واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك فوق تخصص غدد و متابوليسم: كودكان مادران ديابتي مستعد ابتلا به ديابت هستند احتمال مردهزايي در مبتلايان به ديابت بارداري 8 برابر بيشتر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
يك فوق تخصص غدد گفت: احتمال مردهزايي در زنان مبتلا به ديابت بارداري، 8 برابر بيشتر از ديگران است و بالا بودن قند خون در هفتههاي اول بارداري، كودكان مادران ديابتي را مستعد ابتلا به ديابت ميكند.
دكتر محمدرضا مهاجري در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشكي تهران، ديابت بارداري را اختلال متابوليكي عنوان كرد و افزود: هرگونه افزايش قند خون و اختلال در متابوليسم طي دوران بارداري (عدم تحمل گلوكز) موجب بروز ديابت بارداري ميشود.
وي در ادامه افزود: برخي هورمونها در دوران بارداري به طور طبيعي افزايش پيدا ميكنند. اين هورمونها باعث كاهش انسولين بدن ميشود كه اصطلاحاً مقاومت به انسولين را ايجاد ميكند و به همين دليل افزايش قند خون را كه به آن ديابت بارداري مي گويند به همراه دارند.
دكتر مهاجري در ادامه با اشاره به اين مطلب كه عوامل مختلفي مانند نژاد، محيط، نحوه زندگي و نوع و ميزان فعاليت در ابتلا به ديابت در دوران بارداري موثر است، تصريح كرد: ديابت در مادران چاق بيشتر از ديگر مادران مشاهده ميشود و تعدد زايمانهاي قبلي و سن بالاي مادر ازديگر عوامل ابتلا به ديابت در دوران بارداري است.
وي با تاكيد بر بدون علامت بودن ديابت دوران بارداري در اغلب موارد گفت: تمام زنان باردار به خصوص زناني كه عوامل خطر گفته شده را دارا هستند بايد در هفته 24 تا 28 حاملگي تست و آزمايشات مخصوصي را انجام دهند.
اين فوق تخصص بيماريهاي غدد و متابوليسم در ادامه تاكيد كرد: مادران چاق و مادراني كه سابقه به دنيا آوردن نوزاد مرده داشتهاند حتماً بايد در اولين ويزيت تست ديابت بدهند.
وي ابتلا مادر به ديابت در دوران بارداري را داراي عوارضي براي جنين و مادر دانست و در مورد عوارض ديابت مادر بر جنين گفت: اختلال در رشد اندام هاي كودك، اختلال در سيستم عصبي، اختلال در سيستم قلب و عروق جنيني از عوارض ابتلا مادر به ديابت در دوران ابتدايي بارداري است.
دكتر مهاجري در ادامه افزود: فرزندان مادران مبتلا به ديابت بارداري مستعد ابتلا به ديابت و افزايش مقاومت به انسولين در زمان بلوغشان هستند، اين كودكان چاقتر بوده و ريسك ديابت در آنان بيشتر است.
وي در ادامه با اشاره به اين كه بعضي از عوامل در دوران بارداري نشان دهنده اين است كه كدام مادر بعد از بارداري به ديابت نوع 2 مبتلا مي شود، توضيح داد: عواملي مانند وزن بالا، ميزان مقاومت بالا به گلوكز در دوران بارداري و يا حاملگي در سنين پائين احتمال ريسك ابتلا به ديابت را افزايش مي دهد.
دكتر مهاجري رژيم درماني را مناسب ترين راه درمان ديابت بارداري دانست و تاكيد كرد: بهترين راه درمان براي مادران مبتلا به ديابت رژيم درماني است اما اگر ميزان ديابت در سه ماهه اول و ماه هاي آخر بالا باشد براي اينكه نوزاد كمترين صدمه را ببيند درمان با انسولين آغاز شده و برحسب ميزان قند فرد، دوز انسولين مشخص مي شود.
وي در ادامه درمانهاي دارويي را مناسب نداست و افزود: هرچند استفاده از قرصها اختلال زيادي در زنان باردار ايجاد نميكند اما هنوز مجوز استفاده و تجويز دارو داده نشده و مادران ديابتي بايد تحت نظر پزشك تغذيه به كاهش وزن بپردازند.
دكتر مهاجري در پايان به مادران بارداري كه مبتلا به ديابت هستند توصيه كرد روزانه قند خون خود را كنترل كنند.
انتهاي پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]