تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زباله را شب در خانه هاى خود نگه نداريد و آن را در روز به بيرون از خانه منتقل كنيد،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850967170




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آلودگی های فیزیکی و آلودگی های شعوری


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آلودگی های فیزیکی و آلودگی های شعوری
انسان در طول تاریخ، متناسب پیشرفت تمدن از محیط زندگی خویش تأثیر پذیر بوده است و از طرفی متناسب سطح زندگی و علوم رایج بر محیط زندگی خویش اثر گذاشته است. این محیط تعریف گسترده ای داشته است و از زمینی که در آن خانه ساخته، آب آشامیدنی، نور، صوت و سایر موجودات زنده اطراف را شامل شده است که به مجموعه اینها اکوسیستم اطلاق می­شود.

زمانی انسان­ها با حوادث طبیعی از جمله سیل و طوفان وزلزله دست و پنجه نرم کرده اند (البته در زمان حاضر نیز چنین اتفاقاتی می افتد ولی به دلیل زندگی شهرنشینی و سایر اقدامات حمایتی و پیشگیری و .... به نظر می رسد خسارت کمتری نسبت زمان گذشته به بار می­آورد). و برای مصون ماندن از حمله حیوانات وحشی در صدد ساختن پناهگاه و ایجاد تدابیر امنیتی بر آمده اند. با پیشرفت روز افزون علم، عوامل مخرب و بیماریزا و آلوده کننده های دیگر شناخته شد از جمله باکتریها ، ویروس ها، مواد سمی و... که به نوعی سبب آسیب به اکوسیستم و ایجاد بیماریها و نابسامانی ها می شوند.

در قرون قبل نیز تشعشعات رادیواکتیو و اشعه های زیان آور (ازجمله ماورای بنفش) و مواد شیمیایی و سمی زیادی شناخته شدند که هر کدام به نوعی جان بشر را تهدید می کنند. در علم پزشکی نیز پیشرفت هایی حاصل شد و این مواد سمی و بیماریزا که بر روی جنین اثر می­گذارند و سبب به دنیا آمدن بچه های بیمار و معلول می شوند به نام تراتوژن شناخته شدند.

دانشمندان به تبع این شناخت و آگاهی در صدد به حداقل رساندن این عوامل بر آمدند از جمله انجام واکسیناسیون وکنترل و بالا بردن سطح بهداشت محیط و بهداشت عمومی ... نتیجة این شناخت و آگاهی پیشرفت علم نیز می باشد.

در قرون قبل با پیدایش نظریه های شعور که با طب هومویابی به دنیای علم عرضه شد به نظر می­رسد که انسان وارد دوره جدیدی از زندگی شده است. در سالیان اخیر نیز با عکس برداری از ملکول های آب حین انجماد که اثرات شعوری محیط را بر روی ملکول های آب به نمایش گذاشت. وجود شعور حاکم به محیط واکوسیستم از طریق علم فیزیک به اثبات رسید.

این دو پیشرفت تنها به اثرات محدود شعور اشاره داشته است. و از مرحله اثبات این مسئله فراتر نرفته است. و شاید به مسئله شعور و آگاهی حاکم به محیط به عنوان تنها یک عامل مانند عوامل دیگر توجه شده است. با مباحثی که در عرفان کیهانی در خصوص مسائل مربوط به شعور ارائه شده است (در این مقاله از اثرات درمانی شعور کیهانی و فرادرمانی صرفنظر می کنیم )این بحث وارد مرحله جدیدی شده است و از حالت صرفاً تئوری و فرضیه خارج شده است. طبق آموزه های عرفان کیهانی می دانیم که شعور به عنوان عاملی محیطی نیست بلکه خمیر مایه­ای است که کل عوامل و کائنات و اساس خلقت را در بر گرفته است. و به عنوان عامل زیر بنایی و خمیر مایه که ماده و انرژی نیز از آن به وجود آمده اند معرفی می گردد.

درست است که در مباحث فیزیکی کوانتومی و پیشرفته صحبت از شعور و آگاهی شده است ولی صرفاً به صورت نظریه و یا اصلی است که فقط در دسترس افراد صاحب اندیشه و فیزیکدانان قرار دارد و برای محققین و دانشمندان قابل لمس است. و کاربرد عملی و لمس و درک آن و اثراتی که در زندگی انسان ها دارد خارج از حیطة توانایی علوم امروزی می باشد.
به نظر می رسد علاوه بر دستاوردهای مهم و عملی و با ارزش که عرفان کیهانی برای همه به ارمغان آورده و خواهد آورد. استفاده عملی و عینی از شعور و آگاهی حاکم بر خلقت و مسائل مرتبط با آن و از جمله آلودگی­های شعوری می باشد. پیش بینی می­شود بحث آلودگی­های شعوری جهان بشریت و جهان علم را به تکاپو و چالش در خواهد آورد.

