واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديردفتر برنامهريزي و اقتصاد آب وزارت نيرو: ميزان مصرف آب در ايران طي 40 سال 2 برابر شده است خواستار مشاركت محققان براي رفع معضل كمبود آب در كشور هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تبريز
سرويس: انرژي
مدير دفتر برنامه ريزي و اقتصاد آب وزارت نيرو خواستار مشاركت محققان و دانشگاهيان براي رفع معضلات كمبود آب در كشور شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس عليرضا دايمي در سومين كنفرانس منابع آب ايران در تبريز با بيان اينكه ميزان بارندگي در ايران يك چهارم بارندگي دنيا است افزود: سه چهارم كشور ايران را مناطق خشك و نيمه خشك تشكيل مي دهد و به همين خاطر آب در كشور ما علاوه بر ارزش حياتي و ذاتي خود، به دليل كمبودها يك ارزش مضاعف دارد كه مسئوليت مهمي را بر گردن پژوهشگران و اساتيد دانشگاهي مي گذارد.
وي با اشاره به افزايش مصرف آب در كشور گفت: طي 40 سال گذشته ميزان مصرف آب در كشور حداقل به دو برابر و از رقم 45 ميليارد به 95 ميليارد مترمكعب رسيده است.
وي با بيان اينكه در شش ماهه نخست امسال ميزان بارندگي ثبت شده كمترين مقدار ثبت شده در كل ثبت اطلاعات آماري كشور بوده است، افزود: بايد با ارايه راهكار خود را با اين شرايط تغيير آب و هوا سازگار كنيم و روشي را تدوين كنيم كه در اجراي برنامهها به راهحل ها و نتايج درست برسيم.
دايمي ايجاد پيوستگي ميان بخشهاي مختلف نظام فكري و مديريتي به ويژه در زمينه تحقيق و اجرا و ارتباط بين صنعت و دانشگاه را موضوع مهمي در اين زمينه خواند و گفت: آينده صنعت آب براي كشور ما بسيار مهم است و بايد محققان و پژوهشگران با تبديل علم به عمل براي مسايل و مشكلات راه حل ارايه دهند تا مديريت اجرايي كشور بتواند از اين راهكارها استفاده كند.
مدير دفتر برنامه ريزي اقتصاد آب وزارت نيرو از برگزاري كنفرانسها و سمينارهاي پژوهشي به عنوان يك ابزار مديريتي با اهميت براي ارايه راهكارهاي درست و علمي ياد كرد و در عين حال خاطرنشان كرد: پژوهش و كارهاي تحقيقي بايد همسو با سياستهاي كلان كشور باشد.
وي بكارگيري شيوههاي نوين در تامين آب را يادآور شد و گفت: از مباحثي كه مطرح است مديريت ابرها است و در شرايطي كه سه چهارم كشورمان در منطقه بي آبي قرار گرفته امكان تعيين روشهاي تامين منابع آب به روشهاي معمولي امروز از جمله سدسازي ميسر نيست و بايد محققان كشور در اين عرصه وارد شوند.
وي كم توجهي به مباحث اقتصادي صنعت آب در كشور را از ديگر معضلات اين بخش خواند و گفت: در اين رابطه همچنين در كشور به مباحث كيفي آب، پايش آب، استفاده مجدد از آبهاي تصفيه شده، بي توجهي مي شود و بايد رويكردهاي موجود تغيير يابند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]