واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيماري اندومتريوز عامل حدود 50 درصد ناباروري ها در زنان است
دبير علمي كنگره بين المللي باروري و ناباروري گفت: حدود 40 تا 50 درصد ناباروري ها در زنان، ناشي از بيماري اندومتريوز است كه دردهاي ناحيه لگن يكي از مهمترين علايم اين بيماري است.
دكتر "علي متولي زاده اردكاني" در حاشيه چهاردهمين كنگره باروري و ناباروري كه همراه با اولين كنگره بين المللي اندومتريوز برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا گفت: درد ناحيه لگن و زير شكم كه ناشي از اندومتريوز است بسيار دردناك و غير قابل تحمل بوده و با دردهاي معمول دوران قاعدگي تفاوت دارد.
وي در خصوص اين بيماري گفت:آندومتريوز يك بيماري شايع در زنان است كه در آن، مخاط رحم كه بطور طبيعي بايد در ديواره رحم وجود داشته باشند در خارج از رحم و در داخل لگن، تخمدان، روده، ريه ، كليه و تقريبا در بيشتر نقاط بدن شروع به رشد مي كند.
رشد نابجاي اين نسج ها به گونه اي است كه سيستم ايمني بدن فرد را تقليل مي دهد و علاوه بر درد منجر به ناباروري مي شود.
اردكاني يادآور شد: دردهاي لگن و زير شكم كه ناشي از اندومتريوز است نه تنها در دوران قاعدگي و بلكه در ساير زمانها هم وجود دارند كه هر فرد با احساس اين دردها حتما بايد به پزشك مراجعه كند.
عضو هيات علمي پژوهشكده ابن سينا، ميزان شيوع اين بيماري را در كل جهان بين پنج تا 10 درصد بيان كرد وافزود: تمام زنان به واسطه داشتن دوره هاي قاعدگي و برگشت خون به داخل شكم در معرض خطر ابتلا به اندومتريوز قرار دارند.
وي گفت: در 90 درصد بيماران سيستم ايمني بدن به گونه اي است كه مشكل برگشت خون به داخل شكم را برطرف مي كند، اما در 5 تا 10 درصد موارد، اين خون به داخل شكم و لگن برمي گردد كه باعث ايجاد بافت هاي اندومتريوز در بدن مي شود.
دكتر اردكاني با اشاره به اينكه اندومتريوز يك عامل مهم در ناباروري است گفت: حدود 40 تا 50 درصد زناني كه با مشكل ناباروري به مراكز درماني مراجعه مي كنند، دچار اندومتريوز هستند.
وي نتايج به يك بررسي كه در آمريكا انجام شده است اشاره كرد كه نشان داده است ميزان ابتلا به اندومتريوز در دختران نوجوان آمريكا رو به افزايش است و هم اكنون دانشمندان در حال بررسي علت اين مشكل هستند.
دبير علمي كنگره باروري و ناباروري و اندومتريوز يادآور شد: با توجه به جوان بودن جامعه ايراني در كنار عوامل زيست محيطي كه احتمال ابتلا به اندومتريوز را بيشتر مي كند بايد راههاي نوين درماني و راهكارهاي پبشرفته تشخيص زودهنگام اين مشكل آموزش داده شود.
وي با بيان اينكه در بيشتر موارد مشكل اين دسته از افراد با دارو و يا جراحي قابل حل است، گفت: در روش جراحي 70 تا 80 درصد بافت برداشته مي شود، اما همان بافت هاي باقي مانده بعد از چند سال رشد مي كنند و مجددا بايد مورد جراحي قرار گيرد.
اردكاني اضافه كرد: بنابراين بايد يك فكر اساسي كرد تا با يك سري علايم موجود در خون بتوان اين بيماري را شناسايي كرد و با جلوگيري از رشد بافت ها مانع از پيشرفت بيماري اندومتريوز شد .
چهاردهمين كنگره بين المللي باروري و ناباروري همراه با اولين كنگره اندومتريوز 22 و 23 آبان در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برپا است.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]