واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جامعه - قيمت سيانجي صددرصد افزايش يافت
جامعه - قيمت سيانجي صددرصد افزايش يافت
گروه اجتماعي:رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت از افزايش صددرصدي قيمت سوخت خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت، قيمت گاز از 20 به 40 تومان افزايش يافته و اين مصوبه تا پايان آبان براي اجرا به وزارت نفت ابلاغ خواهد شد. سردار محمد رويانيان، در نشستي با خبرنگاران در رابطه با علت افزايش قيمت CNG گفت: يكي از مشكلات سرمايهگذاران قيمت CNG است. سود سرمايهگذاري براي احداث اين جايگاهها حتي در صورت ارائه تسهيلاتي همچون احداث فضاي تجاري در 20 درصد فضاي جايگاهها نيز پاسخگوي سرمايه آنها نيست، به همين دليل به منظور جذب سرمايهگذاران در اجراي اين بند از قانون، قيمت سوخت CNG از ليتري 20 تومان فعلي به 40 تومان افزايش يافت. وي گفت: در گذشته 12 تومان از 20 تومان به جايگاهدار پرداخت ميشد اما در نرخ جديد، 32 تومان از 40 تومان به جايگاهدار واگذار ميشود و در واقع قيمت گاز، همچنان همان هشت تومان است. رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت تاكيد كرد: هيچ تاكسيراني مجاز به افزايش قيمت نيست، چراكه قيمت گاز تغييري نيافته است. ضمن آنكه قيمت سوخت تا سال 90 تا سقف يارانههايي كه در حال حاضر پرداخت ميشود، افزايش مييابد. رويانيان همچنين با اشاره به فعاليت 117 جايگاه سوخت گاز و بنزين در تهران و افزايش تعداد آنها حداقل 2 برابر، تصريح كرد: ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت به منظور اجراي قانون، شنبه مصوب كرد كه در مجتمعهاي اداري، صنعتي و مسكوني با جمعيت بالاي 1500 خانوار در تهران و كلانشهرها بايد جايگاههاي سوخت ثابت يا سيار توسط بخش خصوصي احداث شود. رويانيان با اشاره به زمينهاي واگذار شده از سوي شهركهاي شهيد محلاتي، شهيد باقري، آپادانا، ايران خوردو و سايپا براي احداث جايگاههاي سوخت و قول همكاري از سوي شهردار تهران براي حل مشكل شهرك غرب و اكباتان در اين رابطه، ادامه داد: شهركها مكلف هستند كه زميني را براي اجراي اين مصوبه در اختيار وزارت نفت قرار دهند تا اين وزارتخانه با مشاركت بخش خصوصي نسبت به احداث حداقل 100 جايگاه سوخت اقدام كند. شهركهايي كه نسبت به اجراي اين قانون همكاري لازم را نداشته باشند، طبق پيشنهادي كه به دولت ارائه و مصوب خواهيم كرد، آنها نيز از تسهيلاتي كه دولت براي شهركها پرداخت ميكند، محروم خواهند شد. وي يكي از مؤلفههاي تاثيرگذار در ترافيك تهران را فقدان آمايش صحيح خدمات از جمله جايگاههاي سوخت بنزين در سطح شهر دانست و خاطرنشان كرد: طبق قانون تمامي شهرداريها موظفند كه نسبت به تامين زمين اقدام كنند و مجوزهاي لازم را براي ساخت جايگاهها و اختصاص 20 درصد از فضاهاي آنها به واحدهاي تجاري ارائه دهد. وزارت مسكن نيز مكلف است در كميسيون ماده 5 اولويت را به توسعه جايگاههاي سوخت تخصيص دهد.
به گزارش فارس، رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت با بيان اينكه ترافيك تهران وضعيت خوبي ندارد و اگر امسال كاري نشود سال ديگر بدتر ميشود، تصريح كرد: سالانه 400 هزار خودرو به شهر اضافه ميشود، بايد به دنبال شناسايي راهكارهاي موثر در اين زمينه باشيم. وي گفت: بدون شك يكي از راهكارهاي مهم و تاثيرگذار توسعه حمل و نقل عمومي است كه ميزان آن تا سال 91 بايد به 75 درصد (20 درصد تاكسي، 25 درصد اتوبوس و 30 درصد ريلي) برسد، در حالي كه هماكنون 10 درصد جابهجايي با توجه به حجم مسافراني كه توسط مترو جابهجا ميشود، ريلي، 17 درصد اتوبوس و 25 درصد تاكسي است.
وي با بيان اينكه با وجود بالا بودن حجم مسافراني كه توسط تاكسيها جابهجا ميشوند، اما مردم مزه تاكسيراني خوب را نچشيدهاند، تصريح كرد: افزايش سهم ريلي توسط مترو به 30 درصد يك چشمبندي نيست دستيابي مترو به اين سطح تا 30 سال ديگر هم بعيد است. چه اشكالي دارد از قطاري شهري همچون منوريل براي تحقق اين هدف استفاده كرد. شهرداري را براي احداث اين سيستم با كار كارشناسي نه دعوا و سياسيكاري مجاب ميكنيم. اگر موضوعي سياسي نشود با منطق كارشناسي و تخصصي مورد توجه و بررسي قرار گيرد، حتما گره كار حل ميشود. رويانيان در ادامه با بيان اينكه به منظور جبران كاستيهاي مربوط به سيستم ريلي اظهار داشت: براي كمك به شهرداري تهران و رفع مشكلات مردم، اعلام ميكنيم فعلا حاضريم در يك توافق تخصصي و كارشناسي فراتر از سقف 25 درصدي تعيين شده در قانون، سهم اتوبوسراني تهران را طي يكي، دو سال آينده از 17 درصد فعلي به 35 درصد برسانيم. وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبنيبر اينكه چرا ستاد به جاي افزايش سهميه اتوبوسراني شرايط را براي تامين اعتبار مورد نياز مترو از صندوق ذخيره ارزي فراهم نميكند، گفت: توسعه مترو را تا 100 ـ 50 سال آينده هم ميخواهيم. هرچند توسعه آن طي 3 ـ 2 سال گذشته 2 برابر شده است، اما تحقق سهم 25 درصدي آن تا سال 91 امكانپذير نيست.
رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت در پاسخ به پرسش ديگري در رابطه با اظهارات محسن هاشمي مديرعامل متروي تهران مبنيبر بيفايده بودن احداث تونلهاي مترو در صورت عدمتامين اعتبار ارزي توسط صندوق ذخيره ارزي به منظور خريد تجهيزات، گفت: اظهارات آقاي هاشمي ملاك عمل نيست. در اين رابطه مجلس و دولت داريم كه بايد استفاده اعتبار از صندوق را بايد تصويب كنند.مطمئن باشيد اين مسئله درگير مسئله سياسي نيست، بيشتر درگير گرههاي اداري است. رويانيان با اشاره به مصوبه مجلس مبنيبر واگذاري مديريت حمل و نقل، مسافر و بار شهرها و حومه آنها به شهرداري تاكيد كرد: شهرداريها ديگر نميتوانند بگويند مديريت واحد نداريم. بر اساس قانون در حال حاضر شهردار تهران مسوول مديريت واحد ترافيك شهر است و همه ما مكلفيم شهرداري را در اين زمينه ياري كنيم. رئيس ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت در رابطه با دلايل مخالفت دولت با پيشنهاد تغيير ساعات كار گفت: اتفاقا دولت خود نخستين بخشي بود كه بحث تغيير ساعات كار را مطرح و اجرايي كرد اما با واكنش مجلس مواجه شد و اجراي آن نيز متوقف شد. دولت، مجلس و پليس همه با اصل اجراي اين طرح موافقند، نظراتشان در شكل اجراي كار است. پيشنهاد شهرداري آغاز ساعات كار ادارات قبل از مدارس است كه اين موضوع براي والديني كه فرزندان مدرسهاي دارند، قابل اجرا نيست.
به گفته وي، بررسي ساعات كار در كميته حمل و نقل وزارت كشور كه متشكل از مسوولان شورا و شهرداري و كارشناسان ترافيك ساير دستگاههاي مرتبط است نيز مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
دوشنبه 13 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]