واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /همايش٣٠سال قانونگذاري ونظارت/ لاريجاني:/١/ نقشآفرينان قانونگذاري و تثبيتسازي،سرمايه ملي كشورند اصرار مدرس،تثبيت جايگاه مجلس و ايجاد فرهنگ قانونگذاري بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
دكتر علي لاريجاني در همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت گفت: جمع حاضر كه در كوران حوادث پس از انقلاب هر كدام به نحوي نقشآفرين حوزه قانونگذاري و تثبيتسازي كشور بودهاند، سرمايه ملي كشور محسوب ميگردند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس هشتم قدر اين نعمت را مي داند و افتخار مي كند با ساز و كاري ازچنين ظرفيت فكري براي ساماندهي امور جاري كشور بهره جويد. به همين جهت مقرر گرديد تا دفتري در مجلس با ارتباط مستمر با دوستان، اين مهم را به انجام رساند و از نظرات و آراي آنان استفاده شود و انشاءالله به نحو مرتبي در خدمت روساي مجلس خواهيم بود.
وي با بيان اين كه از ابتداي مشروطيت كه قانون گذاري در ايران آغاز گرديده نزديك به يك صد سال ميگذرد؛ گفت: بي شك يكي از دستاوردهاي مهم كشور تاسيس مجلس قانونگذاري بوده است، هر چند به دلايل مختلف پس از چند دوره اوليه مجلس با دسايس غرب، استبداد ساده قاجار به استبداد وابسته و پيچيده پهلوي تبديل شد و بنياد مردمسالاري در ايران با موانع بسياري مواجه شد. اما حضور شخصيت ممتاز يعني شهيد مدرس از مجلس دوم تا مجلس ششم مولفههاي تفكر پارلماني اسلامي سالم را نشان داد.
وي با بيان اين كه تلاش سياسي شهيد مدرس بر سه وجه استوار بود، گفت: نخست تثبيت موقعيت مجلس در نظام كشور بود كه در اين باب ميتوان به برخي از سخنان شهيد مدرس اشاره كرد. او عنوان كرده است كه هر كاري در مملكت حكومت ملي بايد به اراده ملت باشد و بايد مجلس شوراي ملي راي بدهد، وزير بايد مجري قانون باشد، وزير اگر عالم هم باشد در غياب مجلس ملي نبايد خودش قانون وضع كند. قانون بايد حاكم باشد و وضع آن از وظايف مجلس شوراي ملي است. اگر امروز كه مجلس هست يك قانون محتاج به اصلاح و شرع باشد البته بايد به مجلس رجوع شود. نه اين كه هر جا نفهميدند خودشان تغييراتي داده و يك ماده اضافه كنند.
لاريجاني گفت: در ماجراي ترورهاي ساختگي سردار سپه و ايجاد حكومت نظامي در تهران، مدرس با تمام موانعي كه در مجلس ايجاد ميكردند پشت تريبون رفت و فرمود مساله ديگر كه آقاي رييس صلاح ندانستند گفته شود مساله حكومت نظامي است كه تا لايحه حكومت نظامي در مجلس نيايد، خلاف قانون است.
وي ابراز داشت: اصرار مدرس در مقاطع مختلف ، تثبيت جايگاه مجلس و ايجاد فرهنگ قانونگذاري بود. هم چنين توجه ويژه ايشان به اسلامي بودن قوانين و يا به تعبيري عدم مخالفت با قوانين اسلامي است. مدرس كه چندماه پس از شيخ فضلالله نوري به عنوان احدي از پنج متحد طراز اول جهت نظارت بر قوانين مجلس انتخاب شد و بعدها از مجلس سوم به بعد به عنوان نماينده اول تهران انتخاب گرديد، نيز بر همين مسايل تاكيد داشت.
وي با بيان اين كه مدرس حتي نسبت به حفظ حقوق ساير ملل كه در ايران حضور داشتند توجه داشت، گفت: پس از قطع كنسول آمريكا در سال 1342 هجري قمري نسبت به اين موضوع نطق ميكند و ابراز تاسف نسبت به قطع كنسول آمريكا
ميكند.
لاريجاني در ابتداي سخنان خود در همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت خطاب به حاضرين گفت: حضورتان را در سالگرد شهادت نماد نمايندگي در ايران - شهيد مدرس - گرامي ميداريم و سپاسگزار همه سروران عزيز مخصوصا رياست قوه قضاييه و روساي محترم مجلس در دورههاي پيشين، آيتالله هاشمي رفسنجاني، حجتالاسلاموالمسلمين كروبي، حجتالاسلام والمسلمين ناطق نوري و جناب دكتر حدادعادل و اعضاي شوراي نگهبان و دبير اين شورا آيتالله جنتي، حجتالاسلام والمسلمين خاتمي، حجتالاسلاموالمسلمين محمدي گلپايگاني، آيتالله مهدوي كني و ساير اعزه هستم كه در نشست خانه ملت حضور يافتهاند.
ادامه دارد...
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]