واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: وزارت بهداشت برنامه سلامت اجتماعي كودكان را تدوين مي كند
در زمان حاضر محور اصلي برنامه هاي سلامت كودكان توجه به سلامت فيزيكي و جسمي آنان است كه با اجراي برنامه هاي غربالگري هنگام تولد و بعد از آن انجام مي شود.
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران و رئيس مركز تحقيقات رشد و تكامل اين دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس، گفت: مهم ترين و بيشترين خطري كه جسم كودكان را در معرض آسيب قرار مي دهد، بيماري هاي ژنتيك مادرزادي است كه وزارت بهداشت براي كنترل آن ها در سال هاي اخير با همكاري برخي ارگان ها اقداماتي را براي كنترل بيماري هاي قابل تشخيص قبل از تولد مانند تالاسمي انجام داده است يا درباره برخي بيماري ها مانند كم كاري تيروئيد با تشخيص زود هنگام و درمان به موقع از معلوليت هاي بعدي آن ها جلوگيري مي كند.
علي رباني افزود: البته هنوز بيماري هاي ژنتيك و مادرزادي زيادي وجود دارد كه ممكن است به موقع تشخيص داده شوند ولي اقدام مناسبي براي كنترل و جلوگيري از آن ها انجام نشود كه اين مداخلات نيز در قالب همان برنامه تكامل زود هنگام كودكان يا ECD بايد ديده شود و به اجرا درآيد. وي ادامه داد: بعد از بيماري هاي مادرزادي كه به معلوليت جسمي، ذهني يا حركتي كودكان تا آخر عمر منجر مي شود، حوادث ترافيكي بيشترين عامل تهديد كننده سلامت كودكان در ايران است به طوري كه آمارها نشان مي دهد سالانه بيش از 2500 كودك در ايران به همين علت جان خود را از دست مي دهند و بيش از 95 هزار نفر مجروح مي شوند. رئيس مركز تحقيقات رشد و تكامل كودكان اضافه كرد: يكي ديگر از مخاطرات سلامت كودكان ايراني كمبود ويتامين D به خصوص در بين دختران است كه متاسفانه با وجود آفتابي بودن اكثر مناطق كشور با آن مواجهيم به همين علت استفاده از ويتامين D با دوز مناسب و با تجويز پزشك براي كودكان و نوجوانان به خصوص دختران لازم است. وي اضافه كرد: خطر ديگري كه سلامت كودكان و نوجوانان و آينده سازان كشور را تهديد مي كند، چاقي دختران بعد از سن بلوغ است كه در بيش از 20 درصد دختران وجود دارد و حتما بايد برنامه كشوري كنترل آن از سوي وزارت بهداشت تدوين شود. وي گفت: گذشته از سلامت جسمي كودكان تامين سلامت روحي، رواني و اجتماعي كودكان نيز اهميت بسيار زيادي دارد كه متاسفانه تاكنون براي كنترل و شناسايي عوامل خطر اين بيماري ها و آسيب ها و مداخلات پيشگيرانه آن اقدام مناسبي انجام نشده است. وي افزود: دولت از طريق وزارت بهداشت در صدد تدوين برنامه پيشگيري از كج رفتاري هاي كودكان و سلامت اجتماعي آنان در قالب برنامه ECD يا تكامل زودهنگام كودكان است. عضو انجمن متخصصان كودكان كشور ادامه داد: خانواده اي كه از حداقل درآمد كافي براي زندگي برخوردار نيست، چگونه مي تواند وسيله آسايش و تربيت مناسب فرزندش را تامين كند. در خانواده اي كه پدر شغل مناسب ندارد همه خانواده از والدين تا فرزندان دغدغه تامين معاش دارند و ديگر فرصتي براي تربيت و آموزش زندگي سالم وجود نخواهد داشت و دولت بايد زمينه كار و زندگي سالم را براي مردم فراهم كند و البته در مقابل، مردم هم تكاليفي در برابر دولت و جامعه دارند كه بايد ادا كنند.
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]