واضح آرشیو وب فارسی:موج: رييس مجلس شوراي اسلاميدفتر ارتباط با نمايندگان ادوار گذشته مجلس تاسيس مي شود
خبرگزاري موج - لاريجاني در همايش برزگ 30 سال قانونگذاري در مجلس گفت :دفتري در مجلس براي برقراري ارتباط مستمر با رؤساي سابق مجلس و نمايندگان ادوار گذشته براي بهره گيري از تجارب آنان تاسيس مي شود.
به گزارش موج، دكتر علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در همايش 30 سال قانونگذاري با بيان اين مطلب گفت: جمع حاضر كه در تمامي حوادث پس از انقلاب هر يك به نحوي نقش آفرين حوزه قانونگذاري و تصميم سازي كشور بودند سرمايه ملي كشور محسوب مي شوند .
وي تاكيد كرد كه مجلس هشتم قدر اين نعمت را مي داند و افتخار مي كند كه با سازوكاري از چنين ظرفيت فكري در ساماندهي امور جاري كشور بهره جويد.
لاريجاني در ادامه تصريح كرد :به همين جهت مقرر شده تا دفتري در مجلس با ارتباط مستمر با دوستان اين مهم را به انجام برساند و از نظرات و آراء آنان استفاده شود تا به نحو مرتبي در خدمت روساي مجالس باشيم.
وي با اشاره به روند مشروطيت و شخصيت و زندگي شهيد مدرس ادامه داد: از ابتداي مشروطيت كه قانونگذاري در ايران آغازشد قريب به يكصد سال مي گذرد و بي شك يكي از دستاوردهاي مهم اين نهضت تشكيل مجلس قانونگذاري بوده است. هر چند به دلايل مختلف پس از تشكيل چند دوره اوليه مجلس با دسايس غرب استبداد ساده قاجاريه به استبداد وابسته و پيچيده پهلوي تبديل و بنياد مردم سالاري در ايران با موانع بسيار مواجه شد، اما حضور شخصيتي ممتاز يعني شهيد مدرس از مجلس دوم تا مجلس ششم مولفه هاي تفكر پارلماني سالم را نشان داد.
وي تاكيد كرد: تلاش سياسي شهيد مدرس بر سه وجه مهم استوار بود كه نخستين وجه آن را مي توان تثبيت موقعيت مجلس در نظام كشور برشمرد.
رئيس مجلس هشتم ادامه داد : ويژگي دوم مدرس توجه ويژه ايشان به اسلامي بودن قوانين و يا به تعبيري عدم مخالفت با قوانين اسلامي بود، مدرس كه چند ماه پس از شهادت شيخ فضل الله نوري به عنوان يكي از 5 مجتهد تراز اول جهت نظارت بر قوانين مجلس انتخاب شد و بعدها از مجلس سوم به بعد به عنوان نماينده اول تهران نيز بر همين هويت حركت كرد و مواضع و سخنان او مشمول از چنين ديدگاهي است كه لازم به ذكر نيست.
لاريجاي اذعان داشت : شهيد مدرس پس از قتل كنسول آمريكا در 1342 هجري قمري در نطقي مي گويد: " ملت ما چون مسلمان هستند دينشان هم اقتضا داشته كه ملل متنوع را از هر جهت محترم بدارند جانا و مالا. كما اينكه تاريخ نشان مي دهد در تمام انقلاب ها به هر نحو كه انقلاب واقعي مي شد نسبت به ملل متنوعه بي احترامي نشد و در كمال آسايش به سر بردند من خيلي متاسف هستم از اينكه اين واقعه اتفاق افتاده قتل كنسول آمريكا كه نبايد اتفاق مي افتاد و همه ما متاسفيم."
وي يادآور شد: البته نگاه مدرس در اين امر عدم مخالفت با شرع در امور عرفي است ، همان چيزي كه امروز شوراي نگهبان در اظهار نظر نسبت به مصوبات مجلس مبني قرار داده است. شهيد مدرس مي گويد در مسئله ادارات دولتي و امورات عرفي فرق است بين موافقت با شرع و عدم مخالفت. آن نكته قانون اساسي اين است كه گفته مخالفت با شرع نداشته باشد.
لاريجاني در بيان ويژگي ديگري از شهيد مدرس خاطرنشان كرد : با شجاعت و مناعت طبع بي نظيري كه ايشان داشتند از پايگاه مجلس در بحرانهاي سنگين، سرنوشتهاي كشور را تغيير مي داد. مثلا پس از اشغال ايران توسط قشون تزار و انگليسيها و عثمانيها و اضطراب و وحشت مسلط بر مردم و دولت وقت مدرس بود كه با آرامش پشت تريبون رفت و شرايط را با چند جمله تغيير داد حال آنكه احمد شاه تصميم گرفت با اولتيماتوم روسيه به اصفهان برود.
رئيس مجلس ادامه داد: سخن مدرس چنين بود: "آقايان اگر مشيت امور بر اين قرار گرفته باشد كه آزادي و استقلال ما به زور از ما سلب شود سزاوار نيست كه ما به دست خود آن را امضا كنيم، نه هرگز تسليم نمي شويم مقاومت مي كنيم و از اين تهديدات نمي ترسيم."
