واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مخبر كميسيون اقتصادي مجلس: راهكار توسعه صادرات صنايع غذايي رعايت استانداردها است
مشهد – خبرگزراي ايسكانيوز : مخبر كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت: رعايت استانداردها راهكار توسعه صادرات صنايع غذايي است.
به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران «ايسكانيوز»: محمدرضا خباز افزود: متاسفانه در ايران به دليل عدم رعايت استانداردها محصولات توليدي صنعت غذايي از كيفيت مناسبي برخوردار نيست لذا توان رقابت با ديگر كشورها را نداريم ، ولي اگر قرار باشد در بحث صنايع غذايي صادرات داشته باشيم بايد استانداردهاي بين المللي را در تمامي مراحل اين صنعت رعايت كنيم.
وي در خصوص استانداردهاي بين المللي صنعت غذا اظهار داشت: در استانداردهاي بين المللي موضوعاتي نظير بهداشت و نوع بسته بندي با رعايت جذابيت حائز اهميت است كه متاسفانه محصولات غذايي توليد شده در ايران از نظر نوع بسته بندي، قابل عرضه در بازارهاي بين المللي نمي باشد.
نماينده مردم كاشمر در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه مردم در خريد به دو مبحث بسيار اهميت مي دهند، افزود: كيفيت محصول و قيمت آن بايد هردو مناسب باشد، بنابراين با رعايت استانداردهاي كيفي در كنار كاهش هزينه¬هاي جانبي مي¬توان به ارتقاي سطح كيفي صنايع غذايي كشور اميدوار بود.
خباز در خصوص تبعات آفات و سموم در محصولات غذايي نيز گفت: متاسفانه در كشور ما كشاورزان و فعالان اين عرصه با استفاده از سموم مختلف و به روش كاملا سنتي با آفات محصولات غذايي مبارزه مي كنند اما در كشورهاي مختلف دنيا سموم را به صورت بيوشيمي و غير مستقيم در محصولات غذايي به كار مي گيرند تا از آسيب هاي احتمالي آنها رهايي يابند.
وي گفت: به طورمثال چون نتوانسته ايم با روش هاي غير شيميايي پسته را از آسيب نجات دهيم، اين محصولات بازار خوبي ندارند.
مخبر كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه ما در صنايع غذايي به توليد انبوه نرسيديم، افزود: تاكنون توليد مواد غذايي در كشور به اندازه احتياج داخلي بوده كه اين موضوع باعث عدم تمركز مديران اين صنايع بر روي كيفيت محصولات شده است.
وي راهكار تطابق صادرات غير نفتي كشور با اهداف قانون برنامه چهارم توسعه را حمايت دولت از توليد كنندگان و صادركنندگان دانست و گفت: هم اكنون در كشورمان خام فروشي رواج دارد و در اكثر موارد به صادرات مواد اوليه مي پردازيم.
خباز افزود: اگر مواد خام را از صادرات غير نفتي كم كنيم، فاصله زيادي از برنامه چهارم توسعه در اين زمينه داريم بنابراين جهت همگام شدن با اين برنامه بايد از توليدكنندگان و صادر كنندگان در بخش هاي مختلف از جمله صنايع غذايي حمايت كنيم./120
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]