واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
تصاویر روزهای 5، 6 و 7 از دومین ماه سال نجوم به ترتیب به دومین ابر گاز مولکولی عظیم، ایستگاه فضایی بین المللی و ستاره دنباله دار لولین تعلق دارد.
در فاصله ای در حدود 3 میلیون سال نوری در نزدیکی کهکشان مارپیچی M33، ابر مولکولی NGC 604 is با وسعتی بیش از هزار و 300 سال نوری و یا وسعتی 100 برابر سحاب اوریون در تصویر روز نجوم 5 فوریه 2009 قابل مشاهده است.
در میان مناطق شکل گیری ستارگان که از کهکشانهای مرکزی و محلی برخوردارند این ابر مولکولی از نظر ابعاد در مقام دوم قرار دارد. تصویر این ساختار کیهانی و رنگارنگ از اشعه ایکس توسط رصد خانه چاندرا به ثبت رسیده است. همچنین اطلاعات نوری تلسکوپ هابل نیز جزئیاتی را از حفره های موجود بر روی این ابر عظیم که از گازهای داغ و مملو از اشعه ایکس پر شده است به ثبت رسانده است.
ابر مولکولی NGC 604 is
این ابر عظیم توسط دیواره ای از گازهای سرد به دو قسمت تقسیم شده که قسمت غربی آن توسط خوشه ستاره ای جوانی تا حرارت اشعه ایکس داغ شده است. همچنین در قسمت شرقی این ابر اشعه ایکس که حفره های موجود را پر کرده است از قدمت بیشتری برخوردار بوده و نشان دهنده انفجار کیهانی است که در دوره تکامل ستاره ای در شکل گیری این اشعه دخیل بوده است.
تصویر روز نجوم 6 فوریه به نمایی زیبا از ایستگاه فضایی بین المللی تعلق دارد که در روز 2 فوریه به ثبت رسیده است. این ایستگاه در تاریخ ذکر شده از مقابل سطح ماه که توسط نور خورشید روشن شده است عبور کرده است.
با اینکه حرکت ایستگاه فضایی از برابر ماه تنها 0.49 ثانیه به طول انجامیده است، اما این تصویر تلسکوپی با نوردهی مناسب موفق شده است ایستگاه را طی همین زمان کوتاه در برابر سطح ماه به ثبت برساند.
ایستگاه فضایی بین المللی در برابر سیاره ماه
این پایگاه مدارگرد در ارتفاع 389 کیلومتری در حال سفر از شمال غرب به جنوب شرق بوده و سیاره ماه در این تصویر هزار برابر دورتر از آنچه به نظر می آید قرار دارد. نکته قابل توجه دیگر در این تصویر انعکاس آبی رنگ سیاره زیبای زمین بر روی بدنه صیقلی ایستگاه فضایی بین المللی است.
ستاره دنباله دار زیبا و نادر لولین موضوع تصویر روز نجوم در 7 فوریه است. این ستاره را می توان با دقت و بررسی فراوان در میان منظومه خورشیدی و در نیم کره های شمالی و جنوبی یافت.
تغییرات اخیر در دنباله ستاره سبز فام و دوست داشتنی لولین را می توان به راحتی در این دو تصویر که در 31 ژانویه و 4 فوریه به ثبت رسیده است مشاهده کرد.
ستاره دنباله دار لولین
این تصاویر در آسمانهای تاریک مکزیک ثبت شده است. در تصویر دوم می توان به وضوح جدا شدن دنباله ستاره را از بدنه اصلی مشاهده کرد که دلیل این پدیده ایجاد میدان مغناطیسی ناشی از بادهای خورشیدی عنوان شده است. چنین پدیده ای توسط ناسا و در سال 2007 در ستاره دنباله دار انک نیز مشاهده شده بود.
منبع : خبرگزاري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]