لاريجاني تصريح كرد: اين سخنان كوتاه مردم را با شعار زنده باد ملت، زنده باد مدرس به خيابانها كشاند و اولتيماتوم روسيه مردود اعلام شد. در قرارداد 1919 دولت وثوق الدوله با نماينده انگليسي نيز مدرس به صحنه آمد و مردم را بسيج كرد و وثوق الدوله را در منزل خود مواخذه نمود.
وي اظهار داشت: همچنين در استيضاح سردار سپه و پايان سلطنت قاجاريه مدرس با وجود اينكه مي دانست در فضاي ساختگي در مجلس و اكثريت دست نشانده، موفق نمي گردد اما از تحرك باز نيفتاد.
رئيس مجلس تاكيد كرد: اين 3 ويژگي پايه هاي تعريف مجلس در ايران شد كه پس از انقلاب اسلامي مبناي عمل قرار گرفت، به طوري كه مهمترين مسائل سرنوشت ساز در كشور از دوره اول تا امروز به مجلس ارجاع گرديده و يا ركن اصلي تصميمگيري بوده است.
لاريجاني تصميمگيري مجلس در مورد جاسوسهاي آمريكا در ايران، عدم كفايت سياسي بني صدر، تصميم سازي در بهبود شرايط دفاع مقدس، قوانين مادر براي ساماندهي امورات كشور، قوانين برنامه پنج ساله و قوانين بودجه را نمونه هايي از مرجعيتي دانست كه نظام جمهوري اسلامي ايران براي مجلس قائل است.
وي ادامه داد: بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني (ره) مجلس را در راس امور خواند و رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت الله خامنه اي مصوبات مجلس را كه مويد به نظر شوراي نگهبان گردد را لازم الاجرا و مجلس را قوه نرم افزاري نظام معرفي فرمودند.
رئيس مجلس اظهار داشت: پيشرو بودن ايرانيان در ملجاء قانونگذاري در بين ملل منطقه نشانگر بلوغ عقلانيت سياسي در اين مملكت است حال آنكه ملاحظه مي كنيد پس از يكصد سال هنوز برخي از كشورهاي منطقه از مجلس مبتني بر اراده ملت هاي خود برخوردار نيستند ، چنين نهادي كه در سخترين شرايط جنگ همچنان با انتخابات خود را زنده نگه داشت اتكاء اصلي مردم سالاري ديني است.
لاريجاني ادامه داد: خوشبختانه مشاهده احوالات نمايندگان در ادوار گذشته سير تكاملي نخبه گرايي انتخاب ملت را نشانگر است، افزايش سطح تحصيلات و سابقه مديريت نمايندگان در مجلس هشتم ستودني است و با الگو قرار دادن مدرس فكر جمعي مجلس هشتم پرهيز از امور خرد و حاشيه اي و تمركز بر مسائل پر اهميت كشور و در راس آن مسئله توسعه كشور و موضوعات اقتصادي و بين المللي در جهت تحقق سند چشم انداز است.
وي خاطرنشان كرد: تدوين استراتژي مجلس هشتم و همچنين مشخص شدن اولويتهاي هر يك از كميسيونها چشم انداز و مقصد مجلس هشتم را مشخص مي كند.
لاريجاني ادامه داد: همگرايي نمايندگان محترم در اين مسير و تقويت سازوكار نظارت مجلس در شكل آيين نامه جديد مجلس در شرايط فعلي كشور كه از جهات مختلف پر اهميت و حساس است مهم و قابل تقدير است.
وي تصريح كرد: امروز در پس تغبيرات ظاهري در ايالات متحده استراتژي ماجراجويانه چه نسبت به ايران اسلامي و چه شرايط منطقه به خصوص ملت شجاع فلسطين مشاهده مي شود. بحران مالي آمريكا هر چند حكايت از تدابير ناصحيح آنان در مديريت ادعايي جهاني دارد اما همانگونه كه مشاهده ميي شود براي ساير ملل نيز دردسر ساز شده است .
رئيس مجلس افزود: استراتژي داهيانه جمهوري اسلامي ايران تئوري يكجانبه گرايي و اقدام پيش دستانه به بن بست رسيده و در مرحله گذار فعلي قطب بندي هاي جديد بين المللي فرصتي براي تثبيت موقعيت ايران فراهم شده كه بايد با آراستگي عقلاني و تدبير همه جانبه در وجوه بين المللي و اقتصادي جايگاه ملت ايران بازتعريف شود.
لاريجاني گفت: تحقق اين امر در رصد به موقع حوادث و انضباط قانوني و برنامه ريزي هاي جامع و عمل به موقع همراه با همگرايي همه نيروهاي فداكار انقلاب اسلامي صورت مي پذيرد.
وي اظهار داشت: مجلس شوراي اسلامي با توكل برخداوند ،و سرلوحه قرار دادن راه امام (ره)، آرمانهاي شهدا و تدابير رهبر فرزانه انقلاب اسلامي، بهره جستن از نخبگان كشور و عقلانيت اسلامي، همگرايي همه قوا و نيروهاي توانمند را جستجو مي كند.
رئيس قوه مقننه در پايان سخنان خود ياد شهيدان مجلس شوراي اسلامي را گرامي داشت و سخنان خود را با قرائت فرازي از دست نوشت شهيد مدرس به پايان برد.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]