واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رساله «اقبال لاهوري» درباره حكمت ايران دوباره ترجمه شد
خبرگزاري فارس: «محمد بقايي» (ماكان) ترجمه رساله دكتراي اقبال لاهوري را با نام «سير حكمت در ايران» به پايان رساند.
«محمد بقايي» (ماكان) مترجم و اقبالشناس، در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: رساله «سير حكمت در ايران» پيش از اين توسط مرحوم اميرحسين آريانپور ترجمه شده بود، اما كساني كه كتاب را خواندهاند همگي معترفند كه بعضي از سطور اين كتاب توسط آريانپور ترجمه نشده و بخشهايي از كتاب هم به صورت آزاد ترجمه شده است. از اين روي من اين كتاب را مجدداً ترجمه كردم اما هنوز مشخص نيست كه آنرا براي انتشار به كدام ناشر بسپارم.
وي افزود: اين كتاب به سير فلسفه در ايران از ديرترين ايام يعني از زمان به وجود آمدن حكمتي كه سهروردي آنرا حكمت خسرواني ميخواند آغاز شده تا به انديشمندان متأخري چون ملاعلي سبزواري پرداخته است.
بقايي همچنين خبر از به ناشر سپردن كتابي با نام «مينگريم و ميرويم» كه مقايسهاي بين وضعيت فرهنگي، اجتماعي و مدني ايران در تقابل با كشورهاي پيشرفته است داد و اظهار داشت: اين كتاب توسط نشر يادآوران منتشر ميشود.
به گزارش خبرنگار فارس، سه كتاب «اقبال و كيير كهگور»، «نقد روانشناسي و رواندرماني غرب از نگاه اقبال» و «اقبال؛ گلي كه در جهنم روييد» از محمد بقايي نيز در دست انتشار است.
بقايي درباره كتاب «اقبال و كيير كهگور» به خبرگزاري فارس گفته بود: اين كتاب نوشته «غلام صابر» اقبالشناس هندي است كه مدتها در كپنهاگ به تديس فلسفه مشغول بوده است. اين كتاب را انتشارات يادآوران در 300 صفحه منتشر ميكند.
اين اقبالشناس درباره كتاب ديگر خود اظهار داشته بود: كتاب «نقد روانشناسي و رواندرماني غرب از نگاه اقبال» نوشته «نذير قيصر» اقبالشناس پاكستاني است كه تاكنون چندين كتاب درباره اقبال منتشر كرده است. قيصر در اين كتاب ديدگاههاي اقبال را درباره رواندرماني و روانشناسي مطرح كرده است و آراي نقادانه وي را به نظرات فرويد و روانكاوي و پيروانش بررسي كرده است.
بقايي درباره آخرين كتاب خود كه با نام «اقبال؛ گلي كه در جهنم روييد» منتشر ميشود، اظهار داشته بود: اين كتاب مجموعهاي از مقالات من است كه طي سه دهه فعاليتم در زمينه اقبالشناسي آنها را نوشتهام. اين كتاب براي اولين بار توسط انتشارات سوره مهر و با 370 صفحه منتشر ميشود.
محمد اقبال لاهوري 9 نوامبر 1887 متولد شد و در 21 آوريل 1938 درگذشت. وي شاعر، فيلسوف، سياستمدار و متفكر مسلمان هندي بود، كه اشعار زيادي نيز به زبان فارسي و اردو سروده است. اقبال نخستين كسي بود كه ايده يك كشور مستقل را براي مسلمانان هند مطرح كرد كه در نهايت منجر به ايجاد كشور پاكستان شد.
اقبال لاهوري در كشور پاكستان به طور رسمي «شاعر ملي» خوانده ميشود.
انتهاي پيام/
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]