واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه تگزاس در آمریکا می گویند نتایج مطالعات نشان داده است که میزان اندک ویتامین دی(D)در بدن با بروز بیماری های قلبی و عصبی و همچنین افسردگی مرتبط است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دکتر ‘شرود براون’ استاد دانشگاه تگزاس در ایالات متحد و مجری این پژوهش گفت: یافته های ما حاکی از آن است که غربالگری برای بررسی میزان ویتامین دی در افراد افسرده و شاید غربالگری برای یافتن افراد افسرده ای که ویتامین دی آنها پایین است ، می تواند مفید واقع شود.
پژوهشگران نتایج بررسی های انجام شده بر روی ۱۲ هزار و ۶۰۰ شرکت کننده را از اواخر ۲۰۰۶ تا اواخر ۲۰۱۰ مطالعه کردند.
البته محققان پیش از این با انجام مطالعات مجزا، از ارتباط ویتامین D با افسردگی خبر داده بودند.
این پژوهشگران دریافتند هرچه ویتامین دی در بدن افراد بالاتر باشد، به طور چشمگیری خطر ابتلا به افسردگی بویژه در بین افرادی که سابقه افسردگی دارند کمتر است.
از این رو محققان استفاده از ویتامین دی را در مراقبت از بیمارانی دارای سابقه افسردگی تجویز می کنند.
نتایج این مطالعات در نشریه Mayo Clinic Proceeding منتشر شده است.
ویتامین D چندین نقش کلیدی در بدن دارد، و از همه مهمتر کمک به جذب مواد معدنی کلسیم و فسفر از غذایی که می.خورید.
ویتامین دی یکی از ویتامین.های محلول در چربی است که در بسیاری از مواد غذایی مانند ماهی، تخم. مرغ، شیر غنی.شده و روغن کبد ماهی یافت می.شود.
اشکال شیمیایی متعددی از ویتامین دی وجود دارد. دو شکل این ویتامین در انسان.ها نقش دارند: اگوکلسیفرول (ویتامین دی ۲) و کوله.کلسیفرول (ویتامین دی.۳). ویتامین دی ۲ در گیاهان ساخته می.شود. ویتامین دی ۳ در پوست انسان هنگام قرار گیری در معرض پرتوهای ماورای بنفش B نور خورشید ساخته می.شود. مواد غذایی را ممکن است با ویتامین دی ۲ یا دی ۳ غنی کنند.
همچنین تحقیقات دیگر نشان داده است کمبود ویتامین D به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند که این امر منجر به ایجاد سرطان، دیابت و عفونت می شود.
به گفته محققان، دریافت ویتامین D و کلسیم باعث افزایش قدرت و هماهنگی عضلات در افراد کهنسال می.شود. همچنین این ویتامین باعث پیشگیری از بیماریهایی مانند راشیتیسم در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان و سالخوردگان می.شود. این ویتامین به رشد و استحکام استخوانها و سلولها کمک زیادی می.کند.
مصرف ویتامین D نه تنها باعث پیشگیری از بیماری ام اس می.شود بلکه حتی علائم آن را نیز می.تواند تخفیف دهد. کمبود این ویتامین در زنان باردار سبب کاهش استحکام استخوانها می.شود که هم برای مادر و هم برای نوزاد او خطرناک است.
پژوهشگران می.گویند: کمبود این ویتامین خطر ابتلا به سرطانهای سینه و پروستات را نیز افزایش می.دهد و با تضعیف دستگاه ایمنی بدن خطر ابتلا به دیابت و عفونت.ها را تشدید می.کند.
به گفته کارشناسان ، نیاز روزانه به این ویتامین برای هر فرد بالغ ۱۰ میکروگرم یا حداکثر ۲۰۰۰ واحد بین.المللی در روز است. البته مقدار مورد نیاز به این ویتامین در زمان کودکی و سالخوردگی اندکی بیشتر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]