واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: در كوي دانشگاه صورت گرفت واكنش مجيدي به ديدار سينماگران با رئيس جمهور
«مجيد مجيدي» در نشست فيلم «آواز گنجشك ها» در كوي دانشگاه، نسبت به ديدار سينماگران با رئيس جمهور، انگ هايي كه به او مي چسبانند و برخي بداخلاقي هاي سياسي، اجتماعي و مطبوعاتي واكنش نشان داد.
به گزارش فارس، روز گذشته جلسه نقد و بررسي فيلم «آواز گنجشك ها» با حضور مجيد مجيدي (كارگردان)، مهران كاشاني (فيلمنامه نويس) و علي معلم (منتقد) در كوي دانشگاه برگزار شد.
بنابراين گزارش، مجيد مجيدي با اشاره به ديدار گروهي از سينماگران با رئيس جمهور، اظهار داشت: مثل اين كه كساني كه از سينماگران براي اين ديدار دعوت كرده اند، خواب نما شده اند، چون اگر سينما براي آنان مهم است، چرا پس از سه سال و نيم كه از عمر دولت مي گذرد اين كار را كرده اند و اگر سينما برايشان مهم نبوده چرا اصلا سينماگران را دعوت كردند؟
وي افزود: با چنين شرايطي آدم احساس مي كند كه بازيچه شده و شان و منزلت خود را از دست داده است.
اين كارگردان به ديدار سينماگران با مقام معظم رهبري اشاره كرد و گفت: دو سال پيش، جمعي از سينماگران با مقام معظم رهبري ديدار داشتند. در اين جلسه سخنان كليدي زده شد و حرف هاي ايشان به سينما هويت جديدي داد و رهبري گفتند كليد توسعه كشور در دست سينماگران است ولي در اين مدت حتي كليد انباري را هم به ما ندادند.
كارگردان «آواز گنجشك ها» سخنان مقام معظم رهبري را بستر مناسبي براي فعاليت سينماگران دانست و گفت: سخنان رهبري، بستر مناسبي فراهم كرد و فضاي خوبي به وجود آورد. آن هم در شرايطي كه هجمه هاي فراواني از سوي جناح هاي مختلف متوجه سينما بود، ولي آيا دولت نبايد از اين فرصت استفاده مي كرد؟
مجيدي ضمن بيان اين مطلب كه در نشستي كه در شيراز داشته، از او پرسيدند كه آيا مي خواهد فيلمي در مورد دولت بسازد؟، گفت: وقتي اين سوال را شنيدم بسيار دگرگون شدم. آيا انتشار اين خبر يك گروگان گيري و قرار دادن يك فيلمساز در يك عمل انجام شده نيست؟ شان هنرمند بسيار بالاتر از اين است كه براي رئيس جمهورها و دولت ها فيلم بسازد. من به شان مردمي رئيس جمهور احترام مي گذارم ولي معتقدم كه رئيس جمهورها مي آيند و مي روند ولي هنرمندان و اثرشان جاويدان است.
مجيدي از دانشجويان خواست تا از هيجانات كاذب بپرهيزد و همگام با اصول و مباني انقلاب و اسلام حركت كند.
وي در ادامه افزود: بيشترين هدف من در فيلم «آواز گنجشك ها» كه كمتر مورد توجه منتقدين قرار گرفت، اين بود كه نسبت به سقوط اخلاقي جامعه هشدار بدهد. آيا سقوط اخلاقي يك جامعه دردناك نيست و نبايد دلمان بلرزد كه جامعه مان به كدام سمت حركت مي كند؟
مجيدي از برخي بداخلاقي هاي سياسي، اجتماعي و مطبوعاتي انتقاد كرد و گفت: ما در شرايط سخت و طاقت فرسايي قرار داريم و به جاي اينكه آثار يك هنرمند نقد شود خود هنرمند نقد مي شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا او يك هنرمند دولتي است، گفت: شما چه چيزهايي را از من جمع كرده ايد و چه اتفاقي افتاده است كه مي گوييد مجيدي فيلمسازي دولتي است؟ اين سوال از جمله بداخلاقي هايي است كه روح انسان را مكدر مي كند. بعضي وقت ها با توجه به اين بداخلاقي ها، فكر مي كنم كه بايد سينما را رها كنم.
مجيدي افزود: اين اخلاق بسيار بدي است كه به همين راحتي به يك فيلمساز انگ بزنند. ما به راحتي سرمايه هاي ملي مان را يك شبه حذف مي كنيم و متاسفانه اينگونه اخلاق ها در ما بسيار طبيعي شده است.
علي معلم، منتقد، نيز در ادامه اين نشست از سينماي مجيدي سخن گفت.
او با اشاره به اين كه مجيدي فيلمسازي است كه از سوي دو جريان مورد انتقاد قرار مي گيرد، افزود: يك جريان كه مي گويد مجيدي فيلمسازي دولتي است و مي خواهد ارزش هايي را به صورت كپسوله به مخاطب عرضه كند. از سوي ديگر جرياني كه معتقد به سخن گفتن مستقيم از ارزش ها هستند و معتقدند كه مجيدي جزو جريان هاي جهاني و خودباخته غرب است.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]