واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جمعيت 25 تا 29 ساله كشور در سال 89 به يك ميليون و 900 نفر مي رسد
معاون طرح هاي آماري مركز آمار ايران گفت: جمعيت 25 تا 29 ساله كشور در سال 1389 به يك ميليون و 900 نفر مي رسد كه در طول تاريخ جمعيت ايران اين ميزان بي سابقه است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، "عليرضا زاهديان" روز چهارشنبه در همايش يكروزه "روز آمار و برنامه ريزي " كه در محل مجموعه فرهنگي- ورزشي وزارت كار برگزار شد ، افزود: جمعيت 19-15 ساله همواره 20درصد از جمعيت كشور را به خود اختصاص داده اند كه بخشي از آنها هم اكنون در حال تحصيل و بخش ديگر شاغل هستند.
وي اظهار داشت:هم اكنون 45 تا 49درصد جمعيت 20تا 24 ساله در كشور شاغل و يا بيكار هستند و در پنج سال آينده بازار كار كشور با رشد فزاينده تقاضاي كار مواجه خواهد شد.
وي با اشاره به رشد تقاضاي كار از سوي افراد 65 سال به بالا گفت: همچنين اين جمعيت كه جمعيت غير فعال در كشور محسوب مي شود ، با تقاضاي براي كار، به بازار كار كشور فشار مي آورند.
زاهديان ورودي هاي دانشگاه ها را در سال 83 حدود 500 هزار نفر ذكر كرد و گفت: در سال 85 اين ميزان افزايش چشمگيري داشت و به حدود 730هزار نفر رسيد.
وي در ادامه يادآور شد: در سال 86 بيشترين ورودي ها را به دانشگاه هاي كشوررا به ميزان حدود يك ميليون نفر شاهد بوديم . اين افزايش نشان مي دهد كه جمعيت غير فعال در كشور رو به ازدياد است.
معاون طرح هاي آماري يادآور شد: ورودي هاي سال 86 پس از چهار سال وارد بازار كار كشور مي شوند .
زاهديان سپس تعداد بيكاران كشور را در سال 86 حدود 2 ميليون و 480 هزار نفر ذكر كرد و گفت: از اين تعداد يك ميليون و 700هزار نفر را جوانان 15تا 24 ساله به خود اختصاص داده اند كه رقم قابل توجهي است.اين تعداد موج اول جمعيتي در كشور است.
وي موج دوم جمعيت را در كشور سنين 29-25 سال ذكر كرد و گفت: اين موج شدت بيشتري دارد و تاثير مهمي در تحميل جمعيت فعال بر بازار كار كشور خواهد داشت. بنابراين ضروري است براي اين موج از هم اكنون آماده شويم وشرايط بازار كار را براي ورود جوانان به اين بازار فراهم كنيم.
اين مقام مسئول در مركز آمار ايران يادآورشد: در سال 85 تعداد بيكاران در كشور نسبت به سال 84 كاهش داشت ، اما اين روند در سال هاي آينده به دليل ورود جوانان 25 تا 29 ساله به بازار كار ، تغيير مي كند.
وي با اشاره به بيكاري فارغ التحصيلان دانشگاه هاي كشور گفت: نرخ بيكاري فارغ التحصيلان دانشگاه ها در سال هاي 84، 85 و 86 به ترتيب 8/14 ،6/14 و 4/15 درصد بود. اين ميزان در حالي است كه نرخ بيكاري در كشور طي سه سال ياد شده،روند نزولي داشته است.
زاهديان سپس سهم عمده بيكاران در كشور را مربوط به زنان دانست و افزود: بيكاري زنان تحصيلكرده طي سال هاي اخير از 8/24 درصد به 9/27درصد رسيده است .اين در حالي است كه ميزان بيكاري مردان با تحصيلات دانشگاهي از 9درصد به 3/8 درصد كاهش يافته است.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه هم اكنون تعداد زيادي از جوانان در دانشگاه هاي كشور به تحصيل مشغول هستند، بنابراين با ورود آنها به بازار كار ، بيكاري دانش آموختگان در سال هاي آتي افزايش مي يابد.
زاهديان سپس با اشاره به كاهش نرخ مشاركت اقتصادي در كشور گفت: كاهش نرخ مشاركت اقتصادي مي تواند به دليل ورود جوانان به دانشگاه ها ، خانه دار شدن زنان و بازنشستگي باشد.
وي حداكثر گروه جمعيت را در كشور هم اكنون در رده سني 20 تا 24 ساله ذكر كرد و گفت: بايد لااقل براي 40درصد جمعيت ياد شده در كشور،شغل فراهم كرد.
اين مقام مسئول سپس تعداد جمعيت 15تا 24 ساله را در سال 1393 حدود 31 درصد جمعيت كشور، ذكر كرد.
زاهديان افزود: در سال هاي آتي با توجه به افزايش جمعيت فعال در كشور به طور يقين نرخ مشاركت اقتصادي اندكي افزايش مي يابد.كاهش نرخ مشاركت اقتصادي طي دو سال اخير موقتي بوده است.
وي با اشاره به رشد جمعيت كشور گفت: با توجه به رشد 47/1 درصد جمعيت در ايران ، مجموع جمعيت كشور در سال 1393 به 79 ميليون نفر مي رسد و 60ميليون نفر از اين جمعيت در آن سال بيش از 10 سال سن خواهند داشت.
اين مقام مسئول سپس در مورد ورود زنان به بازار كار كشور اظهار داشت: اشتياق زنان براي ورود به بازار كار كشور با توجه به حضور 60 درصدي آنها در دانشگاه هاي كشور در سال هاي آتي، افزايش مي يابد.
وي با اشاره به نرخ بيكاري 5/10درصد در كشور گفت: در صورتي كه تلاش كنيم اين نرخ تا پايان برنامه چهارم توسعه، ثابت بماند ،اين ميزان ثابت نخواهد بود و بازهم در سال هاي آتي افزايش مي يابد .از اين رو ميزان اشتغال هاي ايجاد شده از 800 هزار نفر در سال بايد به يك ميليون و 200 هزار نفر برسد تا بيكاري را در كشور مهاركنيم .
زاهديان در بخشي ديگر از سخنان خود به اشتغال در بخش هاي مختلف اقتصادي اشاره كرد و گفت: هم اكنون چهار ميليون نفر در بخش كشاورزي، سه ميليون نفر در بخش صنعتي و 2ميليون و 600هزار نفر در بخش ساختمان به كار اشتغال دارند.
وي اظهار داشت: تعداد شاغلان در بخش ساختمان طي سال هاي 84 و 85 حدود 220هزار نفر افزايش يافت كه بيشتر اين شاغلان كارگران ساده هستند كه به طور عام از بخش كشاورزي به اين سمت سوق داده شده اند.
زاهديان تاكيد كرد: با توجه به كاهش تعداد شاغلان در بخش كشاورزي و با توجه به اينكه پيش بيني مي شود اين ميزان در سال 87 به دليل مشكلات خشكسالي افزايش يابد و اين تعداد شاغلان به سوي بخش ساختمان رانده مي شوند .به عبارتي جذب بازار كار از نيروي بيكار نيست ، بلكه شاغلان در اين بخش از سوي بخش كشاورزي رانده شده اند.
وي در خاتمه تاكيد كرد: رشد ساخت و ساز در كشور حاكي از افزايش تعداد شاغلان در اين بخش است . همچنين كم شدن تعداد شاغلان در بخش كشاورزي تبعات ديگري نظير مهاجرت روستائيان به مناطق شهري را به دنبال خواهد داشت.
اقتصام ** 9123 ** 1557
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]