تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا به سعادت كسى كه عمرش طولانى و كردارش خوب باشد. چنين كسى عاقبتش خوب است؛ ز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849991681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شهرستان پاسارگاد


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: یکی از شهرستانهای استان فارس ایران است. مرکز این شهرستان، شهر سعادت.شهر است. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۳۰٫۶۳۲ نفر بوده.است [۱].
پاسارگاد نام یک مجموعه آثار باستانی مشهور در منطقه است که مورد علاقه و توجه جهانیان به ویژه علاقه مندان به میراث ملل می.باشد.
فهرست مندرجات

۱ پیشینه تاریخی (زبان – فرهنگ وآداب ورسوم) ۲ موقعیت جغرافیایی۲.۱ آب و هوا ۲.۲ شبکه آب.ها ۳ ویژگیهای تاریخی ۳.۱ بقاع متبرکه ۳.۲ آثار باستانی منطقه ۴ تقسیمات کشوری ۵ جغرافیا ۵.۱ کشاورزی و منابع طبیعی ۶ گردشگری ۷ زبان و تیره.ها پیشینه تاریخی (زبان – فرهنگ وآداب ورسوم)

این شهرستان متشکل از دو بخش مرکزی و هخامنش می باشد.
سعادت شهر به عنوان مرکز شهرستان در کنار دو دهستان کمین و سرپنیران بخش مرکزی را تشکیل می دهد.
شهر سعادت شهر از ۵ محله سعادت شهر، علی آباد، بوکان، سراج آباد و نواجرد تشکیل شده است و در این شهر ۳۰۹۴ خانوار مرکب از ۷۹۱۵ نفر مرد و ۷۶۷۱ زن زندگی می کنند.
دهستان کمین جمعاً از ۲۲ آبادی با مرکزیت روستای جیسقان ۵۵۷۳ نفر را در قالب ۱۱۸۳ خانوار خود جای داده است که از این تعداد ۲۸۸۸ نفر مرد و ۲۶۸۵ نفر زن می باشند.
از میان این ۳۳ آبادی ۱۱ روستای اکبر آباد، جیسقان، قوام آباد، دولت آباد، همت آباد، حسن آباد، رحمت آباد، کرم آباد ، وکیل آباد، ابوالمهدی و اسلام آباد دارای شوراهای اسلامی 3 نفره بوده و روستای اکبر آباد، جیسقان، قوام آباد، علیرسیده و دولت آباد دارای دهیاری مصوب می باشند.
در قسمت شمالی سعادت شهر دهستان سرپنیران با مرکزیت نعیم آباد جای گرفته که ۱۸ آبادی کوچک و نسبتاً بزرگ، گرد هم آورده است.
روستاهای نعیم آباد، گمبکان، رکن آباد، حسین آباد، کته میان و کتوری دارای شورای اسلامی و نعیم آباد مرکز دهستان دارای دهیاری مصوب می باشد.
بخش هخامنش به مرکزیت روستای مشهد مادر سلیمان در فاصله ۲۱ کیلومتری شمال سعادت شهر قرار دارد.
روستاهای ابوالوردی، کردشول، مبارک آباد و دهنو از توابع این بخش می باشند که هر ساله به جهت وجود آریاثار باستانی در این منطقه بازدید کندگان فراوانی را به سوی خود جذب می نمایند.
موقعیت جغرافیایی

شهرستان پاسارگاد در میان دو رشته کوه از کوههای زاگرس واقع شده است. از سردسیرات استان فارس است که مرکزیت آن سعادت شهر می باشند که بین مدارهای ۳۰ تا ۲۰ و ۳۰ عرض شمالی و ۴۵/۵۲ تا ۳۰/۵۳ طول شرقی از نصف النهار مبدا قرار دارد.
ارتفاع شهرستان از سطح آبهای آزاد حدود ۱۷۰۰ متر است. این شهرستان از شمال به شهرستان خرمبید و آباده - از غرب به شهرستان اقلید و مرودشت- از جنوب به شهرستان مرودشت و از شرق به شهرستان ارسنجان مشرف می باشد.
نژاد مردم آریایی و از طوایف تاجیک لر، کردکشکولی، ترک، عرب، علی شاقلی، میش مست، کلمبه، حنایی، ایل خاص و ابو موسی می باشند.
دین مردم اسلام است و شیعه اثنی عشری هستند و به زبانهای فارسی و تعداد اندکی به زبانهای ترکی و عربی صحبت می کنند.
آب و هوا

