تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831019248




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هنوز هم بخشندگي‌ات را مي‌توان چشيد


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: هنوز هم بخشندگي‌ات را مي‌توان چشيد
دين- محمد مصطفي‌نيا:
تو دير به دنيا آمدي؛ آن قدر دير، كه پدرت حرف‌ها و طعنه‌هاي زيادي شنيد.

دشمنان فكر مي‌كردند حربه‌ خوبي به دست آورده‌اند. اگر تو به دنيا نمي‌آمدي، امام رضاع پسري نداشت. و اگر امام رضاع پسري نداشت، آنها راحت‌تر مي‌توانستند امامت او را انكار كنند.

شيعيان در امامت، به روايتي تكيه مي‌كردند كه از رسول خداص نقل مي‌شد. طبق آن روايت، بعد از امام حسينع، 9 نفر از فرزندان و نوادگانش يكي بعد از ديگري به امامت مي‌رسند. و در اواخر قرن دوم هجري دوست و دشمن امام رضاع منتظر آمدن يا نيامدن تو بودند.

تو دير به دنيا آمدي و زود، خيلي زود بار مسئوليتي‌ سنگين را بر عهده گرفتي. گويا امام رضاع 47 ساله بود كه تو به دنيا آمدي. تو وقتي‌ آمدي كه آمدنت مهم بود؛ آمدنت لازم بود؛ آمدنت چنان لازم بود كه امام رضاع در آن زمان، تولد هيچ كس را براي ‌شيعيان آن قدر بابركت نمي‌ديد.

تو دير به دنيا آمدي ‌و زود رفتي‌. شايد، حتي‌ زودتر از آنكه بعضي دشمنانت بتوانند تصور كنند. آخر، اولش چون تو كم سن وسال بودي‌، فكر مي‌كردند كه راحت تو را شكست مي‌دهند. كم‌كم ديدند كه بايد پاي ‌دانشمندان بزرگ را وسط بكشند و آخر سر، شاهد شكست آن دانشمندان شدند و در واقع، خودشان شكست خوردند.

تو دير آمدي ‌و زود از دنيا رفتي. ظاهراً در اين دنيا زندگي ‌كوتاهي داشتي‌؛ ولي‌ هم آن زمان آدم‌ها را محو خود كرد‌ي و هم تا قرن‌ها بعد چشم‌هاي‌ زيادي ‌را خيره كرده‌اي. وقتي‌ فاميل‌ها و دور و بري‌هاي‌ مأمون، خليفه عباسي، به او اعتراض مي‌كنند كه چرا تو را به دامادي‌ برگزيده است؛ تو را اعجوبه‌اي‌ مي‌خواند كه در دانش و بزرگواري از همه اهل دانش و فضل روزگار برتري. آنها حرف مأمون را قبول نمي‌كنند. دانشمندان بزرگ را به مناظره با تو وامي‌دارند و همه در برابر بزرگي‌ تو، كودكي‌كم سن و سال، كوچك ‌‌مي‌شوند.

مأمون پدر تو را به شهادت رسانده و گويا ديگر در توانش نيست كه بار شهادت تو را هم به دوش بكشد. مأمون سعي‌ مي‌كند با تو خوش‌رفتاري كند تا اتهام شهادت امام رضاع را هم كم‌رنگ كند. ولي‌ همين كه مأمون از دنيا مي‌رود، معتصم، برادر مأمون و خليفه بعد از او، طاقت حضور تو را ندارد. او يك سال هم نمي‌تواند بزرگي ‌تو را تحمل كند.

* * *

آنها ‌كه هم امام رضاع و هم تو را از نزديك ديده‌اند؛ تو را خيلي‌ شبيه ايشان دانسته‌اند. تو آن‌قدر شبيه امام هشتم بوده‌اي كه به نام پدر هم مشهور شدي‌ و تو را ابن‌الرضا مي‌خواندند. آنها كه هر دوي ‌شما را ديده‌اند، تو را هم از نظر دانش و تقوا و هم از نظر زهد و بخشندگي، شبيه پدر ديده‌اند.

تو جواد يا بسيار بخشنده لقب گرفتي. تو به پدر شبيه بودي ‌كه دانشمند و بخشنده بود. و حالا بعد از حدود 12 قرن هم كه به زندگي ‌و سخنانت نگاه ‌كنيم، مي‌توانيم روحيه عالمانه و بخشنده‌ات را حس كنيم.

لابه‌لاي‌ سخنان كمي ‌كه از تو نقل شده مي‌گردم. سفارش مي‌كني‌ كه نه ستم ديدن را، با ستم گفتن جواب دهيم و نه خيانت را با خيانت. سفارش مي‌كني ‌كه حرف خوب را از هر كه ديديم، اگر چه خودش به آن عمل نكند، فرابگيريم و دانش را با شكيبايي و فروخوردن خشم درهم بياميزيم.

فكر مي‌كنم، كمتر كسي ‌مي‌تواند راحت، آن چنان كه تو بودي ‌و آن چنان كه تو مي‌گفتي بخشنده باشد. تو وسعتي شگفت به دايره بخشش داده‌اي. مي‌گويي‌ از كسي كه به تو بدي‌ كرده درگذر و رابطه‌ات را با خويشاوندي‌ كه ارتباطش را با تو قطع كرده، برقرار كن و وقتي‌ از سر جهل و ناداني‌ با تو برخورد مي‌شود، بردبار باش.

اهل علم و دانش را دوست داشته‌اي ‌و بزرگشان مي‌شمردي؛ چنان كه مي‌گويي دانشمندي ‌كه مردم از علمش سود ببرند، از هفتاد هزار عابد بهتر است. و علم را با اخلاق درهم‌آميخته‌اي كه هيچ كس را عالم نمي‌داني‌، مگر آنكه نسبت به آنهايي‌ كه از او بالاترند حسودي نكند و كساني را كه از او پايين‌ترند، خوار و كوچك نشمارد.

تو ما را با مهرباني‌هاي خدا آشناتر مي‌كني. شايد به همين خاطر است كه هم به «نيت خوب»، اهميت مي‌دهي، هم بر خوش‌رفتاري ‌با خانواده تأكيدداري و هم ما را از دشنام‌گويي‌ و گمان بد پرهيز مي‌دهي.

و راستي ‌آدم چقدر بايد كوچك و بي‌مايه و ستمگر باشد كه نتواند تو را با اين همه خوبي‌ و پاكي‌ و بخشندگي، تحمل كند؟ چقدر درون آدم بايد زشت و دلش سياه باشد كه اين همه خوبي ‌و پاكي بر او اثر نكند؟

تو مثل حضرت عيسيع و حضرت يحييع در كودكي ‌به جايگاه بلندي‌ رسيده‌اي و فكر مي‌كنم مي‌شود مثل آنها به تو سلام كرد. پس سلام خدا بر تو، روزي ‌كه به دنيا آمدي و روزي ‌كه از دنيا مي‌روي.
 پنجشنبه 7 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن