واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: دولت قادر به پرداخت خسارات كشاورزان بدون بيمه نيست
معاون عمراني استاندار همدان؛تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: معاون عمراني استاندار همدان گفت: سال زراعي اخير 560 ميليارد تومان خسارت به محصولات كشاورزان استان همدان وارد شد و به دليل عدم اقدام به بيمه محصولات توسط كشاورزان، دولت قادر به پرداخت كامل همه خسارت نيست.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، سيد "حسن موسوي" در همايش آشنايي با بيمه محصولات كشاورزي در همدان افزود: سرما و خشكسالي سال گذشته موجب بحران در بخشهاي مختلف كشاورزي شد به طوري كه به دليل عدم بيمه كامل محصولات زراعي توسط كشاورزان، دولت توانايي پرداخت اين همه خسارت را ندارد.
وي افزود: پيدا كردن راهكار عمده براي توسعه پايدار كشاورزي استان بايد هدف عمده اين گردهمايي قرار بگيرد تا راهكارها را به مركز انتقال داده و به مرحله عملياتي برسد.
معاون عمراني استاندار همدان گفت: استان همدان از نخستين استانهايي است كه دستورالعمل ويژه پرداخت خسارت كشاورزان را تدوين و به مركز انتقال داد تا از طريق وزارت جهاد كشاورزي و ستاد حوادث به عنوان پايه و مبناي اصلي آييننامه هيئت دولت براي ساير استانها ابلاغ شود.
وي اقتصاد عمده استان را در بخش كشاورزي عنوان كرد و افزود: يكي از بخشهاي مهم در اقتصاد استان همدان كشاورزي است كه حتي بالاتر از صنعت و در حدود 30 درصد اقتصاد استان را تشكيل ميدهد.
موسوي تأكيد كرد: اگر كشاورزان محصولات خود را بيمه كنند، هم به تأمين منابع مالي صندوق بيمه محصولات كشاورزي استان كمك كردهاند و هم باعث اطمينان خاطر كشاورزان ميشود و علاوه بر مزاياي ياد شده بخش عظيمي از خسارتهاي وارد شده جبران ميشود.
وي خاطر نشان كرد: نحوه اطلاع رساني و آگاه سازي كشاورزان براي بيمه كردن محصولات خود بايد جدي گرفته شود و همچنين تسهيلات كشاورزي بايد به صورت قانوني، علمي و تخصصي صورت گيرد و آنچه كه ارزش افزوده دارد تسهيلات ويژهاي نيز دريافت كند.
معاون استاندار همدان تصريح كرد: در برخي از شهرستانها 90 درصد محصولات كشاورزي بيمه شده است و در برخي ديگر حتي به 20 درصد هم نرسيده است و به همين دليل بايد اين گونه مسائل و كوتاهي در امر بيمه محصولات را آسيبشناسي كرد و كشاورزاني را كه نسبت به بيمه محصولات خود اقدام ميكنند مورد تشويق و تخفيف حق بيمه قرار داد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان نيز در ادامه اين گردهمايي تأمين امنيت غذايي كشور را از وظايف عمده بخش كشاورزي دانست و افزود: هر كشوري بايد اقدامات استراتژيكي براي تأمين و امنيت مواد غذايي به كار گيرد و آن كه قادر به اين كار نباشد بايد از برخي مسائل سياسي بينالملل عدول كند.
حسين رجبيان اضافه كرد: بايد شرايطي فراهم شود تا هنگام خشكسالي به بخش كشاورزي آسيب و ضرر كمتري وارد شود و همچنين بايد از وابستگي به درآمد نفتي از طريق ايجاد توسعه پايدار كشارزي كم كرد.
وي گفت: استان همدان از ظرفيت خوبي براي توسعه كشاورزي برخوردار است كه توجه به اين بخش باعث رونق ساير بخشهاي توليد استان خواهد شد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان ادامه داد: حمايت از بخش كشاورزي و كشاورزان بايد در سبد حمايتي دولت قرار بگيرد تا بتوانيم توليد پايدار، با برنامه و اقتصادي را در كشور ايجاد كنيم.
وي يادآور شد: ما دانش كشاورزي لازم را در داخل كشور داريم و با توجه به امكانات كم بايد كشاورزي توسعه يافته، علمي و تخصصي را مد نظر قرار دهيم.
رجبيان غنيكردن بخش كشاورزي و كشاورزان را از لحاظ فني، علمي و دانش كشاورزي خواستار شد و تأكيد كرد: با استفاده از تجهيزات مدرن، فني و تقويت بنيه دانش كشاورزي ميتوان در ظرف 10 سال آينده بخش كشاورزي را در كشور به مرحله قابل قبول رساند و در اين خصوص نيز بايد كشاورزان ما در آينده تحصيل كرده باشند.
وي با اشاره به رشتههاي تحصيلي فرزندان كشاورزان گفت: براساس آمارهاي دريافتي 70 درصد از فرزندان كشاورزان در رشتههاي علوم انساني تحصيل ميكنند و در بين 30 درصد باقيمانده نيز تنها 5/0 درصد از آنان در رشتههاي كشاورزي مشغول به تحصيل هستند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي همدان تأكيد كرد: بايد براي كشاورزان و حتي فرزندان آنان در مناطق روستايي و دهستانها آموزشهاي لازم در زمينه كشاورزي داده شود و در اين زمينه نيز ميتوان با اينترنت زيرساختارهاي بهرهوري و توليد را تقويت كرد.
وي فراهم كردن شرايط لازم براي تأمين به موقع نهادههاي دامي و كشاورزي را خواستار شد و گفت: بايد شرايطي فراهم شود تا نهادههاي دامي و كشاورزي به صورت آسان و به موقع در اختيار كشاورزان قرار داده شود.
رجبيان بانك كشاورزي را پشتوانه بخش كشاورزي دانست و خاطر نشان كرد: اگر توسعهاي در بخشهاي مختلف كشاورزي اتفاق بيافتد ناشي از خدمات و پشتيباني بانكهاي كشاورزي است كه بايد اين تعامل گستردهتر شود.
انتهاي پيام//
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]