واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توسعه فرهنگ صحيح مصرف مواد غذايي از ضروريات جامعه امروز است
داخلي. اجتماعي. غذا
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت:توسعه فرهنگ صحيح مصرف مواد غذايي از ضروريات جامعه امروز است .
دكتر محمد رضا مجدي روز پنجشنبه در همايشي به مناسبت روز جهاني غذا افزود: سه مولفه اصلي در امنيت غذايي شامل موجود بودن، در دسترس بودن و استفاده صحيح از مواد غذايي ميباشد.
او تاكيد كرد: حتي اگر غذا به اندازه كافي موجود و در دسترس باشد عدم استفاده صحيح از مواد غذايي بنا بهنياز و ضرورت امنيت غذايي را دچار چالش مي كند .
وي افزود:امنيت غذايي شاخصي براي اندازهگيري مقدار انرژي دريافتي افراد است كه بر اساس نياز آنان سنجيده ميشود.
اين مسوول گفت: متاسفانه از جمله مشكلاتي كه در كشور با آن روبرو هستيم عدم وجود فرهنگ صحيح مصرف غذايي و ناآگاهي از استفاده صحيح مواد غذايي در زمان مورد نياز است.
وي با تاكيد بر نقش رسانه ها، دانشگاه و آموزش و پرورش در توسعه فرهنگ مصرف مواد غذايي، گفت: سوءتغذيه بدليل كمبود دريافت در كالري مورد نياز و چاقي بدليل مصرف بيش از حد كالري دو معضلي است كه هم اينك در كشور ما رواج يافته است .
او گفت: ۵۳درصد مردم كشور بيش از ۱۲۰درصد كالري مورد نياز مصرف دارند و تنها ۲۹درصد دريافت كالري را به اندازه مطلوب دارند.
مجدي اعلام كرد: خراسان رضوي رتبه دوم را از نظر مصرف پايين گوشت و رتبه دهم از نظر مصرف حداقل لبنيات را در كشور دارد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود:همچنين از نظر مصرف حداقل سبزي رتبه چهارم، مصرف نان رتبه ۱۲و مصرفه ميوه رتبه ۱۵را در كل كشور داريم كه اين آمارها نيازمند بررسي و كار جهت تغيير دارد زيرا نشان از نبود فرهنگ صحيح مصرف مواد غذايي دارد.
او تاكيد كرد:استفاده صحيح از فرصتهاي موجود در كشور، امنيت غذايي را تضمين ميكند.
دكتر مجدي برخورداري از تنوع اقليمي،منابع آبي مطلوب ، ذخاير غذايي بالقوه آبي و زميني و رواج كشاورزي از فرصتهاي موجود در كشور است.
او گفت: تهديدهاي موجود در اين زمينه نيز خشكسالي به عنوان يك معضل جدي و تغييرات آب و هوايي از مواردي است كه بايد جدي گرفته شود تا در عرصه امنيت غذايي كشور را دچار مشكل نكند.
وي با اشاره بهشعار امسال روز جهاني غذا،" امنيت غذايي جهان ، چالش تغييرات آب و هوايي و بيو انرژي"، افزود: كاهش ۷۰درصد از توليدات كشاورزي بدليل تغييرات آب و هوايي و بروز بلايايي مانند طوفان و خشكسالي اتفاق ميافتد.
به گزارش ايرنا معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيز در اين مراسم گفت: رواج فرهنگ مصرف غذاي حلال موجب اصلاح رفتار ميشود.
دكتر ناصر وحدتي افزود: تجربه در كشورهاي اسلامي نشان داده است كه مصرف مواد غذايي سالم و حلال مانع از بروز رفتارهاي خشن و ناهنجار ميشود.
۱۶اكتبر برابر با ۲۵مهرماه بهمناسبت تاسيس فائو در سال ۱۹۴۵روز جهاني غذا نامگذاري شده است .ك/۲
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 393]