واضح آرشیو وب فارسی:موج: صفحه آخر - ششمين جشن «تصوير سال» آغاز شد
صفحه آخر - ششمين جشن «تصوير سال» آغاز شد
ششمين جشن تصوير سال در حالي در خانه هنرمندان آغاز به كار كرد كه فقط بخش عكس جوان (زير 25 سال) و گرافيك، كاريكاتور آن افتتاح شد و افتتاح بخش آزاد (بالاي 25 سال) و بخش فيلم، تصويرهنرمند به شنبه ـ 16 آذرماه ـ موكول شد. به گزارش (ايسنا)، اين جشن كه در واقع ششمين جشن تصوير سال و چهارمين دوره برگزاري فيلم و تصوير هنرمند است، امسال با شرايط اجرايي بسيار متفاوتتري برپا شده است. عصر روز گذشته ـ 14 آذرماه ـ ساعت 18 ـ برنامه با يك ساعت تاخير آغاز شد اما اهالي هنرهاي تصويري ايران از ساعت 17 به خانه هنرمندان ايران آمده بودند.
اين برنامه در تالار بتهوون برگزار ميشد و در تالار ناصري و راهروهاي اين مكان پخش ميشد. به گفته سيفالله صمديان مراسم افتتاحيه تصوير سال امسال برخلاف سالهاي گذشته روند از پيش تعيين شدهاي نداشت و برنامهها در لحظه پيش ميآمد و اجرا ميشد. برگزاركننده اين جشن در ادامه تصريح كرد: امسال نيز مانند سالهاي گذشته احساس راحتي در خانه هنرمندان داريم، اما به دليل عدمتحقق قولي كه از سوي مسوولان جهت اتمام ساخت دو سالن پشت خانه هنرمندان به مديريت داده شده بود، اواسط كار ما با ديدن حجم زياد كارها متوجه شديم كه امكان ندارد مانند سالهاي گذشته براي نمايش آثار، راهروها را پنلكشي كنيم و بهصورت نمايشگاهي آثار را به نمايش بگذاريم، پس تصميم گرفتيم كه امسال ابتكاري براي نمايش آثار به خرج بدهيم كه اميدوارم با صبر بازديدكنندگان به نتيجه برسد. چرا كه همه كارهاي جديد در ابتدا شوكي ايجاد ميكند، مثل همين امشب كه شما آمديد و ديديد كه هيچ خبري نيست و هيچ كاري براي نمايش گذاشته نشده است. صمديان به حجم آثار ارائه شده براي جشنواره امسال اشاره كرد و افزود: آثار ارسال شده به بيينال عكس سال بين 12 تا 13 هزار عكس است، اين در حالي است كه تنها عكسهاي ارسال شده از سوي علي كاوه عكاس پيشكسوت ورزشي براي اين جشنواره هزار و هجده فريم بود كه در كل ما با تعدادي بيشتر از 43 هزار فريم عكس مواجه بوديم و اين نشانه توليد بالاي عكس حرفهاي در كشور است. به گزارش ايسنا، صمديان در بخش ديگري از اين برنامه با ارائه گزارش از آثار هنرمندان در جشنواره فيلم هنرمند، توضيح داد: سال گذشته ما در طول 20 شب حدود 200 فيلم را نمايش داديم كه طولانيترين فستيوال فيلم دنيا هم چنين آماري به لحاظ زماني ندارد، چرا كه جشنواره فيلم كن هم در طول 12-10 شب اجرا ميشود.
او بيان كرد: حسن اين جشنواره به نمايش فيلمهاي غيرتجاري است، فيلمهاي انيميشن، ابداعي يا تجربي،مستند، داستاني كوتاه و ويدئوآرت كه در كنار نمايش تمام اين فيلمها مانند سال گذشته به نمايش 28 فيلم ارسالي از ورك شاپ عباس كيارستمي با موضوع «در»، «باد» و «بادهر كجا كه بخواهد ميوزد» ميپردازيم. در كنار نمايش اين فيلمها ما به نمايش آثار بزرگاني چون كيارستمي كه هميشه توجهي ويژه به اين جشنواره داشتهاند نيز ميپردازيم و امسال حدود 230 فيلم در سه سانس آماده نمايش داريم. صمديان از محسن رسولاف ياد كرد و گفت: محسن 25 ساله بود كه از بين ما رفت. ولي در اين مدت سابقه درخشاني از خود در بين ما به جا گذاشت، چرا كه كارهايي كه او در مدت يك سال انجام داد، كارهايي بود كه افراد خيلي بزرگتر و باتجربهتر از او براي انجام آن به زماني حداقل 6-5 ساله نياز داشتند. رسولاف در طول يك سال در 17 نمايشگاه مديريت يا شركت داشت و دو فيلم سينمايي و 2 فيلم كوتاه بلند را عكاسي كرد و خودش 3 فيلم كوتاه ساخت كه البته مسئله بالا بودن آمار فعاليتهاي او نيست، بلكه جوش دروني اين جوان است كه باعث شد ما احساس كرديم در طول ساليان سال نميشود يك چنين سمبل زيبا و درستي براي نسل جوان اختيار كرد، پس اينگونه محسن رسولاف سمبل جوانان زير 25 براي ما شد. وي همچنين در ادامه با اشاره به اين نكته كه ويژگي جشن تصوير سال هر ساله به اين بود كه در آن هيچ رقابتي حاكم نبود اضافه كرد: ولي از امسال 25 سالههاي گرافيك، كاريكاتور و عكس تحت پوشش جايزه محسن رسولاف قرار خواهند گرفت، چرا كه احساس كرديم اين تشويق و رقابت براي جوانان لازم است و اين جايزه ميتواند امكان رشد بيشتر آنها را فراهم كند. سپس مستند «تينار» به كارگرداني مهدي منيري به نمايش درآمد و پس از آن همه آنچه را كه به گفته برگزار كنندگان قرار است در گالريهاي خانه هنرمندان در طول برگزاري جشنواره از طريق مانيتور LCD نمايش داده شوند يكجا و در سكوت مطلق تالار بتهوون و با نمايش آثار برگزيدگان بخش گرافيك، كاريكاتور و عكسهاي بخش جوان (زير 25 سال) روي پرده تالارهاي بتهوون و ناصري و مانيتورهاي موجود در راهروهاي خانه هنرمندان نشان داده شد. در فاصله پخش هر كدام از بخشها، تيزر تبليغاتي پشتيبان و حامي جشنواره با موسيقي پخش ميشد، اما نمايش عكسها و آثار گرافيك و كاريكاتور در تالار بتهوون در سكوت بود. گفتني است تنها عكسهاي بخش ويژه ورزش در محلات كه با همكاري سازمان شهرداري بود در نگارخانه انتظامي به ديوار آويخته شده بود و به گفته صمديان ساير آثار از روز شنبه ـ 16 آذرماه ـ در همه گالريها و نگارخانههاي خانه هنرمندان بر روي مانيتورهاي LCD موجود در هر گالري به نمايش درخواهد آمد.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]