واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك نويسنده و پژوهشگر مسائل جامعهشناسي: تمركز قدرت در تهران باعث نابرابري است امروزه اگر عناصر فرهنگ غرب را از زندگي روزمره ما بيرون بكشند، فلج ميشويم
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه
سرويس: شهرستانها
عضو هيات علمي دانشگاه شيراز گفت: براي اينكه دچار دردسر نشويم بايد از تمركز قدرت در تهران جلوگيري و اين قدرت را در بين نقاط مختلف كشور تقسيم كنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، دكتر سكندر امان اللهي بهاروند در كارگاه دو روزه روش شناسي مطالعات قومي كه در سازمان جهاد دانشگاهي استان كرمانشاه برگزار شد، افزود: مسأله قوميت در دنياي امروز كه بحث جهاني شدن مطرح است از اهميت ويژهاي برخوردار است.
وي ادامه داد: كشور ايران در طول 5 هزار سال گذشته هميشه يك كشور چند قومي بوده و هيچ وقت تنها يك گروه خاص در اين مملكت حضور نداشتهاند.
اين استاد دانشگاههاي آمريكا گفت: وضعيت بينالمللي تاثير بسزايي در وضعيت قوميتها دارد و اگر ما اقدامات لازم را انجام ندهيم بدون شك در آينده با مشكلات زيادي مواجه خواهيم شد.
دكتر امان اللهي با اشاره به تعريف قوم افزود: يك قوم متشكل از مردمي است كه داراي وجوه مشترك فرهنگي، تاريخي، احساس همبستگي و پيوستگي هستند و همواره خود را از ديگران متفاوت ميدانند.
اين نويسنده و پژوهشگر مسائل جامعه شناسي با اشاره به تاثير فرهنگ غرب در زندگي امروز مردم ايران و تمام كشورها، گفت: امروزه اگر عناصر فرهنگ غرب را از زندگي روزمره ما بيرون بكشند ما فلج مي شويم، به طوري كه اگر در خيابان راه برويم به سادگي ميتوانيم ببينيم كه هيچ چيز متعلق به جامعه سنتي ما نيست و متاسفانه اين يك واقعيت تلخ است.
وي ادامه داد: هر گونه اقدامي به منظور تغيير و يا بهبود وضعيت موجود تنها از طريق اختراعات، نوآوري و يا اقتباس از ديگر جوامع پيشرفته امكان پذير است.
دكتر امان اللهي گفت: در گذشتهها ارتباط بين اقوام خيلي كم بود، قوم ها وابسته به دولت نبودند و دولت چندان دخالتي در امور قومها نميكرد، اقوام در امور داخلي خود همواره حكومت محلي داشتند و به دور از دولتها فعاليت ميكردند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه شيراز گفت: بعد از بوجود آمدن دولت نوين در كشور ما اقداماتي هم چون استقلال اقتصاد با تاكيد بر وابستگي به نفت، وارد شدن دولت در زندگي مردم و قوميتها، همانندي بين اقوام، شركت قوميتها در امور دولت، گسترش آموزش، تنوع فعاليتها با توجه به اقتصاد نوين، استقرار پايگاهها، سازمانها و ادارات در ميان قومها ايجاد شد.
وي ادامه داد: تمامي اقداماتي كه در دولت نوين صورت گرفت موجب شد كه ارتباط بين قوم ها بيشتر شود.
دكتر امان اللهي خاطرنشان كرد: تاثير كلي اين نوسازي ادغام قوميتها و يكپارچگي ملي، شكسته شدن مرزها و همانندي در بين كليت مردم جهان، بالا رفتن سطح زندگي و تمركز قدرت است.
وي افزود: متاسفانه امروز تمركز قدرت در تهران بسيار مسأله ساز شده كه بايد از اين تمركز قدرت جلوگيري و آن را در بين نقاط مختلف كشور تقسيم كنيم.
اين پژوهشگر تاكيد كرد: با توجه به روند جهاني شدن يكي از راه هايي كه براي جلوگيري از ايجاد مسائل مختلف در كشور بايد صورت گيرد واگذاري قسمتي از قدرت متمركز شده تهران به شهرهاي مختلف كشور است، چرا كه تمركز قدرت باعث نابرابري و از جهاتي محروميتها ميشود.
وي در پايان گفت: در كشور ايران هيچ قومي وجود ندارد كه بيشترين وسعت خاك سرزمين ايران را به خود اختصاص داده باشد و خاك ايران در بين همه اقوام تقسيم شده است و با توجه به اين شرايط پيشنهاد من اين است كه مطالعات قومي گسترش پيدا كند.
انتهاي پيام
جمعه 1 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]