واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /همايش سراسري صادركنندگان فرش دستباف/ هراتينيك: صادركنندگان اعتبار و رتبهسنجي ميشوند سيدعلي: بانكها به صادركنندگان خط اعتباري اعطا كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
صندوق ضمانت صادرات كار تضمين مطالبات تجارت فرش از مشتريان خارجي را برعهده ميگيرد و با توجه به 100 ميليون دلاري كه براي بانكهاي خصوصي و دولت با نرخ لايبر به علاوه دو درصد و نرخ ريالي 12 درصد اختصاص يافته زمينه اعطاي تسهيلات بيشتر فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، سيدكمال سيد علي ـ مديرعامل صندوق ضمانت صادرات ـ در همايش سراسري صادركنندگان فرش دستباف با بيان اينكه فرش در حوزه مسائل بيمهاي مظلوم واقع شده است افزود: علت اصلي اين مظلوميت ريشه ساختاري دارد و ارتباط نداشتن تشكلهاي بخش خصوصي نيز رونق آن را كند كرده است.
وي ادامه داد: صادرات در دو بال تسهيلات و تضمينهاي لازم استوار است اما به نظر ميآيد مشكلات ساختاري مانند نبود قراردادهاي رسمي با شركتهاي معتبر و انجام عمده معاملات به شكل سنتي از دلايل اصلي استفاده نشدن تسهيلات در صادرات فرش است.
به گفته سيدعلي دليل استفاده نشده تسهيلات بانكي از سوي صادركنندگان اين است كه بانكها بايد آمادگي بيشتري در زمينه مشاوره و همكاري با تشكلها داشته باشند و با توجه به اينكه اظهارنامه صادراتي ملاكي براي تشخيص است صادركننده بايد توجه كند كه با مشاوره گرفتن از بانك و صندوق ضمانت صادرات نسبت به دريافت تسهيلات اقدام كند.
مديرعامل صندوق ضمانت صادرات اظهار كرد: چنانچه صادركنندگان فرش مشخصات خريدار را به صندوق ضمانت اعلام كند ظرف چند روز خريدار مورد نظر اعتبار سنجي شده و صندوق ضمانت صادرات بازگشت پول را بدون گشايش LC و نيز تعهد پرداخت از سوي سيستم بانكي را تضمين ميكند.
به گفته وي اگر صادركننده نتواند LC يوزانس باز كند صندوق ضمانت آن را خريد دين كرده و بانكها نيز آمادگي پرداخت آن دارند كه يكي از ابزارها براي به دست آوردن بازارهاي هدف محسوب ميشود.
سيدعلي افزود: يكي ديگر از روشهايي كه صندوق ضمانت صادرات براي حمايت از صادركنندگان فرش دستباف به كار ميبرد اين است كه تامين نقدينگي قبل از حمل صادركنندگان را انجام ميدهد به اين شكل كه با تامين نقدينگي براي صادركنندگان فرش و تضمين بازپرداخت آن پس از پايان دوره حمل نوعي اطمينان خاطر به صادر كننده ميدهد.
وي با تاكيد بر گسترش فرهنگ بيمهاي در بين صادركنندگان اظهار كرد: يكي از معضلات اصلي در اين حوزه سنتي عمل كردن و به دنبال جنس خود راه افتادن از سوي صادركنندگان است.
وي در ادامه پيشنهاد كرد كه بانكها براي حمايت بيشتر از صادرات به شعب خود در خارج از كشور خط اعتباري ريفاينانس اعطا كنند تا از اين طريق صادركننده پول خود را به صورت نقدي دريافت كند اما مشتري با بانك طرف حساب شود.
* صادركنندگان اعتبارسنجي و رتبهسنجي ميشوند
به گزارش ايسنا، در ادامه اين همايش هراتي نيك ـ عضو هيات مديره بانك توسعه صادرات ـ نيز عنوان كرد كه اين بانك به دليل همكاري با بانك سپه از طرف آمريكا مورد تحريم قرار گرفته اما همچنان در تلاش است كه فعاليتهاي خود را انجام دهد.
وي با اشاره به جلسه مدير اعتبارات اين بانك با فعالان بخش خصوصي فرش دستباف عنوان كرد: صادركنندگان خواستار در نظر گرفتن زمان تسهيلات به مدت حداقل يك سال بودهاند كه اين موضوع قابل حل است.
هراتي نيك به صادركنندگان فرش توصيه كرد كه صورتهاي مالي حسابرسي شده خود را به بانك ارائه دهند چرا كه بانكها از سوي قانونگذار براي اين منظور الزام دارند به طوري كه براي اعطاي تسهيلات براي يك فرد حقيقي تا سقف هشت ميليارد ريال و براي شخص حقوقي هم 1.6 ميليارد تومان نياز به ارائه صورتهاي مالي است.
وي با بيان اينكه رعايت ارائه صورتهاي مالي به بانك از سوي صادركنندگان به نفع آنهاست عنوان كرد: هدف بانك از دريافت صورتهاي مالي اين است كه نظم مالي به صادركنندگان داده و از اين طريق سوابق، سود و زيان و قيمتهاي صادراتي را مشخص كند و چنانچه مشكلي براي صادركننده وجود داشته باشد مشاوره لازم ارائه دهد.
وي توصيه كرد كه صادركنندگان شركتي براي صادرات تاسيس كرده وبا عملكرد مناسب از معافيت مالياتي صادرات استفاده كنند.
هراتي نيك خبرداد: از صورتهاي مالي صادركنندگان شاخصهايي براساس استانداردهاي بينالمللي استخراج ميشود كه با تكيه بر آن مشتريان اعتبار سنجي و رتبهسنجي ميشوند.
* كدگذاري فرش هزينههاي واسطهاي را كاهش ميدهد
به گزارش ايسنا در ادامه اين همايش غلامزاده ـ رييس مركز ملي شمارهگذاري كالا و خدمات ـ در سخناني درباره اهميت جايگاه ايرانكد در فرش دستباف سخن گفت.
وي عنوان كرد: ايران كد ميتواند از اين جهت به توسعه بازارهاي هدف كمك كند و اگر اين توسعه انجام شود قطعا تاثيرات خود را در توليدات داخلي خواهد داشت.
غلامزاده با بيان اينكه براي استفاده از تكنولوژي نو و حضور پررنگ در بازارها به ابزاري مانند ايران كد نياز داريم افزود: آمار تجارت فرش كشور نشان ميدهد از مجموع قيمت نهايي كه براي پرداخت مصرف كننده ارائه ميشود فقط 20 درصد به توليدكننده ميرسد كه اين چالش جدي است به اين مفهوم كه ما بايد بتوانيم از توليدكننده يا بافنده اصلي به نحوي حمايت كنيم.
وي تاكيد كرد: اگر فرش كدگذاري شود هزينههاي واسطهاي كاهش يافته و در نهايت ميتوانيم از توليدكننده اصلي حمايت كنيم.
غلامزاده خاطرنشان كرد: يكي از اهداف ايران كد كاهش واسطهگري غير منطقي است بنابراين معتقدند كه با كدگذاري فرش ميتوان هزينههاي تبادل كالا را كاهش داد.
وي بر لزوم شناسنامه دار شدن فرش دستباف اشاره كرد و گفت: معتقديم كه اين موضوع كه فرش بايد شناسنامه نداشته باشد نه توجيه منطقي دارد و نه توجيه فني.
به گفته رييس مركز ملي شمارهگذاري كالا و خدمات سه بخش اطلاعات شامل مراجع توليد و عرضه كنندگان فرش و مشخصات ارتباطي و آدرسهاي آنان، ماهيت و چيستي كالا كه از نظام طبقهبندي آن استخراج ميشود و نيز وصف كالا با استفاده از مشخصات فني در شناسنامه فرش عنوان ميشود.
غلامزاده در ادامه استانداردهاي مربوط به شمارهگذاري كالا و خدمات و استفاده از ايران كند را برشمرد و گفت: براي اجراي طرح تحول اقتصادي بايد 100 هزار عضو با سه ميليون كد در قالب ايران كد وارد شبكه شود و براي اين منظور ابزارهاي مديريتي لازمي نيز آماده شود.
وي خاطرنشان كرد كه ايران كد راه رابراي ارتقاء صنعت فرش در كشور گشوده و هموار كرده است.
انتهاي پيام
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]