از نظر اقلیمی و کلیما تولوژی دارای آب و هوای معتدل مدیترانه ای با زمستان.های نسبتاً سرد و تابستانهای معتدل می باشد.
میانگین بارش منطقه حدود ۴۰۰ میلی متر در سال است که عمدتاً به صورت برف در ارتفاعات و باران در دشت ها می باشد.
توده های هوایی که منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد عبارتند از: توده های مدیترانه.ای که از اواسط پاییز تا اوایل بهار به منطقه می.وزند و باران آور می.باشند.
توده های سردسیر، توده های گرم و خشک عربستان و بادهای موسمی که در تابستان از اقیانوس هند می.وزند و باعث ایجاد رگبارهای زودگذر می.شوند.
شبکه آب.ها

تنها رودخانه دایمی بخش، رودخانه بلاغی (پلوار) سیوند است که از کوههای خرم بید و سرحد چهار دانگه اقلید سرچشمه میگیرد و در جنوب شهر مرودشت به رود کر پیوست و به دریاچه بختگان می ریزد.
هم اکنون سد عظیم سیبویه بر روی این رود در حال احداث است که با تکمیل و اتمام آن آینده ای روشن پیش روی بخش می باشد.
ویژگیهای تاریخی

شهرستان پاسارگاد از لحاظ قدمت تاریخی دارای پیشینه ای بسیار کهن است. آثاری از عصر نوسنگی در آن پیدا شده که به عصر هخامنشی بر میگردد.
مهمترین آثار دوران هخامنشی مجموعه پاسارگاد است که در ۲۱ کیلومتری شمال شهر سعادت شهر قرار دارد.
با توجه به تحقیقات انجام شده از کتب معتبر، این بخش در طول تاریخ نامهای جدیدی را از قبیل: کمه (خانه شاه)، کهمر: (کوه مهر)، کمین: (کمینگاه سلاطین) کلیددک یا کلیلک: (کلید گشودن فتح دروازه فارس)، سعادت آباد و سعادت شهر در حال حاضر شهرستان پاسارگاد را به خود اختصاص داده است.
بقاع متبرکه
امام زاده حسین(ع): در شهر سعادت شهر و در گلزار شهدای شهر واقع شده و از نوادگان امام سجاد (ع) می باشد. امام زاده عقیل: بنا به قولی برادر شاه چراغ و فرزند موسی بن جعفر (ع) بوده که در مسیر جاده شیراز-اصفهان در نزدیکی روستای ابوالمهدی در کنار رود بلاغی واقع شده است. امام زاده شاه مردانک این بقعه متبـرکـه نیــز در مسیـر جـاده شیـراز-اصفهان در دامنه کوههای جنوبی سعادت شهر واقع شده و زیارت گاه بسیاری از اهالی روستاهای بخش است. امام زاده سلطان سید حمید: مدفن این امام زاده بزرگوار در دهستان سرپنیران در روستای نعیم آباد است. آثار باستانی منطقه

سعادت شهر از گذشته حلقه اتصال در پایتخت هخامنش پاسارگاد و تخت جمشید بوده است. بررسی های اخیر نشان می دهد که آثار فراوانی از دوره های مختلف فرهنگی در آن یافت شده است و از آنجا که راه ارتباطی بین پاسارگاد و تخت جمشید در گذشته تنگه بلاغی وتنگه سعادت شهر بوده، آن را کلید کوچک فتح دروازه فارس نامیده اند.
در این منطقه تپه های باستانی فراوانی موجود است که هنوز مورد حفاری واقع نشده است ولی به لحاظ مسائل باستان شناسی مورد شناسایی قرار گرفته و شماره گذاری گردیده اند.
سفالهای شکسته و سنگهای تراشیده شده حکایت از قدرت طولانی و رونق اقتصادی آنها در عصر حیاتشان دارد، نظر تپه های قصرالدشت، رحمت آباد، وکیل آباد، فیروزآباد، علیرسیده و ... از ساختمانها و سایر ابنیه تاریخی منطقه می توان به کاروان سرای عباسی واقع در روستای قوام آباد، دماغه دختر بر واقع در تنگه بلاغی (متعلق به دوران هخامنش) قصر دختر، پل سنگی سیوند، کتیبه پهلوی تنگ خشک و کاروانسرای قوام آباد را نام برد.
تقسیمات کشوری
بخش مرکزی شهرستان پاسارگاددهستان سرپنیران دهستان کمین شهر: سعادت.شهر بخش هخامنشدهستان ابوالوردی دهستان مادرسلیمان جغرافیا

