این طوری مجبور باشم که مدام به همه در مورد کاری که کردم، توضیح بدهم. به علاوه، همان طور که گفتم امکان اینکه جای بخیه روی صورتم باقی بماند هم وجود داشت.
▪ یعنی الان هیچ ردی از لیزردرمانی روی پوست صورتت باقی نمانده است؟
خیر. البته یک سوراخ کوچک به قطر ۲ تا ۳ میلی متر در اثر لیزر، روی گونه ام ایجاد شده که آن هم اینقدر کوچک است که خودم هم گاهی گمش می کنم، چه برسد به اینکه دیگران متوجه اش شوند!
▪ راستی! فقط یک طرف صورتت به ژل واکنش نشان داده بود؟
بله. البته این برای خودم هم جالب بود که هرچند من در ۲ طرف صورتم ژل را تزریق کردم، اما تنها یک طرف از صورتم دچار مشکل شد.
● نظر روانپزشک
چقدر باید به زیبایی اهمیت بدهیم؟
دکتر محمدرضا خدایی/ عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی
عشق به زیبایی، یک عشق ذاتی است که در نهاد همه انسان ها وجود دارد. حالا اگر یک نفر به وضع ظاهری و زیبایی خودش به اندازه و در حد نرم جامعه نگاه کند، ما اصلا نمی گوییم که او اختلال روان شناختی دارد چون به هر حال همه افراد دوست دارند که تا حد قابل قبولی به ظاهر خودشان برسند تا زیبا و آراسته به نظر بیایند.
اما اگر توجه به زیبایی ظاهری برای کسی تبدیل بشود به یک مشغله ذهنی و تمام عملکردهای شغلی، خانوادگی، تحصیلی و اجتماعی او را تحت تاثیر خود قرار بدهد آن وقت است که ما می گوییم رفتار این فرد دچار اختلال است. بنابراین توجه بیش از اندازه به زیبایی ظاهری به طوری که مورد قبول و پسند خانواده و جامعه نباشد، می تواند نوعی اختلال رفتاری محسوب بشود.
نکته دیگر اینجاست که سطح توجه به زیبایی ظاهری بین زن و مرد با هم فرق می کند.
یعنی اگر یک خانم بخواهد برای زیباتر شدن، بینی اش را عمل کند یا اعمال جراحی زیبایی دیگری انجام دهد، اطرافیان او چندان تعجبی نمی کنند اما وقتی یک آقا مانند حسین.ع تصمیم می گیرد که برای زیبایی به کار تزریق ژل، تن در بدهد، همه شگفت زده می شوند و البته حق هم دارند چون سطح زیبایی طلبی مردان از زنان پایین تر است.
بنابراین، شاید تزریق ژل و عمل جراحی زیبایی بینی برای یک خانم اختلال رفتاری محسوب نشود اما همین کارها می توانند در صورتی که به دغدغه اول یک آقا تبدیل شوند، برای او به نوعی اختلال رفتار به حساب آیند.
از جمله عواملی که می توانند در شکل گیری این نوع اختلالات در آقایان دخیل باشند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) کمبود اعتمادبه نفس،
۲) احساس حقارت درونی، یعنی اینکه فرد در خودش کمبودهایی را حس می کند که می خواهد با زیبا و جذاب تر کردن ظاهرش در صدد رفع آنها بر بیاید.
۳) کمبود مهارت های ارتباطی، بین فردی و اجتماعی، یعنی اینکه فرد نمی تواند با خانواده و جامعه اطرافش ارتباط خوبی برقرار کند و به همین دلیل سعی می کند با کمک گرفتن از راه های دیگری مانند اعمال جراحی زیبایی، توجه اطرافیان و جامعه را به خودش جلب کند تا حداقل آنها بتوانند راه ارتباط با اطراف را برایش باز کنند.
۴) داشتن حالات وسواس گونه، یعنی اینکه فرد نسبت به جسم خودش وسواس دارد و تمام مشغله ذهنی اش این است که چه کار کند تا ظاهر بهتری داشته باشد.
با توجه به موارد ذکر شده، اگر نگاه فردی به ظاهر خودش، وسواس گونه و بیمارگونه باشد و او مدام با مشغله ذهنی عوض کردن ظاهرش دست و پنجه نرم کند، در این صورت معتقدیم که به نحوی از اختلال شخصیت رنج می برد.
البته همان طور که گفتم، اهمیت دادن به زیبایی در حد معقول اش اصلا بد نیست ولی اگر این کار زندگی افراد را به صورت غیرمتعارف تحت تاثیر خودش قرار بدهد به اختلال شخصیت منجر می شود.
حالا سوالی که ممکن است در اینجا برای افراد پیش بیاید، این است که راه مقابله با این نوع اختلال شخصیت چیست؟ افرادی که به هر ترتیب از این نوع اختلال رفتار رنج می برند، باید تمام تلاش خودشان را بکنند تا مهارت های اجتماعی و ارتباطی بیشتری را کسب کنند و توانایی حل مسائل و مشکلات زندگی شان را بالا ببرند و در کنار این کارها از مشاوره با یک روان شناس یا روان پزشک هم بهره بگیرند.
