واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: زمينههاي گسترش همكاري ايران با بانك توسعه اسلامي بررسي شد
اقتصاد. وزارت امور اقتصاد و دارايي. بانكتوسعه اسلامي
در ديدار وزير امور اقتصادي و دارايي با رئيس بانك توسعه اسلامي ، علاوه بر بررسي گسترش همكاريهاي كشور با بانك توسعه اسلامي ،پيشنهاد تاسيس موسسه رتبه بندي اسلامي نيز مطرح شد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اقتصادي ايرنا ، در ديدار سيد شمسالدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي كشورمان با احمد محمدعليرئيس كل بانك توسعه اسلامي
و هيات همراه كه مديران عامل بانكهاي دولتي و خصوصي ايران نيز حضور داشتند، موضوعهاي مهمي از قبيل بحران مالي جهاني و تاثير آن بر نظام مالي كشورهاي مسلمان، نحوه استفاده از فرصتهاي به وجود آمده از اين بحران و افزايش سطح همكاريها بين بانكهاي ايران و بانك توسعه اسلامي مورد بررسي قرار گرفت.
وزير امور اقتصادي و دارايي در اين ديدار با اشاره به حضور برجستهترين متخصصان امور مالي و بانكي در نظام بانكي كشورمان گفت: اين نيروي انساني زبده و متخصص بزرگترين سرمايه نظام بانكي است و از همين رو اعتقاد دارم كه بانك توسعه اسلامي ميتواند همكاري بيشتري با نظام بانكي ايران و بهره برداري از اين نيروي انساني توانمند را در برنامههاي خود بگنجاند.
حسيني سپس در اين ملاقات از رئيس بانك توسعه اسلامي دعوت كرد كه از نيروي بالقوه و تجربه مديران و كارشناسان نظام بانكي ايران در اجراي اهداف و برنامههاي خود از جمله بانكداري اسلامي و بدون ربا و توسعه اقتصادي كشورهاي مسلمان استفاده كند.
وي خطاب به رئيس بانك توسعه اسلامي و هيات همراه گفت: نظام بانكي در ايران از اهميت زيادي برخوردار است. زيرا بيشترين نقش و سهم در بازارهاي مالي ايران در اختيار نظام بانكي است و همين امر سبب شده است كه در كشور ما توقعها از نظام بانكي بسيار بالا باشد.
وزير اقتصاد همچنين تجارب و دانش متخصصان بانك توسعه اسلامي را براي ايران مفيد دانست و ابراز اميدواري كرد كه سطح همكاريهاي مالي و فني بين ايران و بانك توسعه اسلامي افزايش يابد.
حسيني با اشاره به حاكم بودن قانون بانكداري بدون ربا بر نظام بانكي ايران زمينههاي همكاري بين بانكهاي ايران و بانك توسعه اسلامي را بسيار گسترده دانست و گفت: الزامها و مقررات مربوط به بانكداري بدون ربا هيچ گونه شبههاي براي بورس بازي و سفته بازي و ايجاد حبابهاي مالي براي بانكهاي ايراني باقي نگذاشته است.
حسيني سپس قدمت بانكداري نوين را در ايران از ديگر مزيتهاي نظام بانكي كشورمان دانست و افزود: سابقه بيش از يك قرن فعاليت موسسههاي مالي و بانكهاي مدرن در ايران و همچنين حاكم بودن قوانين بانكداري بدون ربا موجب شده است تا نظام بانكي قدرتمند و سالمي در كشورمان داشته باشيم.
وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص بحران مالي جهان نيز گفت: يكي از دلايل شكلگيري و گسترش بحران مالي كنوني تمركز روابط بانكي صرفا بين چند كشور محدود بوده است.
حسيني سپس تاكيد كرد : بانكهايي كه در سطوح ملي و بينالمللي مبتني بر اصول بانكداري اسلامي اداره ميشوند ،جذابيت بيشتري پيدا ميكنند. زيرا از يك سو به لحاظ مقررات حاكم بر فعاليت آنها ، از سلامت بيشتري برخوردار هستند و از سوي ديگر فرصتهاي بالقوه بسياري پيش رو دارند كه ميتوانند به كمك آن به توسعه بازار و سهم خود از كسب و كار جهاني بپردازند.
