واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به مناسبت فرارسيدن شهادت رييس مذهب شيعه ششمين اختر تابناك امامت و ولايت
تفكر و انديشه امام صادق (ع ) بنيانگذار فقه جعفري حركتي بسمت اصلاح و تربيت انسان ها است.
از اكبر شوخ چشم
"السلام عليك يا جعفرابن محمد، ايهاالصادق يابن الرسول الله"...
سلام بر فقيه آل محمد (ص)، ششمين نور كهكشان هدايت، فخر عالم بشريت ، اقيانوس علوم هستي و فخر شيعيان جهان.
امام صادق (ع) دراشاعه دين، تقويت و تعميق هويت مذهبي تشيع همتي جهادي داشت و در واقع شيعه از زمان امام جعفر صادق (ع) و عصر جعفري در عرصه هاي گوناگون كلام، اخلاق، فقه و تفسير هويتي مستقل يافت.
عظمت علمي امام صادق (ع) به حدي بود كه روساي مذاهب ديگر اسلامي از قبيل ابوحنيفه و مالك خود را نيازمند به استفاده از جلسات درس او مي ديدند.
حضرت امام جعفر صادق عليه السلام رييس مذهب جعفري در روز 17 ربيع الاول سال 83 هجري چشم به جهان گشودند.
پدر گراميشان امام محمد باقر (ع) و مادرشان ام فروه دختر قاسم بن محمد بن ابي بكر بودند و همچنين كنيه آن حضرت ابوعبدالله و لقب ايشان صادق است.
حضرت صادق (ع) بر اثر توطئه هاي منصور عباسي در سال 148 هجري مسموم و به شهادت رسيد و مرقد مطهر آن حضرت در قبرستان بقيع شهر مدينه النبي عربستان واقع است.
آن حضرت به هنگام شهادت 65 سال سن داشتند و از جهت اينكه عمر بيشتري نسبت به ائمه اطهار سلام الله عليها نصيب ايشان شده بود به "شيخ الائمه" موسوم اهستند.
حضرت امام صادق (ع) هفت پسر و سه دختر داشتند.
مناظرات عالمانه آن حضرت با ديگر اديان، نشاني از سعه صدر و وسعت دانش و جهاد فرهنگي امام (ع) دارد، جهادي كه كمتر از قيام خونين سيد الشهداء (ع) نبوده و نيست.
بمناسبت فرارسيدن سالروز شهادت اين امام همام همه جا و همه كس سوگوار رييس مكتب فقه جعفري هستند هماني كه مدار گردش مذهب شيعه و ششمين نور هدايت نبوي است.
بارگاه ملكوتي امامزاده صالح (ع ) هم دراين سوگ عظمي سياهپوش است و اين آستان مقدس مزين به پرده ها و پارچه نوشته هاي سياه و به نماد اين عزاداري بيرق سياهي نيز بر آن برافراشته شده است.
هياتها و دسته جات عزداراي اين روزها آماده مي شوند تا در سالروز شهادت آن امام همام با حضور در اماكن زيارتي به عزاداري و سينه زني بپردازنند.
آستان مقدس امامزاده صالح (ع ) همه ساله مراسم ويژه اي در سوگ امام ششم شيعيان برپا مي كند و طي آن سخنرانان در ذكر فضائل و مناقب اين امام همام و نقش ايشان در قوام مذهب جعفري و اسلام مي پردازند.
تفكر و انديشه امام جعفر صادق(ع)، معرف حركتي بسمت اصلاح و تربيت انسان است، همين تفكر بود كه دستگاه سياسي حكومت منصور دوانيقي را تحت تاثير قرار داده بود.
تداوم اين حركت باعث شد روز بروز بر تعداد شاگردان امام افزوده شود و منصور ديگر طاقت نياورد و ايشان را به شهادت رسانيد.
همانطور كه در آن ايام امام(ع) از دور، حكومت عباسي را تحت نظر داشته و ديدگاههاي خود را بر آنها اعمال مي كردند امروز هم شاهديم كه علما و روحانيون ايران اسلامي درمقابل سياستهاي كفر آميز استكبار جهاني ايستاده و تصميمات آنها را، تحت تاثير ديدگاههاي خود قرار مي دهند.
نبايد از ياد برد كه 42 سال پيش در چنين روزي، رژيم ستمشاهي با يورش به مجلس تعزيه امام جعفر صادق (ع)، حاضران در مجلس را به باد كتك گرفت و مجلس را بهم ريخت.
اما همان روحانيون و دوستداران خاندان عصمت و طهارت با تاسي از انديشه هاي رييس مكتب فقه جعفري،به راهشان ادامه دادند و اگر امروز شاهد برگزاري چنين مجالس باشكوهي هستيم، نتيجه مجاهدات آنهاست. ك 4
تهرام / 687/ 1645
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]