با قبول این مسئله که کل خلقت و کائنات (براساس مقاله جهان تک ساختاری استاد محترم) از شعور و آگاهی به وجود آمده است و هیچ ذره و ملکول تا کرات و کهکشان ها بدون شعور و آگاهی حاکم قادر به بقا نیستند. اهمیت شناسایی و علم کامل به مسئله شعور روشن می شود. و بعد از این مسئله است که عوامل موثر و مرتبط با آن نیز باید شناسایی شوند. و تمام مسائل و وقایعی که بر شعور و آگاهی کل خلقت اثر می گذارند باید بررسی و شناسایی شوند.

بدیهی است که اگر آثار مخرب برخی پدیده ها بر شعور کلی مشخص نشود چه عواقبی در انتظار جهان و جهانیان می باشد. همانند آلاینده های فیزیکی که بر محیط زیست اثر می گذارند، آلاینده های شعوری نیز سبب به وجود آمدن صدمات و خسارات جبران ناپذیری بر شعور هستی خواهد شد.

ولی موضع مهم اینست که هر کدام از آلاینده های فیزیکی و شیمیایی به صورت منفرد بر اکوسیستم اثر می گذارند ولی از آنجا که آگاهی و شعور خمیر مایه و چهارچوب اصلی خلقت است هر گونه صدمه و آسیب بر این خمیر مایه را به عنوان آلودگی منفرد نمی توانیم در نظر بگیریم. بلکه این آلودگی سبب به وجود آوردن اختلالاتی در پیکره کلی خلقت خواهد شد. با توجه به اینکه ماده و انرژی از آگاهی و شعور به وجود آمده اند در صورت این آلودگی و اختلال شعوری اثراتی بر ماده و انرژی نیز ظاهر خواهد شد. با این آلودگی و اختلال میدان شعوری هر انسان و موجودی که در این محدوده اختلال زندگی کنند اثرات این آلودگی را متحمل خواهند شد.

توفیق بسیار بزرگی که به اعضای عرفان کیهانی نصب شده است و انتظار می رود در آینده این مسائل وارد مباحث علمی و مراکز دانشگاه شود و ارمغان بزرگی برای بشریت باشد، شناسایی و معرفی این عوامل تاثیر گذار برآگاهی و شعور است.

مواردی که به عنوان فاز منفی در این عرفان نام برداشته است از جمله خشم، کینه، افسردگی، حسرت و اندوه ، نفرت، انتقام ، حسادت ، غیبت و تهمت ،بی احترامی ، بی اعتنایی ... همگی به شکل ملموس بر این شعور اثر می گذارند.

با این بینش متوجه می شویم که بشریت در طول تاریخ چه صدمات و خسارتی بر پیکره خلقت وارد ساخته است چه بسا فرزندانی که شاهد مرگ و قتل پدرانشان بوده اند، چه مادرانی که فرزندان و شوهران خویش را به شکلی فجیع از دست دادند چه اسارتها و حبس هایی که انسان ها تحمل نموده اند، چه تحقیرها و تجاوزهایی که در طی جنگ ها و خونریزیها بشر شاهد آن بوده است. در زندگی روزمره و حالت صلح ظاهری جامعه نیز چه تنش ها و رقابت ها و تحقیرهایی که برای بیشتر افراد به وجود آمده است، آه و حسرت هاو نفرت های ناشی از مسائل اقتصادی، اجتماعی و ... ، ظلم و ستم ها و به تبع آن نفرین و کینه و انتقام ... که در هر جامعه و کشور بوده است. تبعیض ها و فاصله طبقاتی، همه و همه گوشه کوچکی از مواردی هستند که بر نظام وشعور خلقت اثر می گذارند.

شناسایی و معرفی این عوامل در عرفان کیهانی به نظر می­رسد مرحله جدیدی در اخلاق و تهذیب نفس نیزبه وجود آورد. و جوابی برای بسیاری از سوالات در این زمینه داده شود. به ویژه با توجه به حلقه­ها و حفاظ ­های خاصی که در این عرفان برای این امور تدارک دیده شده است آینده درخشانی در انتظار انسان­ها می­باشد (برای اینکه وارد مباحث اختصاصی دوره­ها نشویم از توضیح بیشتر خودداری می­نمایم).

