تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ای على! عقل چيزى است كه با آن بهشت و خشنودى خداوند رحمان به دست مى‏آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850296280




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توليد نخستين ناي مصنوعي،‌دستاورد دانشمندان ايراني است


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: توليد نخستين ناي مصنوعي،‌دستاورد دانشمندان ايراني است
عمومي- گروه سلامت – مريم غفاري:
طرح ساخت ناي مصنوعي كه سال گذشته توسط جلال‌الدين غنوي محقق ايراني معرفي شد و به ثبت رسيد اخيراً با تبليغات گسترده رسانه‌هاي غربي به نام يك محقق اسپانيايي آن هم با تكنيكي ناقص و ناپخته و يك سال پس از ما معرفي شد.

جلال‌الدين غنوي، مبتكر اين طرح نوين پزشكي با اعتراض نسبت به كپي اين طرح ايراني در اروپا در گفت‌وگو با همشهري گفت: اخيراً غربي‌ها اين طرح را بعد از حدود يكسال از ثبت آن در ايران، به نام يك فرد اسپانيايي معرفي كرده‌ و تبليغات رسانه‌اي گسترده‌اي را به‌خصوص از طريق تايمز، رويترز، سي ان ان و شبكه خبري بلومبرگ آغاز كرده‌اند تا اين دستاورد علمي را كه مي‌تواند مهندسي بافت‌هاي انسان را در دنيا متحول كند به نام خود كنند.

وي گفت: ساختار مهندسي بافت و ساخت ناي مصنوعي به‌طور قطع براي اولين بار در ايران انجام شده است و آنچه در كشور اسپانيا پس از ساخت تراشه اوليه ناي در ايتاليا و اتمام آن توسط يك فرد اسپانيايي معرفي شده است يك كپي ناقص از طرح ابداعي ايران است كه مهر ماه 86 مالكيت معنوي آن در ايران به نام بنده به ثبت رسيده است.

وي گفت: حتي بعد از ثبت اين دستاورد بزرگ علمي كه تئوري آن مي‌تواند مهندسي بافت دنيا را متحول كند طي صحبتي كه با دكتر واعظ‌زاده معاون علمي رياست‌جمهوري داشتيم قرار شد اين نوآوري علمي از طريق كنفرانس كشورهاي اسلامي، ثبت بين‌المللي شود اما با توجه به اعتبار مالكيت معنوي ايران، ثبت آن در مجامع غربي از جمع WIPO را ضروري نديديم تا اين دستاورد علمي به نام ايران و در ايران ثبت شده بماند.

وي افزود: در تمام دنيا نيز معرفي يك دستاورد علمي از يك رسانه عام در يك كشور به معناي اين است كه مالكيت معنوي اين دستاورد به نام فردي كه آن را معرفي كرده مي‌ماند همان طور كه براي اولين‌بار ويروس ايدز توسط يك محقق انگليسي در يك كنفرانس خبري معرفي شد و بعد از آن بدون اينكه نيازي به ثبت آن در يك مرجع خاص باشد، مالكيت معنوي شناسايي ويروس ايدز به نام وي رقم خورد.

غنوي گفت:‌ كشورهايي مانند ژاپن و آلمان نيز نظام ثبت مالكيت معنوي خاص خود را دارند و نوآوري‌هاي علمي خود را فقط در مراجع داخلي ثبت مي‌كنند و بدون اينكه نيازي به ثبت آن در مراجع بين‌المللي از جمله WIPO باشد همه جا به ثبت اين كشورها ارجاع مي‌شود.

وي تاكيد كرد: به‌علت اعتبار سيستم ثبت مالكيت معنوي ايران بود كه ما اعتبار 100ميليون توماني را كه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي براي ثبت اين دستاورد در WIPO به بنده داد براي خريد دستگاه‌هاي جديد و پيشبرد طرح هزينه كردم.

وي افزود: از مسئولان عالي رتبه كشور مي‌خواهم براي دفاع از حقوق مالكيت معنوي اين دستاورد بزرگ علمي ايران در مجامع بين‌المللي دفاع كنند و شرايطي را فراهم كنند كه ثبت مالكيت معنوي يك نوآوري در ايران اعتباري جهاني داشته باشد و زمينه براي سرقت نوآوري‌هاي علمي محققان ايراني و كپي كردن آن در كشورهاي ديگر فراهم نشود به‌خصوص اينكه غرب با در اختيار داشتن رسانه‌هاي بزرگ، امكان تبليغات گسترده‌تري در اين زمينه دارد.

در اين روش، قالبي شبيه به ناي با عاريه گرفتن از بافت‌هاي ديگربدن بيمار و از بين بردن سلول آن ساخته مي‌شود. به اين معنا كه سلول‌هاي غضروفي، از گوش، بيني و يا ناي آسيب‌ديده شخص به قالب تزريق مي‌شود و ناي مصنوعي پس از 6 ماه شكل مي‌گيرد. سلول‌هاي غضروفي بايد از خود شخص باشد تا مشكل پس زدن ناي مصنوعي به عضو پيوندي به‌وجود نيايد.

اين قالب در كيسه‌اي كه دركنار پرده صفاق در شكم بيمار ايجاد شده براي كاشت قرار مي‌گيرد و سلول‌هاي غضروفي در اين قالب شروع به رشد و تكامل مي‌كنند و پس از 6‌ماه، ناي مصنوعي به طول 10 سانتي متر رشد مي‌يابد و پس از شكل‌گيري از بدن بيمار خارج و به همان شخص پيوند زده مي‌شود.

اين طرح براي افرادي كه دچار بيماري‌هاي مختلف تنفسي هستند، جانبازان شيميايي زمان جنگ وكساني كه مدتي در ICUبستري بوده‌اند و ضايعات وسيع ناي برايشان به واسطه لوله تراشه ايجاد شده كاربرد مناسبي دارد چرا كه در تمام موارد ياد شده، عروق اطراف ناي آسيب مي‌بينند.

