واضح آرشیو وب فارسی:موج: رييس سازمان اوقاف و امور خيريه:وقف در برنامه پنجم توسعه لحاظ شده است
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ گفت: در برنامه پنجم توسعه به موضوع وقف به عنوان منبع بزرگ اقتصادي توجه لازم شده است.
به گزارش خبرنگار موج، حجت الاسلام والمسلمين قاسم مصلحي در پانزدهمين اجلاس شوراي عالي استان هاي كشور با بيان اين مطلب اظهار داشت: درحاكميت ديني يكي از منابع بزرگ براي اداره حاكميت ديني، وقف است و وقف يكي از منابع اقتصادي براي حاكميت اسلامي است.
وي افزود: اسلام ديدگاه بلندي را بر موضوع وقف دارد وا مروز در مطالعات، بررسي ها و پژوهش ها مي بينيد كه بهترين اداره جوامع اين است كه اداره امور در ابعاد مختلف فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، سياسي به دست خود مردم سپرده شود و خودشان اين امور را نظارت و جهت دهي كنند.
ريس سازمان اوقاف و امورخيريه تصريح كرد: وقف مسأله اي فطري است و از فطرت انسان گرفته مي شود و مي تواند ضمن حفظ كرامت انساني، همه نيازهاي انساني را پاسخگو باشد و به خوبي بتواند بسياري از نيازها و چالش هاي جامعه را در ابعاد مختلف جواب دهد.
وي با اشاره به كاركردهاي وقف در مباحث اخلاقي ومعنوي گفت: وقف در مباحث اخلاقي بيانگر تربيت الهي و معنوي است كه روح ايثار و ازخود گذشتگي را در خود به وجود مي آورند همچنين اين موضوع با عث كاهش معضلات و وابستگي هاي اجتماعي، توجه به آخرت و مقوله معاد و گسترش روحيه اخوت ديني مي شود.
حجت الاسلام والمسلمين مصلحي اظهار داشت: كاركردهاي وقف در بحث فرهنگي و ديني شامل تقويت و گسترش مراكز علمي، تقويت مساجد و مراكز ديني و مذهبي، گسترش مراكز و اماكن ديني، نشر فر هنگ و تبليغ ديني مي شود.
پشتوانه تمدن اسلامي است
رييس سازمان اوقاف و امور خيريه تصريح كرد: بنا به فرمايشات مقام معظم رهبري اقدام به جمع آوري اطلاعات كرديم كه تهران اولين نقطه در جمع آوري اطلاعات مان بود و در بررسي هاي تهران به اين نتيجه رسيديم كه در بازار تهران حدود 7 هزار مغازه وجود دارد اما حدود دوهزار و دويست مغازه وقف حوزه هاي علميه است.
وي عنوان كرد: در گذشته اعتبارات وقف شامل حال حوزه هاي علميه در تهران و ديگر نقاط كشور مي شد اما در گذشته با دستور رضاخان اين وقفيات به تاراج برده شد و حوزه هاي علميه از اعتبارات وقف بي بهره بودند.
در سند چشم انداز توجهي به بحث وقف نشده است
حجت الاسلام والمسلمين مصلحي اظهار داشت: وقف پشتوانه پيشرفت هاي علمي در تمدن ساز است و مراكز علمي از جمله مراكز دانشگاهي بايد به اين سمت برود.
وي عنوان كرد: دانشگاه هاي بزرگ كشور همچون اروپا و آمريكا از طريق موقوفات اداره مي شوند اما ما متأسفانه نسبت به اين موضوع بي توجه بوده ايم.
رييس سازمان اوقاف و امورخيريه تصريح كرد: موقوفات در سال 86 نسبت به سال 87 دوبرابر شده است و برنامه اي را تدوين كرده ايم كه بر اساس آن برنامه حركت تحولي را آغاز كنيم.
برنامه هاي فرهنگي را در سطح امامزاده ها اجرايي مي كنيم
نماينده ولي قفيه در سازمان اوقاف و امورخيريه در بخش دوم سخنراني خود با اشاره به امامزاده ها در سطح كشور گفت: در سطح كشور حدود 8 هزار امامزاده داريم كه بنا به فرمايشات مقام معظم رهبري بايد تبديل به قطب فرهنگي در كشور شوند به همين منظور برنامه هاي فرهنگي را براي امامزاده ها در نظر گرفته ايم.
وي عنوان كرد: 43 برنامه اعم از كتابخانه، آمفي تئاتر، مجتمع آموزشي، حوزه هاي علميه، سالن چندمنظوره، اتاق مشاوره در محوطه امامزاده ها بدون هيچ هزينه اي و با مشاركت داوطلبانه مردمي اجرايي كرده ايم.
حجت الاسلام والمسلمين مصلحي اظهار داشت: براي پركردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان از 200 طلبه جوان، خوشفكر دعوت به كار كرده ايم كه بسياري از طلبه ها به صورت داوطلبانه در انتظار نوبت هستند كه بتوانند در اين بخش آموزشي شركت كنند و تجربه هاي خود را د راختيار نوجوانان و جوانان قرار دهند.
براي ساخت و سازهاي فرهنگي در امامزاده ها اعلام آمادگي مي كنيم
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف و امور خيريه خاطرنشان كرد: سازمان اوقاف و امورخيريه تعاملش با شورا مي تواند به اين صورت باشد كه اگر شهرداري به دنبال ساخت و سازهاي فرهنگي است اين مكان را د رمحوطه امامزاده انتخاب كند و ما هم پس از ساخت و سازها مي توانيم حمايت هاي مان را ادامه دهيم.
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]