واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ایرنا: یک مطالعه که به تازگی انجام شده، نشان می دهد که زندگی پس از ۵۰ سالگی اندکی شیرین تر می شود.
محققان می گویند: افراد مسن که در اواسط دهه ۵۰ سالگی و یا اواخر آن قرار دارند، نسبت به جوانانی که در دهه ۲۰ سالگی قرار دارند معمولا خوشحال ترند و تنش و نگرانی کمتری تجربه می کنند.
این نتایج که بر اساس یک نظر سنجی تلفنی از بیش از ۳۴۰ هزار آمریکایی در سال ۲۰۰۸، بدست آمده است، حتی پس از بررسی عوامل دیگر نظیر ازدواج، داشتن بچه در خانه و استخدام بودن که می توانند در تفاوت های موجود در آسایش و رفاه افراد با مسن شدن دست داشته باشند، به قوت خود باقی بود.
بنابراین اگر داشتن همسر و راحتی از دست بچه ها عامل افزایش شادی و رضایت کلی از زندگی با مسن شدن نباشند، پس عامل آن چیست؟
محققان می گویند، برای یافتن این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز است.
“آرتور استون” روانشناس در دانشگاه “استونی بروک” در نیویورک، گفت: این موضوع می تواند بر اساس مسائل اجتماعی و مسائل زیستی باشد و این برای ما سوال بزرگی است.
این یافته ها تاکیدی است بر مطالعه قبلی که نشان می داد، آسایس و رفاه با سن تغییر می کند.
و برخی از مطالعات مسائل را تا آنجایی بررسی کرده اند که نشان می دهند شادی با مسن شدن همراه است.
با این وجود در مطالعه فعلی مقادیر مجموع شادی ها (که آسایش جهانی نامیده می شود) و تجربه روز به روز احساسات خاص مانند تنش و شادی ( آسایش ذهنی نامیده می شود) بررسی شد.
استون خاطر نشان کرد: معمولا به ندرت در یک مطالعه مقادیر هر دو نوع این آسایش ها بررسی می شوند.
در این مطالعه دیده شده که مقادیر ذهنی (آسایش) مانند شادی، لذت، تنش، نگرانی، خشم و ناراحتی — همگی با افزایش سن تغییر کردند اما الگوهای بسیاری متفاوتی را نشان دادند.
برای مثال، تنش و خشم از جوانی تا پیری دائما کاهش می یابد. اما نگرانی تا سن ۵۰ سالگی تقریبا تغییری نمی کند و پس از ۵۰ سالگی رو به کاهش می رود.
سطوح ناراحتی نیز دراوایل دهه ۴۰ سالگی اندکی افزایش و در اواسط دهه ۵۰ سالگی کاهش می یابد اما در مجموع ناراحتی با مسن شدن زیاد تغییر نمی کند.
همچنین رضایت کلی افراد از زندگیشان یک الگوی یو شکلی (U) را نشان می دهد بطوریکه تا ۵۰ سالگی افزایش یافته و به عمق U می رسد و پس از آن دوباره کاهش یافته و به لبه های یو می رسد.
زنان و مردان نیز از لحاظ چگونگی تغییر آسایش و رفاه با افزایش سن، الگوهای بسیار مشابه ای را نشان می دهند هر چند که زنان مستعد داشتن سطوح بالاتری از تنش، نگرانی و ناراحتی هستند.
با این وجود، سطح شادی در زنان و مردان تقریبا مشابه بود.
استون گفت: نتایج حاصل از این مطالعه بر اهمیت بررسی رفاه و آسایش ذهنی تاکید می کند زیرا این احساسات بویژه احساسات منفی با افزایش سن به یک روش تغییر نمی کنند.
نتایج حاصل از این مطالعه هفته جاری در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]