واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: "پاتك" احمدينژاد به اوباما قبل از "تك" احتمالي پيشنهاد مذاكره
ارسال پيام تبريك از سوي رئيس جمهوري اسلامي ايران براي "باراك اوباما" بيش از هر چيز به ديپلماسي فعال احمدي نژاد كه ميكوشد ابتكار عمل را از طرفهاي مقابل گرفته و آنان را در موضع عكس العمل قرار دهد، باز ميگردد.
به گزارش فارس، عليرضا مجيدزاده نويسنده وبلاگ "حمايت از حق و عدالت" در تازهترين پست وبلاگ موضوعي را با عنوان ""پاتك" احمدينژاد به اوباما قبل از "تك" احتمالي پيشنهاد مذاكره"تهيه و منتشر كرده است.
برپايه اين گزارش در اين وبلاگ ميخوانيم:
ارسال پيام تبريك از سوي رئيس جمهوري اسلامي ايران براي باراك اوباما رئيس جمهور منتخب ايالات متحده امريكا اگرچه طي 30 سال پس از انقلاب بيسابقه است اما به نظر ميرسد بيش از هرچيز به ديپلماسي فعال احمدينژاد كه ميكوشد ابتكار عمل را از طرفهاي مقابل گرفته و آنان را در موضع عكسالعمل قرار دهد، باز ميگردد.
احمدي نژاد روز پنجشنبه در پيامي به اوباما ضمن تبريك كسب اكثريت آراء شركت كنندگان در انتخابات و تأكيد براينكه فرصتهايي كه از ناحيه از ناحيه خداوند به بندگان هديه ميشوند، زودگذر هستند، به وي توصيه كرد با ترجيح مصالح حقيقي مردم و انصاف و عدالت بر تقاضاهاي سيريناپذير اقليتي خودخواه و ناصالح، از فرصت خدمت، حداكثر استفاده را به عمل آورده و نام نيكي از خود به جاي بگذارد.
وي همچنين با اشاره به توقع عمومي مبني بر پاسخگويي سريع و روشن به مطالبه تحول صحيح و اساسي در سياستهاي داخلي و خارجي دولت آمريكا، خطاب به اوباما تأكيد كرد اين تحول سرلوحه و محور همه برنامهها و اقدامات دولت آينده آمريكا قرار گيرد.
ارسال پيام به رئيس دولت امريكا البته در دولت نهم بي سابقه نيست. احمدي نژاد 19 ارديبهشت ماه سال 85 نيز در نامهاي 17 صفحهاي به جرج بوش، سؤالاتي درباره "تناقضات غيرقابل انكار موجود در صحنه بينالمللي" كه مسئول اغلب آنها دولت آمريكا بود، مطرح كرد.
اين نامه اما از سوي رئيس جمهور امريكا بدون پاسخ ماند تا زماني كه لري كينگ مجري مشهور شبكه CNN در جريان سفر اخير احمدي نژاد به نيويورك قصد داشت اين بيپاسخ ماندن را نوعي ناكامي براي ايران تفسير كند، رئيس جمهور تأكيد كند: "آقاي بوش فرصتهاي بسيار ديگري را هم از دست داده است."
اما تفاوت ملموس در لحن و ادبيات پيام اخير احمدي نژاد به اوباما نسبت به نامه دو سال قبل به بوش، در شرايطي رخ ميدهد كه اوباما در ماههاي اوليه تبليغات انتخاباتي خود و در حالي كه حتي هنوز هيلاري كلينتون از گردونه رقابت درون حزبي با وي خارج نشده بود، به صراحت تأكيد كرد آماده گفتگو با رئيس جمهور ايران بدون هرگونه پيش شرط در صورت موفقيت در انتخابات خواهد بود.
اين اظهارات از سوي احمدي نژاد نيز بدون واكنش نماند و وي در پاسخ به خبرنگاري كه نظر او را درباره احتمال موفقيت اوباما جويا شد، با ابراز ترديد درخصوص اينكه اجازه موفقيت به وي داده شود، بلافاصله نظر خود را مشروط به اين كرد كه اوباما، اظهاراتش را پس نگيرد؛ اتفاقي كه البته به فاصله چند روز رخ داد و اوباما در حالي كه تحت فشار شديد لابيهاي صهيونيستي قرار گرفته بود، اظهارات قبلي خود را پس گرفت و گفت حاضر به گفتگو با مسئولين ارشد ايراني است نه رئيس جمهور.
پيام تبريك احمدي نژاد به اوباما اگرچه تا حدودي در لحن، محتوا و انتظار نوع عكسالعمل با نامه وي به بوش متفاوت است اما از اين جهت كه اوباما را كه قصد داشت با پيشنهاد مذاكره به ايران، ابتكار عمل را در دست بگيرد، در موضع عكس العمل قرار داده، مشترك است.
نمونه اين ديپلماسي فعال كه توپ را به زمين طرف مقابل منتقل ميكند، در موضوع هستهاي نيز به كار گرفته شده و اقداماتي مانند تهيه بسته پيشنهادي و ارائه آن به 1+5 پيش از سفر سولانا در 25 خرداد سالجاري به تهران و تقديم بسته اين شش كشور، مورد مشابهي است.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]