محمدرضا مسجدي، دبير كل اتحاديه جهاني سل و بيماري‌هاي تنفسي نيز در اين خصوص گفت: مراجع دولتي متولي ثبت ابتكارات و اختراعات در ايران بايد از حقوق معنوي مبتكران ايراني از جمله مبتكر ناي مصنوعي در جهان دفاع كنند.

مسجدي در گفت‌و‌گو با فارس، افزود: دكتر غنوي، مبتكر ناي مصنوعي در ايران، ابتكار خود را در اداره ثبت اختراعات و اكتشافات سازمان ثبت اسناد كشور به ثبت رسانده است و اكنون كه نمونه مشابه كار وي در كشورهاي اروپايي معرفي شده است بايد اين مرجع از حقوق معنوي وي دفاع كند.

وي گفت: من نمي‌دانم كه متولي پيگيري اين امور در كشور چه مرجعي است، وزارت علوم، معاونت علمي رياست‌جمهوري يا سازمان ثبت اسناد و املاك كشور اما هر مرجعي كه در اين زمينه مسئوليت دارد بايد از حقوق مبتكران كشور در دنيا دفاع كند تا امكان كپي‌برداري و ثبت اين نوآوري‌ها توسط ديگران وجود نداشته‌ باشد.

مسجدي تاكيد كرد: البته قبل از اين كار بايد دقت شود كه كار محقق اسپانيايي آيا تفاوتي با طرح ناي مصنوعي دكتر غنوي دارد يا عيناً كپي برداري در طرح ابتكاري اوست.

وي افزود: متولي حمايت ازحقوق معنوي مبتكران ايراني بايد آگاهي لازم را به اين افراد بدهند كه براي ثبت اختراع و اكتشاف خود در مراجع معتبر جهاني به موقع اقدام كنند تا زمينه براي كپي برداري افراد ديگر فراهم نشود.

عملكرد ناي مصنوعي

دكترولايتي، رئيس بيمارستان مسيح دانشوري دراين خصوص گفت:‌ در اين مركز پيوند ناي هم انجام مي‌شود اما براي پيدا‌كردن ناي مناسب اول بايد ديد كه ناي‌دهنده با گيرنده سنخيت دارد يا نه و حتي اگر چنين باشد باز هم گيرنده ناي بايد تا آخر عمر دارو مصرف كند تا پيوند پس نزند اما اگر موفق مي‌شديم ناي مصنوعي را با استفاده از سلول‌هاي بنيادي خود فرد بسازيم در اين صورت اين مشكل برطرف مي‌شد و اين فكر اوليه دستيابي به اين نوآوري جديد علمي بود.

وي افزود:‌ ناي، مجراي تنفس است كه 12سانتي متر طول دارد و گر چه طول آن كم است اما حياتي‌ترين نقش را در انتقال هوا به ريه‌ها دارد.

در كشور ما علاوه بر افرادي كه دچار بيمارهاي مختلف تنفسي هستند، جانبازان شيميايي زمان جنگ نيز هستند كه گاهي مجبوريم براي آنها لوله تراشه به جاي ناي بگذاريم اما اين لوله‌ها نيز بعد از مدتي دچار تنگي مي‌شوند و به عروق اطراف آسيب مي‌رسانند كه اين تنگي نفس ثانويه نيز نيازمند عمل جراحي مجدد است.

رئيس بيمارستان مسيح دانشوري اظهار داشت: در زمان حاضر براي باز كردن ناي از ليزر استفاده مي‌شود اما گاهي اين درمان هم جواب نمي‌دهد و چاره‌اي جز تعويض ناي نيست.

وي تصريح كرد: نوآوري‌اي كه دكتر غنوي و همكاران او در اين مركز انجام داده‌اند اين است كه توانستند براي اولين بار در دنيا، تراشه و ساختار ناي مصنوعي را با استفاده از پليمرهاي شبيه غضروف اصلي ناي بسازند و بعد روي اين اسكلت اصلي كه فاقد سلول‌هاي مجراي ناي است، سلول‌هاي بنيادي را كشت كنند.

وي ادامه داد: پس از كشت سلول‌هاي بنيادي كه از اعضاي خود فرد گرفته مي‌شود، آن را در شكم خود فرد درون پرده صفاقي مي‌كارند تا سلول‌ها رشد كنند و پس از 6 ماه يك ناي كامل با سلول‌هاي خود فرد به دست مي‌آيد كه آن را بر مي‌دارند و به جاي ناي از بين‌رفته خود بيمار پيوند مي‌زنند.

رئيس پژوهشكده سل و بيماري‌هاي ريوي تأكيد كرد: ناي مصنوعي ساخته شده با استفاده از تكنيك مهندسي بافت براي بيماراني كه در طول جنگ تحميلي در معرض سلاح‌هاي شيميايي قرار گرفته‌اند و دچار تخريب، آسيب ديدگي و در نتيجه گرفتاري تنگي ناي شده‌اند و يا آن دسته از بيماراني كه از تنگي ناي ناشي از لوله‌هاي تنفسي رنج مي‌برند كاربردي و بسيار مفيد و حياتبخش است.

دكتر ولايتي اضافه كرد: در روش ساخت ناي مصنوعي با استفاده از تكنيك مهندسي بافت، بافت‌هاي غضروفي با استفاده از سلول‌هاي گرفته شده از خود شخص ساخته مي‌شود و ناي توليد شده همان بافت ناي طبيعي را دارد و هيچگونه سلول اضافي‌اي در آن ديده نمي‌شود.
 سه شنبه 5 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن