تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هرگاه صبح مى‏شد پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دست نوازش بر سر فرزندان و نوه هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830681308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش ايسنا از طرح اخراج اتباع غيرمجاز در سيستان و بلوچستان؛ تلاش مسوولان براي جمع‌آوري و طرد اتباع افغان نتيجه‌اي نداشته است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارش ايسنا از طرح اخراج اتباع غيرمجاز در سيستان و بلوچستان؛ "تلاش مسوولان براي جمع‌آوري و طرد اتباع افغان نتيجه‌اي نداشته است"


خبرگزاري دانشجويان ايران - زاهدان
سرويس: شهرستان‌ها

دولت طي سال‌هاي گذشته طرح‌ها و برنامه‌هاي متعددي براي جمع‌آوري و طرد اتباع خارجي به ويژه اتباع افغان ساكن در استان سيستان و بلوچستان اجرا كرده است كه در اكثر موارد، اين طرح‌ها و برنامه‌ها بي‌نتيجه مانده است؛ بنا بر اعلام برخي آمار از سوي مسوولان استان در حال حاضر بيش از 400 هزار نفر تبعه افغان در منطقه سكونت دارند و مشاغل زيادي را در استان ايجاد كرده و گرداننده اصلي بازار اكثر شهرهاي سيستان و بلوچستان محسوب مي‌شوند و مردم اين خطه از كشور با اعتماد به نيروهاي كار افغان، بيشتر از آنها در انجام كارهايشان استفاده مي‌كنند!

همچنين با توجه به ويژگي‌هاي مشترك زندگي، پوشش لباس و اشتراكات مذهبي افاغنه با مردم منطقه، بسياري از مردم استان سيستان و بلوچستان در حدود 30 سال از عمر انقلاب اسلامي با آنها خو گرفته و در برخي موارد با آنها وصلت كرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه سيستان و بلوچستان، مي‌طلبد افاغنه براي بازسازي كشورشان و مشاركت در عمران و آباداني وطن خود با عنايت به فراهم شدن بسياري از زمينه‌هاي بازگشت، كشور ايران را ترك كنند. براي بازگشت افاغنه به كشورشان تاكنون مذاكرات متعدد مشتركي بين كشورهاي ايران و افغانستان و سازمان ملل متحد صورت پذيرفته و طرفين تعهداتي را متقبل شده‌اند.

متاسفانه حضور اتباع خارجي در كشور هزينه‌هاي زيادي را براي ملت و دولت ايران در برداشته است، كشور ما در طول30 سال گذشته امكانات بسياري را براي آوارگان افغان فراهم كرده و هم اكنون نيز خدمات گسترده‌اي را براي كمك به آنها و تامين نيازهاي روزمره‌شان انجام مي‌دهد.

افاغنه نيز از وضعيت زندگي در كشور رضايت داشته و از مسوولان كشور به خاطر اين توجهات به آنها تقدير و تشكر مي‌كنند.

با اين حال طرح جمع‌آوري اتباع خارجي كه از مورخه 1/8/87 براي اجرا به دستگاه‌هاي مختلف استان ابلاغ شد، نتيجه تصميم‌گيري‌ها در وزارت كشور بوده و دفاتر اتباع خارجي و نيروي انتظامي مهمترين دستگاه‌هاي مجري طرح هستند، اما به نظر مي‌رسد تصميمات عجولانه مسوولان و يا اينكه به دليل نبود كارشناسان خبره در استان اين طرح تاكنون آن طور كه بايد و شايد نتوانسته خود را موفق و مثبت نشان دهد.

طرح مذكور تنها كمكي براي بالا رفتن آماردستگيري و طرد اتباع خارجي براي نيروي انتظامي و دفاتر اتباع است تا مردم و مسوولان عملكرد آنها را خوب ارزيابي كنند.

متاسفانه در تحقيقات و بررسي‌هايي كه خبرگزاري ايسنا انجام داده، اتباع خارجي دستگير شده كه تحويل اردوگاه‌هاي اقامتي شده و از آنجا به كشورشان طرد شده‌اند به دلايل عدم هماهنگي با مسوولان كشور افغانستان و يا نبود مسوول تحويل گيرنده و عدم پيش بيني اردوگاه‌هاي اقامتي در اين كشور، پس از عبور از مرز ايران در خاك كشور افغانستان رها مي‌گردند و اتباع مذكور پس از اطمينان از دوري ماموران و نيروهاي مرزباني كشور با استفاده از تاريكي شب و يا از طريق دور زدن مرز كشورمان از مسير پاكستان به مرزهاي ايران وارد مي شوند و جالب است اين نفرات حداقل سه يا چهار نفر از اتباع ديگر افغان را به عنوان راه بلد به داخل كشورمان مي آورند. بر اساس تحقيقات صورت گرفته افاغنه طرد شده به فواصل زماني 24 ساعت و حداكثر يك هفته به داخل خاك كشور و شهرهاي مورد نظرشان بر مي‌گردند.

وي اظهار داشت: از مسوولان نظام انتظار داريم حداقل تا اواخر زمستان اجازه بدهند ما در استان زندگي كنيم و بعد ازآن ما خودمان اين استان و كشور را ترك مي‌كنيم.

گل‌زرد اسحاق زهي، يكي ديگر از افاغنه و از سران افغان ساكن در شهرستان خاش گفت: به دليل كارشكني برخي افراد افغان و عدم همكاري آنان با مسوولان نظام، ما به دولت ايران حق مي دهيم با افاغنه برخورد كنند اما با توجه به بارش برف و سرماي شديد افغانستان و مناقشات و درگيري‌ها و ناامني در كشورمان از مسوولان كشور ايران بيش از اين انتظار داريم كه با ما رفتار ملايم تري داشته باشند.

در سفري كه فرمانده محترم قرارگاه عملياتي فتح و انتظامي استان در هفته گذشته به شهرستان خاش داشتند، ما اين موضوع را مطرح كرديم. وي در گفت و گو با خبرنگار ايسنا با بيان اينكه از ابتداي امسال تاكنون حدود 120هزار نفر اتباع خارجي غير مجاز در استان دستگير و طرد شده‌اند، افزود: نيروي انتظامي در بحث جمع آوري اتباع تنها به عنوان دستگاه مجري و عمل كننده انجام وظيفه مي كند و تصميمات از سوي مسوولان وزارت كشور به ما ابلاغ مي‌شود.

معاون سياسي اجتماعي فرماندار خاش نيز در جلسه چند روز گذشته با سران افغان در شهرستان خاش با بيان اينكه دولت در دستگيري و طرد اتباع خارجي غيرمجاز جدي است، گفت: از ابتداي آبان ماه به مسوولان استان ابلاغ شده است كه تردد اتباع خارجي داراي گذرنامه يا رواديد و يا پروانه اقامتي معتبر در استان مجاز است و افرادي كه داراي كارت و يا برگه تعيين تكليف هستند، از اين پس غيرمجاز محسوب شده و از خدمات دولت محروم هستند.

شايد استفاده از اهرم فشار يك كمي در خروج اتباع افغان از استان و يا از كشور موثر باشد اما براي خارج كردن آنها از منطقه نيازمند برنامه ريزي‌هاي فني و اصولي‌تر هستيم و به نظر مي‌رسد بهترين راهكار خروج افاغنه، به صورت داوطلبانه با تمام اعضاي خانوار و پس از اطلاع رساني‌هاي انجام شده از قبل باشد؛ چنانچه در حدود چهار سال گذشته صورت پذيرفت. اميدواريم مسوولان براي خروج اتباع خارجي از منطقه تدابير بهتري بينديشند.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 6 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن