واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در جنگ جهاني دوم، ارتش ژاپن در چین به جنگ شیمیایی دست زده و رنج های بسیاری بر مردم چین تحمیل کرد . پس از جنگ سلاحهای شیمیایی باقیمانده ارتش ژاپن در سرزمین چین باردیگر مصایبی را برای مردم چین به دنبال داشته و دارد .
"لی چین شیانگ" 78 ساله در روستای"به تونگ" استان "هه به" در شمال چین زندگی می کند. 63 سال پیش، چهار تن از بستگانش بر اثر نشت گاز سمی ناشی از سلاح های شیمیایی ارتش متجاوز ژاپن در چین جان باختند. وی هنگام اشاره به این رویداد بسیار متاثر و غمگین شد. وی در مصاحبه ای به خبرنگار گفت: اوایل بهار ، ارتش ژاپن وارد روستا شد. بیشتر روستاییان وارد تونل زیرزمینی شدند. وی گفت:
"ارتش ژاپن به محض اینکه وارد روستا شد، درهای ورودی تونل را پیدا کرده و به نشت گاز سمی در داخل تونل مبادرت ورزید . در این رویداد یک خواهر بزرگ، دو برادر کوچک و یک خواهر کوچک هشته ساله ام کشته شدند. افزون براین، ارتش ژاپن خانه ما را به آتش کشید ."
"لی" در مصاحبه همچنین اسامی قربانیان رویداد یاد شده را ذکر کرد. طبق مدارک موجود، در این واقعه یک روزه، جمعاً بیش از 800 تن جان باختند.
در حقیقت، جنگ شیمیایی ارتش ژاپن در چین موارد زیادی دارد . استاد "بو پین" از آکادمی علوم اجتماعی چین در این مورد اظهار داشت که از سال 1939 تا پایان جنگ دوم جهانی، ارتش ژاپن در جنگ بارها از سلاحهای شیمیایی استفاده کرد. طبق آمار، تنها موارد استفاده از سلاحهای شیمیایی ژاپن علیه ارتش چین به بیش از 2000 رسید. به علت حمایت آمریکا از ژاپن پس از جنگ دوم جهانی، جنایتکاران جنگی ژاپنی مورد محاکمه قرار نگرفتند. "بو" در این مورد ابراز خشم کرده و گفت:
"آسیب دیدگان چین تا پایان عمر نتوانستند دادخواهی کنند. علل عمده آن عدم مسئولیت شناسی ژاپن در جنگ تجاوزکارانه، برخورد نامطلوب با جنایات ژاپن در برپایی جنگ و غیره است."
پایان جنگ دوم جهانی فجر آینده برای مصیبت دیدگان سراسر جهان ناشی از جنگ بود اما آسیبهای سلاحهای شیمیایی ارتش ژاپن کماکان تهدیدی برای مردم چین است .
ژاپن در آستانه تسلیم خود، به منظور پنهان کردن جنایاتش، سلاحهای شیمیایی زیادی را در چین دفن کرده و باقی گذاشت. پس از جنگ، دولت ژاپن در درازمدت تحقیق و تولید و وجود سلاحهای شیمیایی در چین را انکار کرد. تا سال 1991، تحت واقعیات و فشار افکار عمومی بین المللی، دولت ژاپن به این واقعیت اعتراف کرد.
به این سبب، بمبهای شیمیایی باقیمانده ارتش ژاپن در چین به خطر پنهانی در چین مبدل شده است. سال 1946، چهار کشاورز چینی هنگام کشت و کار بر اثر مایع سمی گلوله شیمیایی معلول شدند. سال 1980، "چی جنگ بین" اهل شهر "شوانگ چنگ" استان "خه لون جیانگ" در شمال شرق چین با یک بمب شیمیایی مملو از گازهای سمی محلی مواجه شد .
شایان ذکرآنکه چهارم اوت سال 2003، در محل ساختمان شهر "چی چی ها ار" در استان "خه لون جیانگ" در شمال شرق چین، 5 بشکه فلزی از زیرزمین بیرون آورده شد اما گاز سمی از آنها نشت کرد که براثر آن 44 نفر مسموم شده و یک تن از آنان کشته شد. این رویداد باعث ناخرسندی شدیدتر محافل مختلف چین نسبت به عدم مسوولیت پذیری دولت ژاپن شد.
طبق آمار موجود، تاکنون بیش از 2000 تن از مردم بی گناه چینی بر اثر سلاحهای شیمیایی ارتش ژاپن در چین آسیب دیده اند. افزون براین، بسیاری از چینی ها از بمبهای شیمیایی یافت نشده در هراس بوده و بسیار نگران هستند . طبق مقررات ذی ربط در ارتباط با پیوستن چین و ژاپن به "پیمان منع سلاحهای شیمیایی" در سال 1997، ژاپن باید قبل از سال 2007، تمامی سلاحهای شیمیایی باقیمانده در چین را از بین برد. اما تاکنون، این روند به کندی صورت گرفته
است .
خانم "نیو هائی یین" یکی از قربانیان سلاحهای شیمیایی ژاپن در مصاحبه ای گفت:
"امیدواریم ژاپن هرچه زودتر سلاحهای شیمیایی خود را در چین از بین برده و به طور مطلوب این مسئله را حل کند تا محیط مطلوبی برای مردم فراهم شود."
http://persian.cri.cn/1/2005/07/08/[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]