واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: ناطق نوري: هيچ مجلسي در دنيا به اقتدار مجلس شوراي اسلامي نيست
خبرگزاري آريا- رئيس مجلس پنجم گفت: خبرگان قانون اساسي بيشترين قدرت و اختيارات را در بين قواي سه گانه به مجلس شوراي اسلامي دادند كه اين اقتدار و اختيار در هيچ يك از مجالس دنيا نظير ندارد
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از خانه ملت، علي اكبر ناطق نوري رئيس مجلس دوره پنجم در همايش سي سال قانونگذاري و نظارت گفت: قانون اساسي ما در شرايطي تدوين شد كه كشور و ملت از يك حكومت ديكتاتوري وابسته به استكبار جهاني رهايي و از مجلس فرمايشي نجات پيدا كرده بود.
وي افزود: با توجه به همه تجربيات تلخ و شيرين گذشته از صدر مشروطييت تا پيروزي انقلاب، قانون اساسي را مبنني بر آموزه هاي ديني و برگرفته از آيات و روايات تدوين نمودند.
ناطق نوري اظهار داشت: خبرگان قانون اساسي همچنين اصل ترقي و نجات بخش ولايت فقيه را به عنوان اصل غير قابل تغيير آوردند و اين اصل بهترين تضمين براي حفظ نظام اسلامي و جلوگيري از انحراف نظام است.
ناطق نوري در ادامه افزود: براي اينكه باز تاريخ در تاريخ تكرار نشود و قدرت مديريت كشور در يك جا متمركز نشود و تمرد از ولايت صورت گيرد و ديكتاتوري به وجود نيايد به تركيب قوا دست زدند.
وي خاطرنشان كرد: بر همين اساس وظايف هر سه قوه را نيز مشخص نمودند و در اين قوا به لحاظ اينكه مجلس مظهر دموكراسي و آزادي مي باشد و قدرت در آن در دست يك يا چند نفر متمركز نيست و همچنين خطر خود كامگي نيز در آن وجود ندارد خبرگان قانون اساسي بيشترين قدرت را به مجلس دادند.
مشاور مقام معظم رهبري تصريح كرد: به نظر من هيچ مجلسي در دنيا به اقتدار مجلس شوراي اسلامي بر اساس قانون اساسي نيست.حتي كنگره آمريكا نيز اين قدر اقتدار ندارد.
وي با بيان اينكه كنگره آمريكا از دو مجلس سنا و مجلس نمايندگان تشكيل شده است، گفت: در كنگره آمريكا اگر مجلس نمايندگان مصوبه اي داشته باشد و به تاييد كنگره، برسد بايست به رئيس جمهور داده شود و او آن را تاييد نمايد تا قابليت اجرا را پيدا كند.
ناطق نوري در ادامه گفت: اگر مجلس سنا نيز قانوني تصويب نمايد مجلس نمايندگان بايد آن را تاييد كند و به امضاي رئيس جمهور برسد و اين مسئله مدتي زمان مي برد تا به تاييد برسد يا نرسد و نهايتاً به كنگره باز مي گردد.
وي افزود: در كنگره آمريكا اگر نظر رئيس جمهور تامين نگشت كنگره مي تواند با دو سوم آرا مصوبه را تاييد و براي اجرا ابلاغ نمايد و اگر ملاحظه نماييد در همين رفت و آمدها در مقطعي دست كنگره زير سنگ رئيس جمهور است.
مشاور مقام معظم رهبري اظهار داشت: در اين مسئله نوعي حق وتو در قانون آمريكا براي رئيس جمهور در كنگره مقتدر آمريكا وجود دارد.
وي در ادامه تصريح كرد: اما در قانون اساسي ما نه كسي مي تواند مجلس را منحل نمايد و نه مصوبات بعد از تصويب و بعد از تاييد شوراي نگهبان هيچ قدرتي نمي تواند اين مصوبات را وتو نمايد و اين اقتدار مجلس ما در نظام جمهوري اسلامي است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به برخي اصول قانون اساسي گفت: براساس اصل 77 تمام عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، موافقتنامه ها بايد به تصويب مجلس برسد.
ناطق نوري گفت: براساس اصل 79 قانون اساسي حكومت نظامي در كشور ممنوع است ليكن در شرايط جنگ اضطراري دولت حق دارد با تصويب مجلس موقتاً محدوديتهايي را برقرار نمايد و طبق اصل 80 گرفتن يا دادن وام يا كمك هاي بلاعوض داخلي و خارجي توسط دولت بايد به تصويب مجلس برسد و طبق اصل 82 استخدام كارشناسان خارجي توسط دولت ممنوع است مگر در موارد ضروري كه بايد با تصويب مجلس صورت گيرد.
وي گفت: براساس اصل 84 هر نماينده در برابر ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلي و خارجي اظهار نظر كند و اصل 86 تصريح مي كند كه در مقام ايفاي وظايف نمايندگي در اظهار نظر و راي خود كاملاً آزادند و نمي شود آنها را به سبب نظرات خود در مجلس توقيف يا تعقيب نمايند و اصل 88 حداقل يك چهارم نمايندگان مي توانند درباره يكي از وظايف رئيس جمهور از او سئوال نمايند و رئيس قوه مجريه بايد ظرف يك ماه پاسخگوي نمايندگان باشد، همچنين نمايندگان مي توانند با توجه به اصل 89، وزراء را استيضاح نمايند و اگر يك سوم مجلس رئيس جمهور را در مقام اجراي وظايف مديريتي خود و اداره امور اجرايي استيضاح كنند وي بايد ظرف يك ماه در مجلس حاضر شده و به مجلسي ها پاسخ دهد و اگر يك سوم نمايندگان به عدم كفايت وي راي دهند مراتب براساس اصل 110 به اطلاع رهبري مي رسد.
رئيس مجلس دوره پنجم گفت: اين اختيارات و اقتدار را در كدام يك از مجالس دنيا مي توانيم پيدا كنيم؟ با توجه به اصول و ارزشهاي اسلامي و ملي قدرت در يك جا متمركز نيست و خطر خودكامگي وجود ندارد و نمايندگان ملت مي توانند در همه امور نظارت و دخالت كنند و قوانين زنده را تصويب نمايند.
وي گفت: نمايندگان مجلس مقتدر در عين حال در برابر اقتدار قانون خود مسئوليت بسيار سنگيني بر دوش دارند و بايد در قبال اين رسالت عظيم پاسخگوي مردم و خداوند متعال باشند كه اين پاسخگويي كاري سخت و دشوار است.
وي تصريح كرد: نماينده شدن وارستگي مي خواهد نه وابستگي به غير خدا. سلامت نفس و آزادگي نه از قيد بندگي خدا بلكه از قيد نفس و تعلقات مادي و بندگي غير خدا را مي طلبد. صراحت سمبه با تعهد نه صراحت لهجه با لجام گسيختگي كه به قيمت بي آبرو كردن افراد منتهي مي شود و بالاخره خدايي انديشيدن و نه جناحي انديشيدن و عمل كردن مي خواهد.
وي با اشاره به فرمايشات امام خميني(ره) گفت: امام خميني (ره) فرمودند آنكس كه در مجلس است براي خدا باشد و براي نصرت خدا حركت كند و اگر همه با ياري خدا گام بردارند خدا نيز به وعده خود عمل كرده و آنها را ياري مي كند.
ناطق نوري در پايان افزود: اگر تعلقات نباشد و به قيد و بندها دل نبنديم كه مانع حق گويي ما باشد و نقطه ضعف نداشته باشيم كه نتوانيم به وظايف خود عمل كنيم، بايد قدرتمند حركت كنيم آنگونه كه شهيد مدرس عمل كرد و در يك كلام الهي باشيم و براي رضاي خدا عمل كنيم و از هيچ كس نترسيم
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]