واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
گیلاس سرشار از ترکیبات آنتی.اکسیدانی بوده، از این رو روند پیری را به تأخیر می.اندازد. تحقیقات نشان می.دهد مصرف روزانه 6 عدد گیلاس می.تواند جایگزین خوبی به منظور کنترل و درد ناشی از تورم بیماران باشد. گیلاس؛ میوه کوچک تابستانی، بسیار خوشمزه، مفید، آبدار کروی با دمی بلند و یا کوتاه بوده و دارای گوشت لطیف، ترد و شیرین به رنگ.های مختلف از زرد تا قرمز پر رنگ با هسته.ای گرد و سفت است. درخت خزان پذیر و برگ.ریز گیلاس، با نام علمی " Cerasus avium "، بدون خار، با ارتفاع کوتاه، شاخه.های صاف بدون خار و قرمز رنگ مایل به قهوه.ای، برگ.های سبز تقریباً درشت لبه.دار و دارای میوه گوشت.دار با گونه.های متعدد است که تقریباً در تمام کشورهای جهان آن را می.شناسند و احتمالاً بومی منطقه.ای بین دریای سیاه و دریای خزر است و در زمان.های قدیم به اروپا برده شده است.
خواص دارویی گیلاس * گیلاس سرشار از ترکیبات آنتی.اکسیدانی بوده، از این رو روند پیری را به تأخیر می.اندازد. * احتمال ابتلا به بیماری.های قلبی عروقی را کاهش می.دهد. گیلاس به دلیل این كه سرشار از منیزیم و پتاسیم است برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است. * فلاوونوئیدهای موجود در گیلاس، از ایجاد هر گونه آسیب توسط رادیکال.های آزاد پیشگیری می.کنند. * درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی است. * از گیلاس می.توان به عنوان ماسک زیبایی استفاده کرد و چین و چروک.های پوست را کاهش داد. * برای کلیه.ها مفید است و به دفع سموم از بدن کمک می.کند. * سوخت ساز بدن را افزایش داده و به هضم غذا کمک می.کند. * سیستم اعصاب را تسکین داده و با تولید هورمون شادی در بدن، احساس بهتری را در ما ایجاد می.کند. * دارای چربی کم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است. * برای کارکرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است. * قوای فکری را تقویت می.کند. * افرادی که زیاد گوشت استفاده می.کنند و خون آن.ها اسیدی است می.توانند از گیلاس استفاده کنند به دلیل اینکه خون را قلیایی می.کند. * برای کاهش وزن مفید است. * دارای مقدار فراوانی ویتامین C است. * چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است و کلسترول ندارد. * گیلاس شیرین اگر چه ملین خوبی است و یبوست را از بین می.برد اما به دلیل داشتن طبیعتی سرد مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می.شود.
گیلاس مانند مسکن عمل می.کند
تحقیقات نشان می.دهد مصرف روزانه 6 عدد گیلاس می.تواند جایگزین خوبی به منظور کنترل و درد ناشی از تورم بیماران باشد. بیماران مبتلا به نقرس و آرتریت که درد زیادی را تحمل می.کنند می.توانند به جای این.که مسکن مصرف کنند حداقل برای یک دوره 30 روزه روزانه 6 عدد گیلاس مصرف کنند. بررسی.ها نشان داده مصرف گیلاس سطح اسید اوریک خون را تنظیم کرده و موجب کاهش درد و جلوگیری از عود در بیماران مبتلا به نقرس می.شود. گیلاس با جلوگیری از تورم و التهاب مفاصل درد بیماران مبتلا به آرتریت را نیز کاهش می.دهد. چندین شرکت داروسازی بزرگ نتایج تحقیقات فوق را تایید کرده.اند و قرار است به زودی از گیلاس دارویی ساخته شود که طبیعی بوده و عوارض ناشی از داروهای مسکن شیمیایی را نداشته باشد. بیماران باید توجه داشته باشند که بدون مشورت با پزشک داروهای خود را قطع نکنند اما یک دوره یک ماهه روزانه شش عدد گیلاس مصرف نمایند و نتیجه را با پزشک در میان بگذارند تا در مورد تغییر دوز داروهای مصرف آن.ها تصمیم بگیرد. آلبالو و گیلاس برای کودکان زیر 3 سال ممنوع
مصرف میوه.های ملین در کودکان می.تواند باعث ایجاد مشکل در هضم دستگاه گوارش آن.ها شده و او را با مشکلات بعدی مواجه کند. دکتر سیدعلی کشاورز، استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: با توجه به حساس بودن دستگاه گوارش کودکان، مصرف میوه.های ملین مانند گیلاس، آلبالو و گوجه سبز توسط کودکان زیر 3 سال خطر مسمومیت و ایجاد اسهال می.کند. چیدن میوه.ها به صورت نارس و زودهنگام به خصوص در میوه.هایی چون گوجه سبز، چغاله بادام و سم پاشی زیاد آن.ها که باعث آلودگی بیشتر میوه می.شود، امکان هضم آن را در دستگاه گوارش کودک مشکل.تر می.کند که با رشد بیشتر میوه و حرارت خورشید و شستشوی تدریجی سم با آب بارندگی و آبیاری، سطح تماس سم با میوه کمتر می.شود که این امر در میوه.هایی که به صورت رسیده مصرف می.شوند و ملین نیستند، به چشم می.خورد. به گفته این استاد تغذیه، در صورت بروز مسمومیت در اثر مصرف این نوع میوه.ها در کودک، بهتر است تا دو روز هیچ نوع میوه.ای به وی داده نشود و در صورت شدت مسمومیت از سرم های خوراکی و در نهایت سرم های تزریقی استفاده شود. مصرف میوه.ها به ویژه میوه.هایی چون آلبالو و گیلاس که سرشار از ویتامین.ها بوده و پیش ساز ویتامین A می.باشد برای بدن بسیار مفید بوده و برای جبران کمبود آن می.توان از آب چنین میوه.هایی برای کودکان استفاده کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]