حسيني در ادامه سخنانش به شرايط جديد اقتصادي ايران اشاره كرده و گفت:
براساس تفسيري كه از اصل ۴۴قانون اساسي ارايه شده است تحولي در نگرش به نظام اقتصادي كشور به وجود آمده است و بانكداري يكي از بخشهايي است كه به شدت تحت تاثير اين تفسير قرار ميگيرد . زيرا برداشت اوليه از قانون اساسي اين بود كه بانكداري بايد در اختيار دولت باشد.
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به تاثيرهاي بنيادين تفسير اصل ۴۴ قانون اساسي بر نظام بانكي كشور آن را از يك سو زمينه ساز حضور بانكهاي خصوصي بيشتر در صنعت بانكداري و از سوي ديگر تمهيدي براي واگذاري بخش عمدهاي از بانكهاي دولتي به بخش خصوصي دانست.
حسيني سپس تحولات به وجود آمده در نظام اقتصادي كشورمان را كه يكي از سهامداران عمده بانك توسعه اسلامي است، فرصتي مغتنم براي آن بانك دانست و ابراز اميدواري كرد فرصتهاي پيش آمده بتواند زمينههاي گسترش بيشتر همكاريهاي ايران و بانك توسعه اسلامي را فراهم آورد.
** بحران مالي اخير هيچ تاثيري بر بانك توسعه اسلامي نداشته است.
محمدعلي رئيس بانك توسعه اسلامي نيز در اين ديدار اظهار داشت: بحران مالي اخير غرب هيچ تاثيري بر بانك توسعه اسلامي نداشته است و تمام دارايي ها و اموال و منابع بانك توسعه اسلامي به لطف خدا در امنيت كامل قرار دارد و بحران اخير هيچ گونه تاثيري بر اموال و داراييهاي بانك توسعه اسلامي نداشته و انشاء الله در آينده نيز نخواهد داشت.
وي همچنين به مقامات و مسئولان اقتصادي و بانكي كشورمان به دليل اينكه بحران اخير هيچ تاثير منفي بر نظام بانكي كشورمان در پي نداشته است ، تبريك گفت و آنرا موهبتي الهي دانست كه به دليل اعتقاد به اسلام و شريعت به ما ارزاني شده است.
محمدعلي سپس گفت: هر چند ما در مرحله اول، اين بحران را به لطف خداوند و بدون مشكل پشت سر گذاشتيم ، اما اين امكان وجود دارد كه در مرحله بعد اين بحران بخش واقعي اقتصادها را تحت تاثير قرار دهد، به همين دليل بايد هوشيار باشيم تا اقتصاد كشورهاي اسلامي تحت تاثير بحران فعلي قرار نگيرد.
وي در ادامه افزود: از همان لحظههاي آغازين بروز بحران اتاق بحراني در بانك توسعه اسلامي تشكيل و تمام تحولات مربوط به بحران لحظه به لحظه مورد بررسي و مطالعه قرار گرفت تا از هرگونه تاثير منفي بر صنعت بانكداري اسلامي و بانك توسعه اسلامي جلوگيري كنيم.
اين مقام مسئول از برگزاري همايشي در بانك توسعه اسلامي در دو هفته قبل خبر داد و افزود: در اين همايش كارشناسان بانكهاي اسلامي در سراسر جهان در مقر بانك توسعه اسلامي گردهم آمدند و راهكارهاي پيشگيري و كاهش آثار زيانبار بحران مالي بر نظامهاي مالي، بانكي و اقتصادي كشورهاي عضو بانك توسعه اسلامي را مورد بررسي قرار دادند.
محمدعلي سپس بحران اخير غرب را فرصتي مغتنم براي كشورهاي مسلمان دانست و گفت: توصيه كارشناسان حاضر در همايش بانك توسعه اسلامي در جده حاكي از اين واقعيت است كه بحران كنوني علاوه بر چالشها و تهديدهايي كه به همراه خود دارد، فرصتهاي خوبي نيز براي كشورهاي مسلمان در بر دارد كه مي توان با تدبير از آنها در جهت توسعه بانكداري اسلامي استفاده كرد.
همچنين در اين ديدار مديران عامل بانكهاي خصوصي و دولتي ديدگاهها و نقطه نظرهاي خود را در زمينههاي مختلف از جمله ايجاد اتاق پاياپاي مشترك اسلامي با حضور كشورهاي عضو بانك توسعه اسلامي ، تاسيس موسسه رتبه بندي اسلامي و مشاركت بانك توسعه اسلامي در زمينه واگذاريهاي اصل ۴۴مطرح كردند كه مورد استقبال رئيس بانك توسعه اسلامي و هيات همراه قرار گرفت.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]