واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير مجمع ناشران الكترونيكي: توليد نرمافزار در كشور مستلزم همكاري تشكلهاي مرتبط با IT است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
مسايل مربوط به بحث فنآوري اطلاعات بهويژه حل مسالهي كپيرايت و تحقق واقعي شخصيت نشر در حل مشكلات پيش روي همهي سازمانهاي مربوط به فنآوري اطلاعات موثر بوده و در امور زيرساختي و فنآوري اطلاعات ريشه دارد.
حسن احمدي - دبير مجمع ناشران الكترونيكي - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: در حال حاضر همهي فعالان اين حوزهها اعم از سازمان نظام صنفي رايانهيي، مجمع تشكلها و انجمن شركتهاي فنآوري اطلاعات و ارتباطات و انجمن شركتهاي اينترنتي هر كدام به صورت منفرد و جداگانه فعاليت ميكنند و هيچ يك حاضر به همكاري و پيوستن به يكديگر نيستند تا با رسيدن به تفاهمي معضل كپيرايت را حل كنند و شركتهاي توليد كننده نرمافزار را از اين معضل نجات دهند.
وي با بيان اين كه بزرگترين چالش در بخش IT نبود تفاهم و همكاري واقعي بين تشكلهاي مرتبط با بحث فنآوري اطلاعات است و با اشاره به جلساتي كه تا به حال در بين اين تشكلها برگزار شده است افزود: متاسفانه ناهماهنگيها و ناآشنايي به پتانسيلهاي تشكلها نسبت به يكديگر باعث شده است تا جلساتي كه در سالهاي اخير در بين مسوولان ارشد سازمانهاي مربوط به بخش IT برگزار شده بهطور واقعي در حل مشكلات اين صنف مثمرثمر واقع نشود.
احمدي با بيان اين كه بخشهاي خصوصي اين صنعت به نهاد خاصي براي نظارت بر اعمال و رفتار آنها نياز ندارند تصريح كرد: با توجه به بحث خصوصي بودن شركتهاي مرتبط در IT، اين بخشها به لحاظ سود و انديشههاي اقتصادي خود ميتوانند از پس حل مشكلاتشان برآيند و جدا از بخش دولتي بايد بتوانند به تفاهمي در رفع گرفتاريهاي موجود برسند كما آنكه بخش دولتي حمايت خودش را انجام ميدهد.
وي با اشاره به مشكلات بسيار زياد كپيرايت در امور اجرايي اظهار كرد: با وجود اين مسائل هم اكنون 250 شركت توليد محتوا عضو مجمع ناشران الكترونيك از رعايت نكردن قوانين كپيرايت، به عنوان جديتررين مساله مطرح براي اين شركتها رنج ميبرند و هر روز شاهد پيشرفتهتر و گستردهتر شدن بروز اين جرايم در سطح جامعه هستند.
به اعتقاد اين كارشناس بر اثر كم توجهي دولت به فنآوري اطلاعات و نگاه نا به سامان و نامشخص سازمان صنفي رايانهيي به توليدكنندگان نرمافزار وضعيت اين بازار هيچ تفاوتي با گذشته نكرده و تمام پيشرفتها در توسعه و توليد نرمافزار حاصل دست رنج شركتهايي است كه به طور جدي به كار خود ادامه ميدهند.
احمدي با اشاره به اين كه تمام مسايل تنظيم قوانين كپيرايت در دستورالعمل سازمان نظام صنفي رايانهيي كشور است گفت: مرحلهي بعدي وظايف اين سازمان به رابطهاش با مجلس شوراي اسلامي مربوط خواهد شد تا با تنظيم و طرح لايحههاي پي در پي و به روز مربوط به اين قضيه بتوانند سيستم را هرچه سريعتر به سوي اهداف مورد نظر حركت دهند.
احمدي اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را بسيار خوب ارزيابي و اظهار كرد: اين وزارتخانه به واسطهي مركزي به نام رسانههاي ديجيتال كه در حدود سه سال از تاسيس آن ميگذرد و توانسته با انجام راهكارهاي زيرساختي شركتهاي توليد كننده نرمافزار را كه مدتها بود در سردرگمي و آشفتگي براي گرفتن شماره ثبت محصولاتشان به سر ميبردند ياري دهد.
دبير مجمع ناشران الكترونيك در پايان خاطر نشان كرد: نياز فعلي به تغييرات قوانين كپيرايت به مجلس شوراي اسلامي ختم ميشود و بخش خصوصي با همكاري دولت لايحهاي را بر اساس قوانين و اتفاقهاي جديد تنظيم و پيگيري كنند تا مصوب نشود زيرا تا زماني كه معضل كپيرايت حل نشود نميتوانيم اميدي به ايجاد دولت الكترونيك در ساير حوزههاي فنآوري اطلاعات داشته باشيم.
انتهاي پيام
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]