شهرستان پاسارگاد درمیان دو رشته کوه زاگرس واقع شده.است و از مناطق سردسیر استان فارس است. این شهرستان بین مدارهای ۳۰ تا ۲۰و۳۰ عرض شمالی و ۴۵/۵۲ تا ۳۰/۵۳ طول شرقی قرار دارد. ارتفاع آن از سطح آب.های آزاد حدود ۱۷۰۰ متر است. این شهرستان از شمال به شهرستان خرم.بید و آباده، از غرب به شهرستان اقلید و شهرستان مرودشت، از جنوب به شهرستان مرودشت و از شرق به شهرستان ارسنجان محدود می.باشد. تنها نقطه شهری سعادت شهر این شهرستان است. همچنین این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و هخامنش است.
آب و هوای این شهرستان به علت کوهستانی بودن در زمستان.ها توأم با ریزش باران و برف و در تابستان.ها معتدل می.باشد. از نظر بارش حدود ۱۸۰ تا ۳۸۰ میلی متر بارش سالانه دارد که عمدتاً به صورت باران و برف می.بارد. برای آبیاری زمین.های مزروعی از تلمبه و در بعضی از شبکه.ها از آب.های زیر زمینی قنات و آب رودخانه استفاده می.شود.
تنها رود این منطقه رودخانه پلوار سیوند است که از کوه.های جنوبی شهرستان خرم.بید و سرحد چهار دانگه اقلید سرچشمه می.گیرد و در جنوب شهر مرودشت به رود کر پیوسته و سپس به سوی دریاچه بختگان جریان پیدا می.کند که به علت اهمیت آب این رودخانه، در تنگه بلاغی سد سیوند بر روی آن در حال احداث است.
کشاورزی و منابع طبیعی

این شهرستان از لحاظ کشاورزی و دامداری یکی از مهم.ترین مناطق استان فارس می.باشد که بیش از ۶۵٪ مردم به این شغل اشتغال دارند. وجود زمین.های حاصل خیز با بیش از ۲۳ هزار هکتار سبب تولید محصولاتی از جمله گندم، جو، ذرت، چغندر قند، صیفی جات، برنج کاری و حبوبات و ۵۳۶ هکتار باغات و محصولاتی از جمله انگور، بادام، گردو، انار موجب رونق باغداری گردیده.است. از لطافت انگور این شهرستان در فارس.نامه ناصری یاد شده.است. سوغات شهرستان انگور، کشمش، بادام، گردو، رب انار، آبغوره شوریجات، حبوبات نیز می.باشد. با توجه به مرتفع بودن، کوه.های منطقه دارای آب و هوای مساعد می.باشد.
یکی از ثروت.های طبیعی منطقه جنگل.ها و مراتع می.باشد که با معیشت عده.ای از مردم پیوند خورده.است. درختان تناور از جمله بنه (پسته کوهی) و گیاهان داروئی و خوراکی و درختان مثمر علاوه بر سودهی از نظر اکولوژی نقش حساسی را در منطقه ایفا کرده.است.
گردشگری

این شهرستان از نظر جاذبه.های طبیعی یکی از زیبا ترین شهرهای شمالی استان فارس است. وجود تفریگاهی از جمله چشمه شهید بابایی، تنگه پیرچوپان، بلاغی، نهالستان منابع طبیعی، جنگل سرپنیران، باغ قوام، پایانه مسافربری و بخش هخامنش (شامل قبر کوروش و مجموعه باستانی پاسارگاد) جاذبه.های متعددی را فراهم کرده و موجب جلب توریست در منطقه شده.است. وجود بقاع متبرکه و مقدس از جمله امام.زاده حسین، امام زاده سلطان سید حمید، امام زاده عقیل و زیارتگاه شاه مردان باعث گردیده که سالانه از دیگر مناطق جهت زیارت و تفریح در این شهرستان حضور یابند. در سال.های اخیر احداث پروژه.های اساسی و زیر بنایی اثرات مفیدی برای شهرستان و روستاهای آن داشته.است.
پاسارگاد وبی مهری مسیولین میراث فرهنگی : عظمت و غرور تاریخی مجموعه یادمان.های فرهنگی تنگ بلاغی و پاسارگاد بیشتر ازآن است که این یادمان فرهنگی به فراموشی سپرده شود، این بنای کهن و تاریخی می.تواند محور توسعه گردشگری در استان فارس قرار گیرد و مبنایی برای توسعه همه جانبه این استان و حتی کشور باشد.
شرایط پیرامونی بنای پاسارگاد و آرامگاه کوروش درتنگ بلاغی اکنون شرایطی نیست که بتواند مناسب برای جذب گردشگر و توریست در ابعاد وسیع باشد، در این منطقه فرهنگی و تاریخی اکنون حجم بی.توجهی.ها و بی.تفاوتی.ها به حدی است که موقعیتی کاملا آسیب پذیر برای پاسارگاد رقم زده.است. رویش خار و خاشاک در فاصله چند ده متری آرامگاه کوروش، عبور گله.ها و رمه.های عشایری از حاشیه این بنای فرهنگی، قرار داشتن بنای آرامگاه در معرض فرسایش باد و باران، فقدان راه توسعه یافته و بزرگراه برای آمد و شد در مسیر پاسارگاد و نبود علائم کافی راهنمایی برای هدایت گردشگران به سمت پاسارگاد فقط بخشی از کمبودها و بی.توجهی.هایی است که پاسارگاد با آن مواجه.است. این یادمان فرهنگی و تاریخی اکنون هیچ زیر ساخت مناسب اقامتی و پذیرایی برای گردشگران و جهانگردان ندارد و هر کس صرفاً بر اساس علاقه مندی خود با دهها مشکل و دردسر به دیدار از پاسارگاد می.شتابد و مجبور است برای آنکه در ظلمت شبانه آن گم یا طعمه حیوانات درنده نشود با غروب آفتاب منطقه را ترک کند و با پیمودن مسیری ‪ ۱۳۸‬کیلومتری خود را به شیراز برساند. وزش بادهای تند و تشکیل گردبادها و برخاستن ستونی از خاک و خاشاک در حاشیه پاسارگاد در حقیقت قدم زدن در کویرهای خشک و خالی را برای گردشگران تداعی می.کند و آنان را در فضایی بی.تحرک، خسته.کننده و غمبارقرارمی دهد. همه این صحنه.ها در فاصله چند متری آرامگاه کوروش و مجموعه یادمان.های پاسارگاد قابل رویت است و کمی دورتر از این بنای جهانی دیدن مناظری مانند انبوهی از کودهای حیوانی که بر روی هم انباشته شده.است و کشاورزان آن را به زمین.های خود منتقل می.کنند، تریلرهای غول پیکر که کوهی ازآهن.آلات قراضه و سیمان و سنگ را حمل می.نمایند و آتش سوزی.های گسترده در جامانده بقایای کشاورزی که هر سال بدون وقفه تکرار می.شود چیزی عادی و فراوان است. به رغم عظمت و ارزشی که بنای تاریخی آرامگاه کوروش و پاسارگاد در بینش گردشگری، تاریخ، تمدن و ایرانشناسی دارد، این بنای تاریخی و فرهنگی هنوز جایگاه واقعی خود را در نگرش ما پیدا نکرده و در حقیقت هنوز ما آن را نشناخته.ایم.
زبان و تیره.ها

مردم این شهرستان از طوایف تاجیک لُر، کردشولی، ترک، عرب، علی شاقلی، میش مست، کلمبه، حنایی، ایل خاص و لبو موسی می.باشند. دین مردم اسلام است و شیعه دوازده امامی هستند و به زبان.های فارسی و شمار اندکی به زبان.های ترکی و عربی صحبت می.کنند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1495]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن