واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: یکی از معضلات کنونی جامعه عدم اطلاع کافی نوجوانان و جوانان ما از رفتارهای پر خطر جنسی است و متاسفانه این عدم آگاهی سبب می.شود تا این امیدان آینده نسلی بیمار و ناسالم از لحاظ روحی و جسمی باشند و متعاقب آن مشکلات اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیری به پیکر خانواده و جامعه وارد آید. لذا پیشگیری از این معضلات با آموزش صحیح و اطلاع رسانی به موقع، می.تواند به عنوان عاملی نجات بخش، سبب کاهش چشمگیر این مشکلات گردد.
مهمترین موضوع در آموزش رفتارهای پرخطر، آموزش رفتارهای جنسی سالم می.باشد.
ابتدا باید ببینیم رفتار جنسی ناسالم و پرخطر چیست؟
رفتار جنسی ناسالم (UnsafeSex)
هر گونه تماس جنسی را می.گویند كه در آن فرد از سلامت خود یا شریك جنسی خود .آگاه نباشد. مشكل از این جا ناشی می.شود كه آگاهی از سلامت خود یا دیگران به راحتی امكانپذیر نیست. بعنوان مثال؛ در حدود ۹۰ درصد افراد HIV مثبت از آلوده بودن خودشان اطلاعی ندارند. از طرف دیگر؛ منفی بودن آزمایشات تشخیصی در ابتدای آلودگی با HIV نمی.تواند دلیل سالم بودن فرد باشد زیرا نتیجه این آزمایشات در اوایل دوره آلودگی معمولاً منفی می.باشد. پس چاره چیست؟
برای آگاهی از سلامت افراد باید به رفتارهای آنها توجه كرد. اگر فردی از رفتارهای پرخطر آگاهی داشته باشد بهتر می.تواند در خصوص سلامت خود یا شریك جنسی خود قضاوت كند. داشتن رفتارهای پرخطر احتمال آلودگی به HIV و سایر عفونت.های.آمیزشی را بیشتر می.كند.
رفتارهای جنسی پرخطر كدامند؟
رفتارهای حنسی پرخطر عبارتند از:
• داشتن شركای جنسی متعدد
• تماس.های جنسی نامعمول (تماس مقعدی و دهانی)
• متوسل شدن به خشونت در زمان تماس جنسی
• مصرف الكل، مواد مخدر و یا روانگردان قبل از برقراری تماس جنسی
• تماس جنسی محافظت نشده (عدم استفاده از كاندوم)
بنابراین برای پیشگیری از HIV و ایدز در جامعه باید رفتارهای جنسی سالم را به افراد به ویژه نوجوانان و جوانان آموزش داد.
مقاومت در برابر فشارهای جنسی فیزیكی
والدین همواره به فرزندان خود به خصوص دختران سفارش می.كنند تا از رفتن به مكانهای ناشناخته خودداری نمایند.
امكان تجاوزات جنسی در این مكانها بسیار زیاد می.باشد. والدین و جوانان باید همواره این نكات را مد نظر داشته باشند.
طبق آمارهای ارائه شده از سوی دفتر آمار دادگاه جنایات ملی آمریكا در سال ۱۹۹۰ بیش از ۷۰۰۰۰ مورد تجاوز جنسی در آمریكا گزارش شده است. و این تنها ۵/۱ تعداد تجاوزات انجام شده می.باشد یعنی در سال ۱۹۹۰ نزدیك به ۳۵۰۰۰۰ تجاوز جنسی در آمریكا به وقوع پیوسته است.
بسیاری از تجاوزات جنسی خشونت آمیز در مورد دانشجویان دانشگاهی به انجام رسیده است كه تنها ۲۰% آنها توسط افراد غریبه صورت گرفته است. بسیاری از این تجاوزات در قرار ملاقاتهای گذاشته شده به انجام رسیده است.
سالانه در سراسر دنیا هزاران و شاید هم میلیونها دانش آموز و دانشجوی دختر، قربانی تجاوزات جنسی پسران دانشجو و یا دانش آموز می.شوند بسیاری از این افراد مدعی هستند كه آنها به علت تهدید و فشار فیزیكی مردان مجبور به قبول برقراری ارتباط جنسی شده.اند.
روابط جنسی اجباری نمونه واضحی از تجاوز محسوب می.شود و دختران و زنان همواره باید جوانب احتیاط را رعایت نمایند.
زیرا گاهی اوقات هر چند كه یك متجاوز مقصر می.باشد ولی قربانی نیز عاری از گناه نیست.
مقاومت در برابر فشارهای جنسی كلامی
فشارهای جنسی كلامی، اغوا نمودن به منظور قبول برقراری ارتباط جنسی توسط جنس مخالف می.باشد و متاسفانه امروزه ما شاهد بسیاری از فشارهای جنسی كلامی و فیزیكی می.باشیم.
توجه به نكات زیر بسیار مهم ضروری است
۱) از صحبت نمودن با افراد غریبه و نا آشنا بپرهیزید.
۲) از رفتن به مجالسی كه شئون اخلاقی در آنها رعایت نمی.شود بپرهیزید.
۳) با همكلاسیها و یا دوستانی كه به خوبی آنها را نمی.شناسید قرار ملاقات خصوصی نگذارید.
۴) از پوشیدن لباسهای نامناسب بپرهیزید.
5) همواره به توصیه والدین و مسئولان مدارس و دانشگاهها توجه نمایید.
6) اگر چه روابط جنسی بخشی مهمی از زندگی است ولی رعایت عفت اخلاقی از واجبات می.باشد.
برای اغوا نمودن شما برای برقراری روابط جنسی ممكن است از كلمات زیر استفاده شود:
- اگر قبول نكنی٬ دیگر تو را دوست ندارم
- اگر قبول نكنی٬ با فرد دیگری دوست خواهم شد
- اگر قبول نكنی٬ سرد و بی روح هستی
- اگر قبول نكنی٬ حتما دارای عیب و نقصی هستی
و جملاتی از این قبیل که نباید فریب این قبیل حرفها را بخورید.
در صورت وقوع تجاوز جنسی چه باید کرد
تجاوز جنسی زمانی است که فعالیت جنسی بدون رضایت فرد و به اجبار و زور صورت پذیرد. توجه داشته باشید، که در صورت تجاوز، این متجاوز است که مجرم است و فردی که به او تجاوز شده است چه از بعد حقوقی، چه از بعد شرعی و اجتماعی، مجرم و گناهکار نیست. بنابراین، کتمان موضوع از مسئولین بهداشتی، حقوقی و انتظامی به جز افزودن دامنه آسیب به شخص و نیز ادامه جرم متجاوز بدون دستگیری و مجازات فایده.ای نخواهد داشت. در صورت وقوع تجاوز اقدامات زیر باید صورت گیرد:
۱. در اسرع وقت به متخصص زنان و زایمان و یا مرکز بهداشتی درمانی جهت دریافت دارو و آشنایی با روش.های اورژانس پیشگیری از بارداری مراجعه کنید همچنین ارائه نمونه برای تشخیص و درمان زودرس بیماریهای مقاربتی احتمالی و نیز نمونه.های لازم مورد نیاز از نظر پزشکی قانونی برای شناسایی مجرم لازم است. همچنین پزشک درمانگر به منظور پیشگیری از ابتلا به برخی بیماریهای منتقله جنسی، برخی از آنتی بیوتیکهای لازم را تجویز می.نماید، در صورت لزوم واکسیناسیون از نظر هپاتیت B را انجام می.دهد و ادامه سیر درمان و ارجاعات لازم را پیگیری می.نماید.
۲. مراجعه به مراکز انتظامی برای طرح شکایت و ارائه اطلاعات لازم در جهت دستگیری فرد متجاوز
روش اورژانسی پیشگیری از بارداری
رایجترین روش پیشگیری بصورت اضطرای، مصرف قرصهای معمولی خوراکی ضدبارداری HD است که به نام «قرص صبح روز بعد» مشهور شده.اند.
زمان و نحوه مصرف
* بعد از مقاربتی که احتمال بارداری دارد، در اولین فرصت ۲ قرص خوراکی HD همراه با شیر یا آب زیاد بایستی مصرف شود. باید دقت کرد که قرص نوبت اول را در زمانی مصرف کرد که نوبت دوم را بتوان ۱۲ ساعت پس از آن مصرف کرد. مصرف نوبت اول را بی.دلیل نباید به تأخیر انداخت، زیرا میزان تأثیر ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد.
نکته مهم اینست که اگر بیش از ۷۲ ساعت (۳ روز) از مقاربت گذشته باشد، استفاده از روش اضطراری توصیه نمی.شود و بایستی در این موارد با پزشک مشورت کرد.
۱۲ ساعت پس از خوردن قرصهای نوبت اول، .۲ قرص HD دیگر بایستی خورده شود.
* اگر فرد در طول دو ساعت پس از مصرف قرصها در نوبت اول یا دوم، دچار استفراغ شد، در اولین فرصت باید ۲ قرص دیگر HD مصرف کند. اگر این اتفاق بعد از خوردن قرصها در نوبت اول رخ دهد، قرصهای نوبت دوم کماکان باید ۱۲ ساعت بعد از نوبت اول مصرف شوند. تزریق یک آمپول ب ۶ بصورت عضلانی می.تواند در کاهش تهوع مؤثر باشد. استفراغ اگر بیش از دو ساعت بعد از مصرف قرصها رخ دهد، اهمیتی ندارد زیرا دارو جذب شده است.
* مقدار مصرف ذکر شده در بالا، . برای قرصهای از نوع HD است. اگر قرص نوع LD در دسترس باشد، بایستی درهر نوبت ۴ قرص مصرف کرد ( در مجموع ۸ قرص ).
هشدار
این روش فقط برای موارد اضطراری بکار می.رود و نباید بطور مداوم، بعنوان یک روش پیشگیری بکار رود. بلکه پس از استفاده از این روش، بایستی به پزشک یا مراکز بهداشتی - درمانی مراجعه کرد و پس از مشاوره، یکی از روشها را بصورت دائمی .انتخاب کرد.
عوارض جانبی
قرصهای خوراکی اگر به روش اضطراری ذکر شده در بالا مصرف شوند، باعث عوارض جانبی موقت می.شوند که رایج..ترین آنها تهوع است. گاهی ممکن است سردرد، سرگیجه، انقباض عضلات و یا نرمی.سینه.ها نیز رخ دهد که البته همه عوارض جانبی گذرا بوده و معمولاً پس از ۲۴ رفع می.شوند.
پس از مصرف هیچ علامت فوری که نشان دهد قرصها اثر کرده یا نکرده.اند، .وجود ندارد و فقط قاعدگی بایستی به موقع و یا چند روز زودتر یا دیرتر رخ دهد. اگر شروع قاعدگی، بیش از یک هفته به تاخیر افتد و یا هر مورد خاص دیگی وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کرد.
نکته مهم اینست که اگر بعد از مصرف قرصها، دوباره مقاربتی انجام شود که احتمال بارداری در آن وجود داشته باشد، آن قرصها از بارداری مجدد جلوگیری نمی.کنند.
این روش صد درصد مؤثر نیست، اما غالباً از بارداری جلوگیری می.کند و تقریباً در ۹۸٪ موارد از حاملگی پیشگیری می.کند. اگر چند بار از این روش استفاده شود، تأثیر آن کمتر شده و احتمال بارداری بیشتر می.شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]