تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849944286




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تاريخچه بدمينتون


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:

از هزاره دوم قبل از ميلاد مسيح در چين چيزي شبيه بدمينتون امروزي بازي مي شد و سپس در هندوستان رايج و و بنام پونا بوده است اين ورزش به وسيله افسران انگليسي ساكن ان كشور به انگلستان برده شد و كم كم در بسياري از كشورهاي ديگر رواج يافت.
اما پيش از پرداختن به بازى كنونى بدمينتون نخست بايد پرسيد: «بازى كه آن را Poona ناميدند خود چگونه و در ميان چه كسانى انجام مى شد؟»
بازى «پونا» از بازى هاى كودكانه ديگرى آغاز شد. آن بازى ها براساس مدت زمان ضربه زدن هرگروه بر شى ءاى، بدون برخورد آن به زمين، توسط اسبابى شبيه چوگان يا شيئى پارو شكل انجام مى شد. اين بازى مشاركتى و نه رقابتى، در اصل بدون وجود تور انجام مى شد، و توپ مورد استفاده را «پرنده» مى ناميدند چون بيشتر مواقع از پر ساخته شده بود. امروزه برخى از انواع توپ هاى بدمينتون از پلاستيك درست مى شود اما توپ هايى كه در رقابت هاى جدى و رسمى استفاده مى شوند از ۱۶ پر واقعى درست شده اند. كارشناسان ادعا مى كنند بهترين توپ هاى موجود، آنهايى هستند كه ازبال چپ غاز براى قسمت پردار توپ استفاده شده است!! (اين هم خود معمايى جالب است، خاصيت بال چپ غاز!!) البته پيش از تكامل بازى هاى ياد شده هم درجاى جاى اين دنياى بزرگ ، بازى هاى مشابه با آن انجام مى شد.
در قرن پنجم در چين بازى به نام(Ti jian zi) وجود داشتكه در آن به توپى در هوا ضربه مى زدند.در حدود سال ۱۶۰۰ مردم در اروپا بازى به نام«jeu de Volant» را با استفاده از يك راكت انجام مى دادند. زمانى كه افسران انگليسى در هندوستان مستقر شدند با بازى Poona آشنا شدند و خيلى زود از آن يك رقابت ورزشى ساخته شد و آنها در اوايل سال ۱۸۷۰ آن را همراه با وسايل و تجهيزات لازم به كشورشان معرفى كردند.
يك «دوك انگليسى » رسماً اين بازى را به انگلستان معرفى كرد. در سال ۱۸۷۳ ، بابرگزارى يك مهمانى درمحل زندگى خود (Badminton) ترتيب برگزارى بازى «پونا» را داد و اين بازى از همانجا توجه سايرين را جلب كرد وميان طبقه مرفه جامعه انگليس شناخته شد و از آنجا گسترش يافت. آنها بازى جديد را به نام محل زندگى دوك «بدمينتون» ناميدند. (پوناى كودكان كوچه و خيابان هندوستان به طبقه مرفه جامعه انگلستان رسيد و نامش تغيير پيدا كرد!)


بدمينتون قانونمند نخستين بار قوانين اين بازى درسال ۱۸۷۷ نوشته شد و طى چند سال شكل زمين بازى تغييراتى كرد تا اينكه در سال ۱۹۰۱ زمين رسمى بدمينتون به شكل مستطيل فعلى تثبيت شد. باشگاه هاى ورزشى بدمينتون كم كم در سرتاسر انگلستان شروع به كار كردند. تا سال ۱۸۹۳ اين بازى تا اندازه اى پيشرفت كرد كه ۱۴ باشگاه براى ساختن يك اتحاديه به هم ملحق شدند.(سپس وقتى كشورهاى بيشترى فدراسيون هاى خود را راه اندازى كرد اين نام به «انجمن بدمينتون انگلستان تغيير پيدا كرد»). در آن زمان اين انجمن يا اتحاديه قوانين مشخص و معينى را براى اين بازى ها تدوين و نخستين و با ارزش ترين مسابقات بدمينتون كه در خود انگليس و بين ورزشكاران آنجا بود را برگزار مى كرد.
با گسترش اين ورزش در ميان ساير كشورها، نياز به وجود تشكيلات بين المللى براى اين ورزش حس شد. فدراسيون جهانى بدمينتون (IBF) در سال ۱۹۳۴ تأسيس شد و درحال حاضر اداره مركزى آن در (كنت) انگلستان است. اين ۹كشور نيز نخستين بانيان و اعضاى اين اتحاديه به شمار مى روند:كانادا ،دانمارك، انگلستان ، فرانسه، ايرلند ، هلند، نيوزيلند، اسكاتلند، ولز. امروزه در IBFبيش از ۱۵۰ كشور عضويت دارند.
تقريباً هر شخصى مى تواند به كمك يك راكت سبك وزن بدمينتون و ضربه زدن به توپى از روى تور از اين بازى لذت بخش استفاده كند. چرا كه اين بازى براى مبتديان بسيار ساده است. اين بازى در جمع هاى خانوادگى ، مهمانى ها و... درسرتاسر دنيا پرداخته مى شود. اما نبايد فراموش كرد كه سريع ترين بازى انجام شده با راكت است. يك ضربه محكم به توپ باعث مى شود كه توپ با سرعت تقريبى ۳۰۰ كيلومتر در ساعت حركت كند و در سطوح حرفه اى و بالاى آن نياز به سرعت، عكس العمل ، استراتژى و قدرت زياد بازيكن دارد. چرا كه بازيكن برجسته اين رقابت حتى تا ۲ كيلومتر را طى يك مسابقه در زمين مى دود و به اين طرف و آن طرف مى زند! رقابت ها و مسابقات بيشترى در كشورهاى مختلف دنيا، با الهام از آنچه در انگلستان شكل گرفت، راه اندازى شد جام «Thomas» يكى از اين رقابتها بود كه نخست وارد اين عرصه شد. «جورج توماس» يك تنيسور انگليسى بود كه به سوى بدمينتون كشيده شد و در ۹۰ مسابقه عنوان كسب كرد (طى ۲۴ سال). او همچنين نخستين رئيس فدراسيون جهانى بدمينتون بود.
درسال ۱۹۴۹ جام توماس به عنوان مسابقه جهانى بدمينتون مردان (مانند جام Devis در تنيس) معرفى شد. در سال ۱۹۵۶ نيز رقابت هاى جام «uber» براى زنان خلق شد.«Betty uber» انگليسى يك بازيكن برجسته در بدمينتون دوبل جايزه آن را اهدا كرد. در ابتدا اين مسابقات هر ۳ سال يكبار انجام مى شد. امروزه بازيكنان برجسته اين رشته ورزشى براى جوايز مالى با هم در سرتاسر دنيا رقابت مى كنند.


آسيا و بدمينتون: اگرچه بدمينتون در انگلستان متولد شد اما آسيايى ها بدمينتون را از آن خودكردند. چين و اندونزى دو كشورى هستند كه مقتدرانه درمسابقات بين المللى اين رشته شركت مى كنند و مسابقات اين رشته مردم زيادى را متوجه خود مى كند. اين دو كشور مجموعاً بطور اعجاب انگيزى تاكنون ۷۰ درصد از مسابقات IBF را برنده شده اند و در ۲۳ مسابقه (جام توماس) همواره آسيايى ها برنده بوده اند. در جام uber نيز آخرين ۱۵ عنوان برتر جهان را آسيايى ها از آن خود كرده اند. بعد از آسيايى ها، ورزشكاران اسكانديناوى، بدمينتون را با قدرت و سرعت خوبى بازى مى كنند.
برندگان جام توماس اززمان شروع به كار فقط سه كشور مالزى، چين و اندونزى بوده اند. - و جامuber نيز تنها در سال هاى ۱۹۵۷ و ۱۹۶۰ و ۱۹۶۳ در خارج از آسيا برنده داشته است! - Judy Hashman آمريكايى بيشترين عنوان را در مسابقات انگلستان در اين رشته داشته است(۱۷ مرتبه) . - از شخصيت هاى مشهورى كه بدمينتون را به خوبى بازى مى كنند مى توان به «PaulNewman»و «DiegoMaradonna»و «Nick Faldo» اشاره كرد.
در ايران نيز با ورود كارشناسان نفتي بدمينتون رواج يافت و اولين زمين بدمينتون در شهرستان مسجد سليمان خط كشي شد .
زماني كه ايران به عنوان ميزبان مسابقات اسيايي 1974 تعيين شد بدمينتون نيز با تاييد كميته برگزاري بازيها به عنوان يكي از رشته هاي ورزشي معين شد به دنبال ان نيز فدراسيون بدمينتون ايران در سال 1351 تاسيس شد .

آيا مى دانيد كه: وزن توپ بدمينتون بين۴‎/۷۴و ۵‎/۵۰گرم است. - بهترين توپ از پرهاى بال چپ غاز درست مى شود!!! - ۱۶ پر براى ساخت يك توپ به كار مى رود. - بزرگترين توپ بدمينتون درزمين چمن موزه كاتراس سيتى وجود دارد كه ۴۸ مرتبه بزرگتر از توپ واقعى است و ۱۸ فوت درازا و ۲۵۰۰ كيلو وزن دارد!
و خلاصه اينكه بدمينتون چهارمين ورزش شناخته شده دنياست! و مى توان گفت: ورزشى ارزان تر از برخى ورزشهابدمينتون ورزشي است که مردان و زنان در هر رده اي و در هر سني مي توانند به آن بپردازند. ولي براي بازي کردن در بالاترين رده ها ورزشکاران بايد مهارتهاي ويژه، استقامت، قدرت و انعطاف پذيري خود را افزايش دهند.اين ورزش در سراسر دنيا و بخصوص در آسيا گسترش پيدا کرده و به جايي رسيده که در مسابقات مهم تعداد تماشاگران به پانزده هزار نفر هم رسيده است.در يونان ورزش بدمينتون به شکل قابل توجهي رو به رشد است. در سال ۱۹۹۵ تنها ۹ بازيکن رسمي در يونان وجود داشت در حاليکه تعداد آن امروزه به ۳۵۰۰ نفر مي رسد.


نمونه اي از قديمي ترين توپ هاي بدمينتون







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن