تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش بختى تبديل و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850151379




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درباره بچه .هایی که بزرگ نشده، پیر می.شوند!


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: [IMG]

[/IMG]



تنها 88 نفر به این بیماری مبتلایند
- تا به حال چیزی در مورد پروگریا شنیده.اید؟ این بیماری مخصوص بچه.هاست؛ بچه.هایی که خیلی زود پیر می.شوند، موهایشان می.ریزد و در نهایت بر اثر سکته قلبی یا مغزی جان می.بازند …
وقتی تنها فرزند لزلی گوردون و همسرش، اسکات برنز بیمار شد، هیچ.کس نتوانست بیماری او را تشخیص دهد. سام همین.طور لاغر و نحیف مانده بود و به وزن ایده.آل سنش نمی.رسید، هیچ دندانی در نیاورده بود و موهایش کم.کم داشت می.ریخت!
به گزارش نیو ساینتیست، در سال 1998/ 1377 تشخیص وحشتناکی در مورد بیماری این پسر کوچولو داده شد، او پروگریا (پیرکودکی) داشت؛ یک بیماری نادر ژنتیکی که به سریع شدن روند کهن.سالی شباهت دارد. گوردون و همسرش با اینکه هر دو متخصص اطفال بودند، اما هیچ.چیز راجع به این بیماری نمی.دانستند؛ البته جای هیچ تعجبی نیست چراکه تنها 80 کودک در دنیا دچار این بیماری رمز.آلود هستند و متوسط عمر این کودکان 13 سال است.
از آن به بعد بود که گوردون و گروهش برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری، تصمیم گرفتند پژوهش.های تازه.ای انجام دهند تا درمانی برای این بیماری بیابند.
تولد یک بیماری
اولین بار در سال 1886/ 1265 بود که نام پروگریا توسط پزشکی انگلیسی به نام جاناتان هاچینسون مطرح و نمونه بعدی در سال 1897/ 1276 توسط هم.وطنش هاستینگ گیلفورد مطرح شد. به همین علت است که نام کامل این سندروم «هاچینسون-گلیفورد پروگریا» است.
بچه.های مبتلا به پروگریا معمولا یک سال اول زندگی خود را به صورت طبیعی پشت سر می.گذارند اما بعد روند رشدشان کند می.شود، سپس خیلی سریع دچار شرایطی می.شوند که مخصوص بزرگسالان و افراد مسن است: استخوان.هایشان ضعیف می.شود، مفاصل.شان خشک می.شود و ممکن است لگن.شان از جا در برود! قابلیت ارتجاعی پوست.شان کمتر شده، پوست.شان چروک می.شود و معمولا موهایشان می.ریزد. انگار که پروگریا، روند پیری و کهن.سالی را سرعت می.بخشد. مثل تمام کهن.سالان، بچه.های مبتلا به پروگریا هم احتمالا بر اثر سکته قلبی یا مغزی از بین می.روند. رگ.هایشان ضخیم و سخت شده، باعث تجمع پلاک.های کلسترول و کلسیم شده و در نهایت منجر به فشار خون بالا و بیماری قلبی می.شود.
این بچه.ها نه دچار جنون می.شوند و نه کاهش حافظه- بیماری.هایی که با کهن.سالی به سراغ فرد می.آیند- همچنین احتمال ابتلایشان به سرطان بسیار کم است.
ریچارد ای.میلر و گروه محققانش در دانشگاه میشیگان معتقدند پروگریا روند تسریع.یافته پیری است که شناسایی روند این بیماری احتمالا می.تواند روند پیری را نیز توضیح دهد و به همین خاطر، این موضوع نه فقط برای مبتلایان، که برای نوع بشر مهم است.»
یک جهش
با این.که علائم و تغییراتی که با پیری در اعضای بدن، سطح هورمون.ها، سلول.ها و ژن.ها ایجاد می.شود، تقریبا مشخص شده.اند؛ اما مشکل این.جاست که در مورد روند طبیعی پیری هم اطلاعات زیادی در دست نیست.
اولین گام.ها برای کشف پروگریا در سال 2003/ 1382 برداشته شد؛ زمانی که دو تیم تحقیقاتی به طور هم.زمان متوجه شدند عامل این سندروم، تغییر اساسی یک نوکلئوتید در دی.ان.ای است که بسیار نادر بوده و از هر 4 تا 8 میلیون تولد، در یکی اتفاق می.افتد. این ژن، لامین A (پروتئینی که در هسته سلولی یافت می.شود) را رمزگذاری می.کند و همین جهش، باعث تاثیرات عمیقی می.شود.
یکی از تاثیرات جهش پروگریا کاملا کشف شده است. مولکولی چسبناک به نام فارنزیل به طور معمول، به لامین A اضافه می.شود تا در دسترسی پروتئین.ها به لامین کمک کند. بعد گروه فارنزیل باید جدا شوند و به لامین A اجازه دهند تا به ساختار رابط بپیوندد. اما این جهش گروه فارنزیل را سر جای خودشان نگه می.دارد و فرم تغییر شکل داده چسبناک لامین A، پروتئین را از دور خارج کرده و به پوشش هسته سلول می.چسبد.
خوشبختانه کشف این ژن، راه را برای درمان دارویی پروگریا باز کرده است. آنزیمی که گروه فارنزیل را به لامین A اضافه می.کند، در برخی انواع تومورها بیش.فعال است و گروهی از داروها که می.تواند مانع از این بیش.فعالی شود، در حال حاضر برای درمان سرطان.ها مورد آزمایش قرار می.گیرند. بعد از آن.که «بازدارنده ترنسفریز فارنزیل» (FTLs) در درمان پروگریای موش.ها موثر افتاد، استفاده آزمایشی از این دارو از سال 2007/ 1386 بر روی 28 کودک در بیمارستان کودکان بوستون آغاز شد.
اما متاسفانه این داروها با متوقف کردن گروه فارنزیل، باعث به حرکت درآمدن و چسبیدن دسته متفاوتی از گروه چربی.ها به لامین A می.شود که برای درمان، نیاز به متوقف کردن هر دوی این گروه.هاست.
البته تحقیقات جدید توانسته با کشت سلول.های پوستی افراد سالم در آزمایشگاه و بزرگ کردن آن.ها، با کوتاه کردن طبیعی تلومرها (انتهای کروموزوم.ها)- از حمله لامین A- که باعث اشتباهات پیوندی با چندین ژن می.شد، تا حد زیادی مانع از بروز پروگریا بشود.
همین دارو است که باعث شده پسر کوچک گوردون، سام، حالا 14 ساله بشود. او خوشحال است که پسرش زنده است و در گروه همکلاسی.های مدرسه.اش فعالیت می.کند: «این بچه.ها فوق.العاده.اند، آن.ها شجاع هستند و ما باید هر کاری که از دست.مان برمی.آید برایشان انجام دهیم.»






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن