واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: منابع آب سدهاي كشور 30 درصد كاهش يافت
نسبت به سال گذشته؛تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: مدير عامل شركت منابع آب ايران گفت: منابع آب سدهاي كشور هم اكنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰درصد كمتر است.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "مهندس ستار محمودي" روز جمعه در حاشيه پانزدهمين جشنواره و نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها درگفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، افزود: سال گذشته حجم آب ذخيره شده در پشت سدها ۱۳ميليارد و ۶۰۰ميليون مترمكعب بود كه امسال اين رقم به ۹/۵ميليارد متر مكعب كاهش يافته است.
وي با اشاره به ريزشهاي جوي كه در يك ماه اخير صورت گرفته است ، گفت: ريزشهاي جوي كه در پاييز انجام ميشود، صرف تغذيه زمين ميگردد و تاثير مثبتي در افزايش ذخيره آب سدها ندارد.
مشاور وزير نيرو در ادامه اظهار داشت: امسال نيز مانند سال گذشته برنامه ريزي ما مبتني بر صرفه جويي در زمينه آب است و مردم نيز بايد شيوههاي مصرف همراه با صرفه جويي را مانند گذشته دنبال كنند.
محمودي در ادامه گفت: سال آبي گذشته (مهر ۸۶تا پايان شهريور (۸۷يكي از سالهايي بود كه كمترين ميزان بارندگي را در ۴۰سال گذشته در كشور داشتيم مشاور وزير نيرو در مورد صادرات آب به كويت گفت: اين موضوع توسط وزارت نيرو دنبال ميشود كه اكنون مسكوت مانده است.
محمودي در ادامه گفت وگويش با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: به طور كلي تعاملات آب در دنيا رايج است ، البته اين تعامل بايد با حفظ منافع در كشور صورت گيرد.
مدير عامل شركت منابع آب ايران از اتمام طرح آبرساني از سد دوستي به شهر مشهد تا پايان سال جاري خبر داد و افزود: هدف اين طرح تامين يك ميليون متر مكعب آب براي شهر مشهد است.
محمودي سپس در خصوص بدهي تركمنستان (شريك ايران در ساخت سد دوستي) به ايران در طرح احداث اين سد اظهار داشت: ايران با همكاري تركمنستان براي ساخت سد دوستي تفاهم كردند و بدهكاري طرف تركمنستاني در چارچوب مشخصي قراردارد و اين بدهي اگر به صورت نقدي پرداخت نشود ، به صورت پاياپاي در بخش آب انجام ميشود.
وي افزود: سد دوستي يك طرح خردمندانه بود، چرا كه منابع مالي همواره قابل داد و ستد است ، ولي شرايط براي منابع آبي هميشه فراهم نيست.
مشاور وزير نيرو گفت: سدسازي در كشوري مانند ايران كه در منطقه خشك دنيا قرار دارد ،براي مديريت منابع آب و مقابله با خشكسالي ضروري است و در حال حاضر ۹۰سد در كشور در مرحله احداث قرار دارد.
اين مقام مسئول در ادامه افزود: مجموع سدهايي كه در كشور احداث شده، ۵۶۰ سد ميباشد. در حالي كه در تركيه كه در منطقه پر آب تري قرار دارد ، هشت هزار سد احداث شده است.
مشاور وزير نيرو در خصوص طرح بارور كردن ابرها گفت: بارور كردن ابرها يك طرح پژوهشي است و طرح عملياتي و صنعتي نيست ، پيشتر فقط در يزد اجرا مي شد . اما اكنون دامنه اين طرح پژوهشي را به استانهاي گيلان و مازندران تعميم دادهايم و امسال نيز برنامه داريم در استانهاي مركزي، قم و تهران به صورت پابلوت اجرا شود.
محمودي در ادامه افزود: در كشورهاي ديگر نيز بارور كردن ابرها به صورت پژوهشي انجام ميشود ، مگرد در روسيه كه يكي از كشورهاي صاحب فناوري در اين زمينه است.
وي در پايان گفت وگويش با خبرنگار اقتصادي ايرنا گفت : منابع خوبي براي طرح باروركردن ابرها پيش بيني شده كه از محل اعتبارات عمومي دولت تامين مي شود و امسال ۲۰ميليارد ريال به اين طرحها اختصاص يافته است.
انتهاي پيام//
جمعه 1 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]