ضمن اینکه اگر چنین افرادی با درس خواندن یا شکوفا کردن سایر استعدادهایشان، خودی به دیگران نشان بدهند، خیلی راحت متوجه این موضوع می شوند که زیبایی و والایی شخصیت در ارتباط برقرار کردن با جامعه اطراف اهمیت بیشتری نسبت به زیبایی ظاهری دارد.
● نظر متخصص پوست و مو
استفاده از ژل پاژ ممنوع است
د کتر امیرهوشنگ احسانی/ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ژل پاژ یکی از ژل هایی بود که چند سال قبل برای برجسته کردن گونه ها و حتی گاهی از بین بردن چین و چروک صورت مورد استفاده قرار می گرفت. این ژل از همان ابتدای کار هم مورد تایید مقامات بهداشتی کشور نبود اما متاسفانه به خاطر قیمت نسبتا پایینی که داشت، مشتریان خاص خودش را پیدا کرده بود.
یکی از بزرگ ترین، مهم ترین و بدترین عوارض ژل پاژ، عوارض طولانی مدت آن به صورت ترشح، تورم، التهاب و واکنش به صورت جسم خارجی در محل تزریق است. گاهی اوقات ممکن است عوارض ژل پاژ، خیلی دیر خودش را نشان بدهد. همان طور هم که در شرح حال آقای حسین.ع خواندید، ایشان پس از ۷ سال با عارضه تزریق این ژل که همان کیست عفونی بود، مواجه شدند.
همان گونه که این بیمار هم گفتند، ممکن است تمام نقاطی از بدن که ژل در آنها تزریق شده واکنش نشان ندهند و تنها بخشی از بدن درگیر واکنش و عارضه این ژل شوند. به عنوان نمونه امکان دارد فردی در تمام صورتش ژل پاژ را تزریق کرده باشد و فقط چانه اش به آن واکنش نشان بدهد مانند آقای حسین.
ع که در ۲ طرف صورت شان ژل را تزریق کردند ولی فقط سمت راست صورتشان به آن واکنش نشان داد. در پایان هم باید بگویم که استفاده از ژل پاژ، دیگر کاملا ممنوع شده و الان از این ژل استفاده نمی شود.
● نظر متخصص عفونی
اگر این کیست درمان نمی شد، عواقب بدی داشت
دکتر افشین علیزاده/ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
به دلیل اینکه گونه یک ناحیه استریل است، اگر در مجاورت یک ناحیه عفونی مانند ریشه دندان یا لثه عفونی قرار بگیرد، امکان به وجود آمدن کیست عفونی در آن به وجود می آید. وقتی که آقای حسین.ع به بنده ارجاع داده شدند، کیست عفونی گونه شان به مرحله آبسه رسیده بود و دکتر باریک بین، آن را تخلیه موقت کرده بودند.
به همین دلیل ما هم درمان با آنتی بیوتیک را برایشان شروع کردیم و چون آبسه او در مرحله تخلیه بود، خوشبختانه درمان با آنتی بیوتیک جواب داد و دامنه کیست تا حد زیادی محدود شد و دکتر باریک بین هم توانستند با لیزردرمانی، کل محوطه را تخلیه کنند. بهتر است بدانید که اگر کیست عفونی گونه، تخلیه و درمان نشود، امکان گسترش بیماری و عفونت به چشم، دهان و عصب سطحی صورت پیش می آید.
بنابراین بهتر است اگر کسی کوچک ترین درد، التهاب یا عفونتی را در صورتش حس کرد، بلافاصله به متخصصان مربوطه مراجعه کند تا درگیر عوارض جانبی و دردسرهای آن نشود چون اگر کیست های عفونی درمان نشوند، می توانند به تمام اعضای حیاتی صورت حمله کنند و عواقب بدی را به وجود بیاورند. نکته دیگر اینجاست که می توانیم فقط عامل ژل را در ایجاد کیست عفونی این بیمار موثر و مقصر بدانیم.
هر چند که هر جسم خارجی وقتی وارد بافت پوست می شود، می تواند واکنشی به صورت عفونت از خودش نشان بدهد، اما در این بیمار علت عفونت، تنها نفوذ میکروب از راه تزریق ژل نیست و به احتمال زیاد چند عامل مختلف دست به دست هم داده اند تا این کیست عفونی را تشکیل بدهند. در انتها باید بگویم، هر فردی که می خواهد تزریق ژل یا پروتز انجام دهد، باید حواسش باشد که بهترین مرکز و پزشک را برای این کار انتخاب کند.
متخصصانی که کار تزریق ژل یا پروتز آنها با موفقیت کامل انجام می شود، به خاطر این موفق هستند که قبل از شروع کار از بیمارشان می خواهند به یک متخصص عفونی مراجعه کند و از نظر تمام بیماری های عفونی مورد بررسی قرار بگیرد و تست های آزمایشگاهی یا بالینی مختلف را بدهد تا پزشک مطمئن شود که مشکلی در پی این تزریق یا پروتز برایش پیش نمی آید.
ندا احمدلو درباره تزریق ژل گونه آقای ح.ع با حضور دکتر امیرهوشنگ احسانی و دکتر بهروز باریک بین متخصصان پوست ومو، دکتر افشین علیزاده متخصص بیماری های عفونی و دکتر محمدرضا خدایی روانپزشک
۱۲ بهمن ۱۳۹۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ویج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2023]