در مورد تذهیب نفس و علم اخلاق نیز با توجه به اینکه بیشتر ما مادام که مکانیسم و طرز عمل برخی مسائل و احکام و آداب را نمی دانیم زیاد خود را ملزم به پیروی و اجرای آن دستورات نمی دانیم ولی بعد از آشنایی با مباحث فوق تغییر عمده­ای در رفتار و اعمال ما ظاهر می­شود مثلا همه می­دانیم نفرت و انتقام و یا حسد کار مقبولی نیست واگر بدانیم که اثرات منفی حالت­های فوق برای کل بشریت چه صدماتی دارند ناخودآگاه خود را ملزم به تقلیل و یا حذف صفات فوق الذکر می­کنیم. یکی از امامان (ع) فرمودند که مابه این دلیل مرتکب گناه نمی­شویم که انجام گناه را مانند خوردن سمی مهلک می­دانیم. این منش و رفتار در اثر شناخت مسائل پشت پرده و اثرات آن بر روح و روان انسان و کل خلقت است.

با این بحث کاملاً روشن می­شود که چگونه گناه و بزهکاری یک فرد می­تواند سبب تخریب و نابودی یک جامعه شود و اثبات می­کند که در طول تاریخ بلاها و حوادثی که به عنوان غضب الهی معرفی شده­اند در واقع شعور منفی عملکردها و رفتار و منش یک قوم و قبیله بوده است. که بر اساس نرم افزارهای ویژه خود که توسط شعور الهی و قدرت لایزال او تنظیم شده­اند اثر می­گذارد.

از طرف دیگر طبق فرمایشات استاد معظم اگر درصد بیشتری از افراد یک جامعه در فکر و اندیشه صلح و وفاق و برادری باشند چگونه شعور حاکم بر آن جامعه را دگرگون ساخته وسبب تعالی و کمال جامعه خواهند شد.
و بنظر می­رسد اگر شعور مثبت برخی انسان­های مصلح و والا مقام و اعمال نیک انسان­ها نبود شعور منفی ناشی از جنگ­ها و خونریزی­ها و سایر حالت­های منفی معلوم نبود چه بلایی سر کائنات و خلقت می­آورد.

موضوع دیگر اینکه چرا در یک جامعه افراد سالم و نیکوکار نیز تاوان گناه افراد بزهکار را می­پردازند؟ با بحث اکوسیستم همانطور که آلاینده­های فیزیکی محیط زندگی انسان ها را آلوده می کند آلاینده های شعوری (اعمال و رفتار و نیات انسان­ها که شعور منفی ایجاد می­کنند) نیز زندگی همه افراد جامعه و محیط را تحت تاثیر قرار می­دهند. این مسئله با عدالت الهی مغایر نیست علت این ابهام و اشکال اینست که دانش و اطلاعات ما در مورد مسائل مربوط به شعور و آگاهی حاکم بر جهان هستی کم است و از مکانیسم عمل آن بی­خبریم ولی با ذکر چند مثال مسئله روشن می­شود.

موقعی که در یک منطقه بمب اتمی و یا شیمیایی منفجر می­شود علاوه بر مرگ ومیر آنی که ایجاد می­شود سالیان سال سبب ایجاد بیماریها و ناتوانی­های مختلف و معلولیت­ها می­شود. در اینجا نیز زنان و کودکان و افراد بی­گناه دیگری وجود دارند که با وجودی که در این مسائل نقشی و گناهی ندارند ولی قربانی گناه و اعمال و رفتار و جنگ طلبی دیگران می­شوند و یا مثلاً راننده­ای که در اثر بی­احتیاطی سبب تصادف اتوبوس می­شود ده­ها نفر جان خویش را از دست می دهند و یا باعث قطع عضو شدن و صدمات جبران ناپذیر می­شود چه بسا کودک خردسال در اثر این تصادف به دلیل ضربه به مغز دچار معلولیت هایی تا آخرعمر می­شود که هیچ نقش و گناهی در این مورد ندارد.

در مثال­های فیزیکی فوق مکانیسم عمل و تصادف و ضربه شناخته شده است و هیچکس عدالت الهی را زیر سوال نمی برد و از این مسئله به عنوان حادثه و اتفاق یاد می کنند در حالیکه در مسائل شعوری موضوع برعکس می باشد

علت دوم که سبب می شود عدالت الهی زیر سوال برود. مجزا و چندتکه دیدن جهان و کائنات است در صورتیکه که کل خلقت را یکپارچه ببنیم و همه انسان ها را براساس شعر سعدی عضوی از یک پیکر ببینیم دیگر عدالت الهی زیر سوال نمی رود. چرا که وقتی کلیه فردی بیمار می شود در دراز مدت بر روی قلب و مغزو ... آن فرد نیز اثر می گذارد و این نیز بی عدالتی نیست چرا که همه باهم و در کنار هم بوده و هدف واحد را تامین می کنند.

نتیجه گیری از بحث فوق
همانطور که عقل سلیم اجازه نمی­دهد فردی منبع آب مشروب شهری را با ریختن سمی مهلک، آلوده کرده و سبب آسیب به شهروندان شود. با شناخت آگاهی و شعور و مسائل مربوط به آن نیز باید مواظب اعمال و رفتار و نیات و افکار خویش باشیم تا ناخواسته سبب ایجاد آلودگی های شعوری و آسیب های پیکر جامعه و پیکر کل خلقت نشویم. با این بینش و تحول فکری دریچه­ای نو به رویمان گشوده می شود و هر عمل و رفتار را می توانیم به اساس شعور منفی و یا مثبت که ایجاد می کنند ارزیابی نماییم و اعمال خویش را بر این اساس تنظیم نماییم مثلاً با این بینش می دانیم که چگونه رشوه وتبعیض و فساد و فحشا و سایر آسیب های اجتماعی بر شعور حاکم بر جامعه آسیب می رسانند.

مورد دیگر اینکه با روشن شدن این بحث مسائل و مواردی از جمله نفرین ، چشم زخم و ... که به نام خرافات در بین مردم رواج دارند توجیه و تشریح علمی می یابند.
با این بینش بحث دنیای اضافه کاری در عرفان نیز روشنتر می شود مثلاً می دانیم که حتی اموراتی که کم اهمیت تلقی می کنیم مثلا اخم کردن و یا جواب سلام کسی را با بی میلی دادن ایجاد شعور منفی می نماید و خود را ملزم می بینیم که از اینگونه رفتارها اجتناب نماییم.
در ادبیات ومتون عرفانی اگر دقت نماییم( بدون دانستن مکانیسم عمل) در طول تاریخ تاکیدهای فراوانی به شکستن دل کسی ویا به دست آوردن دل کسی اشاره شده است مثلا "دل به دست آور که حج اکبر است " ویا اشاره شده است که اگر شب ها وروز ها به عبادت وریاضت بپردازید وحتی با پای پیاده صدهابار سفر حج انجام دهید ارزشی به اندازه به دست آوردن دل کسی را ندارد .

در کتاب "جوینده راه حق " اثر نیکوس کازانتزاکیس آمده است :"زمین هفت طبقه است ،آسمان هم هفت طبقه وباز هم جمع اینها برای خداوند کوچک است .پس ببین دل آدمی چقدر بزرگ است که پروردگار می تواند در آن جای بگیرد. بنابراین دقت کن دل کسی را جریحه دار نکنی زیرا آنوقت با انجام این عمل خداوند را آزرذه خواهی کرد.

معینی کرمانشاهی می گوید:



خانمانسوز بود آتش آهی گاهی ناله ای می شکند پشت سپاهی گاهی

در گلستان سعدی آمده است:

ظالمی را حکایت کنند که هیزم درویشان خریدی به حیف(1) وتوانگران را دادی به طرح(2) صاحبدلی بر او گذر کرد وگفت :



ماری تو که هر که را ببینی بزنی یا بوم که هر کجا نشینی بکنی

زورت ار پیش می رود با ما با خداوند غیب دان نرود

زورمندی مکن بر اهل زمین تا دعایی به آسمان نرود

حاکم از گفتن او برنجید و روی از نصیحت او در هم کشید و برو التفات نکرد تا شبی که آتش مطبخ در انبار هیزمش افتاد و سایر املاکش بسوخت وز بستر نرمش به خاکستر گرم نشاند .اتفاقا همان شخص برو بگذشت ودیدش که با یاران همی گفت :ندانم این آتش از کجا در سرای من افتاد؟
گفت :از دل درویشان.



حذر کن زدرد درون های ریش که ریش درون عاقبت سر کند

به هم بر مکن تا توانی دلی که آهی جهانی به هم بر کند
__________________






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 788]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن