واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اندیشکده هریتیج پس از افشای خبر تامین مالی BBC توسط آمریکا نوشت: اوباما بی بی سی را با تفکرات خود هماهنگ تر از صدای آمریکا می داند.
به گزارش خبرنگار دیپلماسی عمومی مشرق،اندیشکده هریتیج در گزارشی نوشت : واقعاً چه ارتباطی بین دولت اوباما و بنگاه.های خبرپراکنی دولتی وجود دارد؟ هرچند تصویب قطع بودجه رادیو ملی در مجلس نمایندگان با اکراه بسیاری انجام گرفت، اما خبرها حاکی از آنست که دولت اوباما در این مدت کمک بلاعوضی را در اختیار شبکه بی.بی.سی نهاده است که بنابر گزارشات واصله، این کمک همچنان در حال افزایش است. البته، وجه اشتراک رادیو ملی (NPR) و بی.بی.سی،. صرفنظر از دولتی بودن آنها، در اینست که هر دوی آنها با ارزشهای سنتی آمریکا ضدیت دارند. آیا این واقعاً همان هدفی است که دولت اوباما به دنبال آنست؟
گزارش هریتیج می افزاید: آیا دولت اوباما و وزارت امور خارجه واقعاً آنقدر شیفته بی.بی.سی هستند که ترجیح می.دهند بودجه بنگاههای خبرپراکنی بریتانیا و شبکه.های خبری معتبر جهانی را تامین کنند؟ ظاهراً اینگونه به نظر می.رسد. به طور کلی، رئیس.جمهور اوباما در ژوئن 2009 در شبکه بی.بی.سی حضور یافت تا از طریق این شبکه به جهان عرب پیام مهمی را برساند اما حاضر نشده این ماموریت خطیر را از کانال صدای آمریکا به انجام برساند– باراک اوباما تنها رئیس.جمهور آمریکاست که از زمان تاسیس صدای آمریکا تا به امروز هیچگاه در محل این شبکه حضور نیافته است. احتمالاً رئیس.جهمهور شبکه بی.بی.سی را با تفکرات خود هماهنگ.تر می.داند. اگر دلیل اتخاذ چنین تصمیمات مالی دردسرسازی واقعاً در این نهفته است، پس شاید وقت آن رسیده تا کاخ سفید از سفارت بریتانیا بپرسد آیا آنها خود مجسمه نیم.تنه وینستون چرچیل را در اختیار دارند.
هریتیج می افزاید: طبق گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، وزارت امور خارجه آمریکا به زودی کمک بالاعوض قابل.توجهی را در اختیار شبکه جهانی بی.بی.سی قرار می.دهد که انتشار این خبر خشم و وحشت نمایندگان گنگره، صدای آمریکا و هیئت امنای بنگاههای خبرپراکنی را برانگیخت، بطوریکه وزارت امور خارجه مجبور گردید این خبر را – البته نه بطور کامل- تکذیب کند. بله، دولت منتظر است تا شبکه بی.بی.سی پیشنهاد خود مبنی بر ارائه فناوری عبور از سیستم فیلترینگ اینترنت را با هدف مقابله با روش سانسور دولت چین و ایران را تقدیم نماید اما تا به امروز نه چنین پیشنهادی مطرح شده و نه اینکه تصمیمی در این رابطه اتخاذ شده است.
این گزارش می افزاید: نامه ارسالی برای سردبیر روزنامه گاردین را در سایت رسمی وزارت امور خارجه قابل دسترسی است:
مقاله روز بیستم مارس چاپ روزنامه گاردین که ادعا نموده وزارت امور خارجه آمریکا قصد دارد تا قرارداد مالی با شبکه بی.بی.سی به امضا برساند، کاملاً نادرست و گمراه.کننده است. اتحادیه شبکه جهانی بی.بی.سی اعلام نموده که قصد دارد تا پیشنهادی در حوزه آزادی اینترنت به عنوان بخشی از همکاری متقابل اما رقابت.آمیز به وزارت امور خارجه پیشنهاد دهد اما این وزارتخانه تا به حال چنین پیشنهادی را دریافت نکرده و تصمیمی نیز در خصوص تامین بودجه این شبکه اتخاذ ننموده است. وزارت امور خارجه به هیچ وجه قصد ندارد که در رابطه با برنامه.ریزی آزادی اینترنت تصمیمات مالی خود را در روز جهانی آزادی مطبوعات اعلان نماید.
این نامه به امضای "مایکل اچ. پوسنر"(Michael H. Posner)، معاون وزیر امور خارجه در امور کار، حقوق بشر و دموکراسی رسیده است. البته؛ این مسئله قطعاً نگران.کننده خواهد بود اگر دولت تصمیم بگیرد به محض رسیدن این پیشنهاد به شبکه بی.بی.سی کمک مالی نماید.
در زمان افزایش کسری بودجه در ایالات متحده آمریکا و قطع ارسال برنامه.های رادیویی آمریکا به نقاط حساس جهان، کمک بلاعوض آمریکا به شبکه جهانی بی.بی.سی مطمئناً می.تواند عملکرد هیات رسانه.ای آمریکا (BBG) را به شدت تضعیف گرداند که نه تنها بر پخش برنامه.های بین.المللی آمریکا بلکه بر اقدامات دولت آمریکا در عبور از فیلترینگ اینترنت نیز نظارت دارد.
گزارش هریتیج می افزاید: درست چند هفته قبل، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه در ارائه گزارشات خود در کنگره و مجلس نمایندگان چندین بار به این مسئله اعتراض داشت که ایالات متحده آمریکا در حال از دست دادن میدان "جنگ اطلاعات" در برابر دشمنانی نظیر القاعده، چین و روسیه است.
حقیقت اینست که اتحادیه شبکه جهانی بی.بی.سی- نهاد مستقل از دولت بریتانیا- دریافت.کننده اصلی پول مالیات.دهندگان آمریکایی است. سازمان توسعه بین.المللی ایالات متحده آمریکا(USAID) به منظور "پشتیبانی رسانه.ای با هدف ارتقای دفاع از حقوق افراد، حکومت خوب و توانمندسازی" در سراسر جهان همراه با سایر برنامه.هایی که به خبرنگاران نیجریه آموزش می.دهند، به اتحادیه شبکه جهانی بی.بی.سی 4.5 میلیون دلار پرداخت می.کند. علاوه بر این، وزارت امور خارجه نیز برای پخش برنامه. از طریق امواج کوتاه در برمه پرداخت 350000 دلار را به اتحادیه شبکه جهانی بی.بی.سی تصویب کرده است . نیازی به گفتن نیست که این گشاده.دستی شامل حال صدای آمریکا و BBG نمی.گردد که خود طلایه.دار اینگونه اقدامات در سطح جهان هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]