واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
دو فضانورد روسی از جمله "گئورگی گرچکو" کیهان نورد نامدار روسیه همزمان با هفته جهانی فضا به ایران آمدند. این فضانورد نخستین پروازش را در سال 1975 به عنوان مهندس سفینه سایوز - 17 و سالیوت - 4 انجام داد که 29 شبانه. روز به طول انجامید. فضا و کیهان از دیرباز موضوع شناخت انسان بوده و بیش از 50 سال است که انسان حضوری مستمر در فضا دارد. اگرچه هم اکنون دست ساخته های بشر از منظومه شمسی فراتر رفته اند و به لطف پروژه های علمی بزرگی چون هابل، کیهان را بهتر از گذشته می شناسیم اما هنوز ناشناخته های کیهان بیش از تصور انسان است.
کاوش در کیهان فرصتها و دستاوردهای بسیاری برای بشر داشته و امید می رود در آینده با ادامه این جستجوها بر دانش بشری افزوده شده و فرصتهای بی بدیلی برای آیندگان خلق شود. محمد فروهر دبیر برگزاری هفته جهانی فضا در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد برنامه های در حال برگزاری در این هفته و با اشاره به برپایی همایشهایی چون بازشناخت اسرار کیهان و سمینار فضا و فناوران فضایی گفت: در راستای ارتقای دانش هوافضایی جوانان و نوجوانان ایرانی در ایام برگزاری هفته جهانی فضا دو فضانورد از کشور روسیه میهمان پژوهشگاه هوا فضا هستند و مراکز علمی دانشگاهی و مدارس در صورت تمایل می توانند از این فضانوردان برای حضور در مراکز خود دعوت به عمل آورند. وی از "گئورگی گرچکو" کیهان نورد نامدار روسیه به عنوان یکی از این فضانوردان نام برد که از سال 1975 عضو فعال آکادمی بین.المللی آستروناتیک (فضانوردی) است و نخستین پرواز وی نیز در همین سال به عنوان مهندس سفینه سایوز - 17 و سالیوت - 4 بود که 29 شبانه. روز به طول انجامید.
مجموعه نمایشگاهی انسان و فضا
به گزارش مهر، پژوهشگاه هوا فضا در طول هفته جهانی فضا نمایشگاه انسان و فضا شامل مجموعه ای از عکسها و اشیایی که برخی منحصر به فرد یا کم نظیر هستند را در معرض دید علاقمندان قرار داده است. از آثار موجود در این مجموعه می توان به مجموعه پاکتهای پستی اشاره کرد که عمری بیش از 20 سال داشته و توسط فضانوردان امضا شده اند. نشریات موجود در این نمایشگاه شامل روزنامه مربوط به روز پرتاب "یوری گاگارین"، ماهنامه آگانیوک در سال 2006 با تصویر روی جلد فضانورد ایرانی - انوشه انصاری - و ... است. از دیگر اشیای جالب این مجموعه موادغذایی فضایی است که در فضاپیماها و ایستگاههای فضایی مصرف می شود. همچنین تندیس های ساخت برترین مجسمه سازها، نخستین اشیای ایرانی سفر کرده به فضا، مجموعه های تمبر، کبریت، مدال و نشانهای پروازهای فضایی از جمله مواردی است که به مناسبتهای مختلف در تیراژ محدود چاپ یا ضرب شده و در این مجموعه به نمایش گذاشته شده است.
برنامه های هفته جهانی فضا
در راستای برگزاری هفته جهانی فضا همایشها و کارگاههایی برای آشنایی علاقمندان برگزار شده و در چند روز آتی نیز دایر خواهد بود. همایش باز شناخت اسرار کیهان، فضا و فناوران فضایی، سمینار پزشکی از راه دور و کارگاههای تخصصی پیش بینی زلزله و استفاده از فناوری فضایی و داده های مربوط به آن و کارگاه آموزشی استفاده از فناوری فضایی به منظور مدیریت بلایای طبیعی برگزار شد که فضانوردان روسی نیز در آن حضور داشتند. همچنین در روزهای آتی برپایی این هفته، جنگ فضا در پارک ملت تهران، پارک پردیسان و شهرستان کرج با حضور فضانوردان روسی برگزار می شود و همایش اسرار کیهان، کارگاه آموزشی ثبت فنی مقرراتی شبکه های ماهواره ای itu و سمینار کارایی سنجش از دور در مطالعات بلایای طبیعی در روزهای باقی مانده برپا می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]