واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزير خارجه سودان در ديدار با همتاي ايراني خود: رهبران شورشيان دارفور در لندن و پاريس هستند
سياسي. ايران. سودان. سياست خارجي
معاون وزارت خارجه سودان اعلام كرد، رهبران شورشياني كه آتش بس با دولت بر سر مساله دارفور را نميپذيرند، از شهرهاي لندن و پاريس شورشيان اقدام به تحريك و هدايت شورشيان محلي ميكنند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، مطرف صديق كه براي شركت در اجلاس كميته سياسي ايران و سودان در تهران به سر ميبرد، روز سه شنبه با اعلام اين مطلب به خبرنگاران گفت: كشورهاي غربي به ويژه آمريكا و انگليس پس از آنكه در بحرانهاي عراق و افغانستان گرفتار شدند، به كمك رسانهها و تحت فشار محافل صهيونيستي تبليغات سازماندهي شدهاي را آغاز كردند تا مساله دارفور را بدترين بحران جهان معرفي كنند.
صديق با بيان اينكه دولت سودان به كمك كشورهاي دوست از جمله جمهوري اسلامي ايران سعي در مهار اين بحران و پيامدهاي آن را داشته است، اضافه كرد كه با وجود پذيرش آتش بس توسط دولت خارطوم، شورشيان از پذيرش آن سرباز زده و به بحران دامن ميزنند.
محمد رضا باقري معاون آفريقاي وزارت امور خارجه نيز در اين مصاحبه مشترك كه در پي تشكيل نهمين دور اجلاس كميته سياسي دو كشور انجام شد، توسعه روابط تهران با كشورهاي آفريقايي را از اولويتهاي جمهوري اسلامي ايران معرفي كرد.
معاون وزير خارجه جايگاه سودان را در اين سياست بسيار مهم توصيف كرد و علت آن را حمايت دولت و مردم سودان از انقلاب اسلامي ايران و نزديكي ديدگاههاي دو كشور در قبال تحولات منطقهاي و اشتراك مواضع آنها در محافل بينالمللي دانست.
باقري دستوركار كميته سياسي ايران و سودان را كه هر سال تشكيل ميشود، تبادل نظر پيرامون مسايل دوجانبه، منطقهاي و تحولات بينالمللي نظير مساله فلسطين و عراق اعلام و اضافه كرد طرف سوداني در اين گفتگوها وضعيت داخلي و همچنين تحولات شمال آفريقا را تشريح كرد.
معاون وزارت خارجه سودان در همين ارتباط گفت: در اين رايزنيها راههاي برخورد با بحرانها را بررسي ميكنيم تا اگر به سودي هم نرسيديم، با زيان كمتري از آنها خارج شويم.
صديق بحران دارفور را منحصر به كشورش ندانست و با ريشه يابي آن به مسايل زيست محيطي نظير بحران آب و گسترش بيابانها در منطقه شمال آفريقا، از اقدام كشورهاي غربي براي تحت فشار قرار دادن دولت خارطوم از طريق صدور حكم جلب رييس جمهوري سودان توسط دادگاه بينالمللي لاهه انتقاد كرد.
وي گفت: همه ميدانند كه چه كشوري از سلاحهاي كشتار جمعي استفاده ميكند و در تصفيه نژادي و تبعيض نژادي دست دارد، اما غربيها تلاش دارند تا اين موارد را به رهبري ما نسبت دهند تا از بحراني كه خود آن را ايجاد كرده اند، خارج شوند.
اين گزارش همچنين حاكي است، معاون آفريقاي وزارت خارجه ايران با تشريح برنامه دو كشور براي گسترش مناسبات تجاري و صنعتي، از سفر وزير انرژي سودان به تهران در ماه آينده خبر داد.
باقري با اشاره به فعال بودن كارخانه تراكتورسازي ايران در اوگاندا و با اعلام اينكه خط توليد خودروي سمند در هفته آينده با حضور وزير صنايع ايران در سنگال افتتاح ميشود، اظهار داشت ايران اين آمادگي را دارد تا تجربيات صنعتي خود را به كشور سودان نيز ارايه كند.
وي كشاورزي، بهداشت، سد سازي، حفر چاههاي عميق و نفت و گاز را از حوزه هاي آماده توسعه همكاري ايران با سودان معرفي كرد.
معاون وزير خارجه ايران با اشاره به سطح بالاي مناسبات سياسي و بازديد روساي جمهوري دو كشور اعلام كرد كه رقم كنوني ۵۵ميليون دلاري مناسبات تجاري دو جانبه، در شان روابط تهران و خارطوم نيست.
هيات سوداني شركتكننده در كميته سياسي با ايران در طي اقامت در كشورمان كه دو روز به طول ميانجامد، با منوچهر متكي وزير امور خارجه، علاءالدين بروجردي رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي و محمد رضا اسكندري وزير جهاد كشاورزي و رييس ايراني كميسيون مشترك دو كشور ديدار و گفتگو خواهد داشت.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]