تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ مرد و زن مؤمنى نيست كه دست محبت بر سر يتيمى بگذارد، مگر اين كه خداوند به اندازه ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846043832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غذاهایی که با داروها تداخل دارند


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: غذاها و مواد مغذی موجود در آن.ها از مهم.ترین و متغیرترین عواملی هستند که بر عملکرد داروهای خوراکی در بدن تأثیر می.گذارند.این اثرات به دلیل وجود ترکیبات متنوعی از مواد معدنی، مواد آلی، پروتئین.ها و ویتامین.ها در غذاها و همچنین فرمولاسیون داروها بسیار پیچیده است و در بسیاری از موارد قابل پیش.بینی نیست.
به همین جهت، پیشگیری از تداخل غذا – دارو، بسیار دشوار است و به دلیل همین پیچیدگی، در حال حاضر نیز مطالعات بیشتری توسط مراکز تحقیقاتی و شرکت.های داروسازی نسبت به تداخل دارو – دارو انجام شده است تا تداخل غذا – دارو.
غذاها نیز از طرق مختلف بر اثر بخشی داروها اثر می.گذارند:
۱- تأثیر بر قدرت جذب داروها:
همان.طور که داروها غالباً باعث کاهش جذب مواد مغذی می.شوند مواد غذایی نیز در اغلب موارد باعث کاهش اثر داروها می.شوند، بنابراین به عنوان یک قانون کلی، داروسازان حداقــل نیم ساعت فاصله را قبل و بعد از صرف غذا برای مصرف دارو و یا مصرف دارو را با معده خالی، یعنی یک ساعت قبل از غذا و یا دو ساعت بعد از غذا، توصیه می.کنند، به جز در موارد استثناء که ذکر می.شود و در مواردی که پزشک تجویز دیگری کرده باشد.
چنانچه مجبور به مصرف دارو همراه با غذا هستید، باید یک روال ثابت را داشته باشید به این معنا که ساعت صرف غذای خود را با دارو تنظیم کنید به جای آن که ساعت صرف دارو را با زمان وعده غذایی تنظیم کنید، مثلاً اگر قرار است دارویی را با صبحانه میل کنید، زمان صرف صبحانه نباید یک روز ساعت ۷ و روز دیگر ساعت ۱۰ باشد. این کار در جذب دارو در بدن شما اشکال ایجاد می.کند، مخصوصاً اگر داروها را به مدت طولانی مصرف می.کنید، مانند داروهای هورمونی(مثل لووتیروکسین)، داروهای ضددیابت(متفورمین و گلی.بن.کلامید) و بعضی از داروهای قلبی- عروقی.
* وجود غذا در معده باعث تأخیر در جذب پنی.سیلین و آموکسی.سیلین و داروهای ضدفشارخون نظیر کاپتوپریل می.شود. همچنین وجود غذا در معده و تماس اسید معده برای مدت طولانی با کاپتوپریل و همچنین آریترومایسین باعث تجزیه سریع.تر دارو می.شوند.
* مواد معدنی موجود در برخی مواد غذایی مثل آهن موجود در گوشت با اتصال به آنتی.بیوتیک.هایی نظیر تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین باعث کاهش جذب دارو و غلظت خونی آن می.شوند.
* فرآورده.های لبنی باعث کاهش اثر تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین می.شوند، بنابراین مصرف مکمل کلسیم نیز باید حداقل با دو ساعت فاصله از مصرف این آنتی.بیوتیک.ها باشد. در غیر این صورت غلظت خونی آنتی.بیوتیک به مقدار مورد نیاز نمی.رسد.
* مصرف فیبرهای غلات، سبوس، حبوبات و اگزالات ریواس و اسفناج جذب قرص.های کلسیم را کاهش می.دهد.
* مصرف همزمان چای و قهوه، حبوبات، تخم.مرغ و لبنیات با مکمل آهن(فروس سولفات)، آن را به صورت کمپلکس نامحلول در می.آورند و مانع جذب آن می.شوند.
* داروهای ضدقارچ مثل گریزوفلووین و فلوکونازول که محلول در چربی هستند، در صورت مصرف با غذاهای چرب، بهتر جذب می.شوند.
۲- برخی مواد غذایی باعث تغییر سرعت متابولیسم داروها از طریق تشدید یا مهار عملکرد آنزیم.های موثر بر آن.ها می.شوند:
* گریپ فروت مهم.ترین مثال برای این مورد است که به علت مهار آنزیم تجزیه.کننده داروها باعث کاهش سرعت متابولیسم داروهای متعدد می.شود. لازم به ذکر است که اثر گریپ فروت حتی تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف در بدن باقی می.ماند. داروهایی که گریپ فروت نباید با آن.ها مصرف شود، عبارت هستند از:
داروهای ضدکلسترول از خانواده استاتین.ها (لوستاتین و آترووستاتین) خصوصاً اگر افراد برای بار اول از آن داروها استفاده می.کنند، زیرا آب گریپ فروت اثر این داروها را به راحتی تا دو برابر افزایش می.دهد. همچنین بیمارانی که از سیزاپراید، سرترالین، بوسپیرون، دیازپام، تربازولام، میدازولام کاربامازپین، داروهای کاهنده فشارخون نظیر لوزارتان، داروهای ضدآریتمی، ضد آنژین، داروهای مهار کننده سیستم ایمنی، داروهای هورمونی نظیر اتینیل استرادیول، پروژسترون و ضدبارداری خوراکی استفاده می.کنند باید اکیداً از مصرف گریپ فروت خودداری کنند.
* ترکیبات غیرمغذی موجود در مواد غذایی نظیر ترکیبات اندول موجود در خانواده کلم، فلاوون.ها در مرکبات و میوه.ها و ترکیبات ایجاد شده در غذاهایی که مستقیماً با زغال تهیه می.شوند سرعت متابولیسم داروها را افزایش می.دهند، برای مثال مصرف همزمان گوشت قرمز کباب شده با داروهای ضدآسم(تئوفیلین، پزدوافدرین و…)، باعث کاهش اثر این داروها به علت افزایش متابولیسم دارو می.شود.
* ترکیبات اسیدی موجود در آب میوه.ها می.توانند اثربخشی آنتی.بیوتیک.ها(نظیر پنی.سیلین) را کاهش دهند. در عین حال مصرف داروی کینیدین همراه با آب مرکبات به علت کاهش متابولیسم دارو در بدن باعث افزایش طول اثر دارو می.شود.
۳- مواد غذایی با تغییر اسیدیته ادرار باعث افزایش یا کاهش سرعت دفع داروها می.شوند.
برخی داروها به محیط اسیدی.تر برای دفع نیاز دارند و اگر ادرار به اندازه کافی اسیدی نباشد به مقدار بیشتری توسط کلیه باز جذب می.شوند، نظیر آنتی.بیوتیک جنتامایسین و داروی ضدآریتمی پروکاینامید. مصرف بیش از حد آب.میوه، دریافت کم پروتئین در رژیم غذایی و مصرف آنتی.اسیدها باعث به وجود آمدن این وضعیت می.شود.
تبیان






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 878]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن