واضح آرشیو وب فارسی:مهر: به مناسبت روز جهاني كودك/آموزش و پرورش چيزي از مسئوليت خانواده در قبال تربيت كودك كم نميكند
حجتالاسلام ايازي گفت: خانواده مهمترين نهاد تأثيرگذار در تربيت ديني و قرآني كودك بوده و مسئوليت آن را نميتوان به نهاد ديگري، حتي آموزش و پرورش واگذار كرد.
حجت الاسلام محمد علي ايازي قرآن پژوه و محقق به مناسبت روز جهاني كودك در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اولين مسئله در تربيت كودك با استفاده از تعاليم و آموزه هاي قرآني توجه به اين نكته است كه كودك داراي شخصيت است و بايد شخصيت او مورد لحاظ قرار گيرد، نكته دوم مسئله كرامت انساني بوده كه در قرآن تأكيد شده و شامل كودك هم مي شود.
وي افزود: نظام تربيتي اين است كه به جاي تربيت دستوري، از اصل تربيتي غيرمستقيم استفاده شود. تعاليم قرآني بخشي از تربيت را شامل تعليمات غيرمستقيم مي داند.
اين محقق و قرآن پژوه تأكيد كرد كه در تربيت كودك بايد از اصل استدلال و اغنا استفاده شود، يعني كاري كنيم كه كودك با آرامش خاطر و رغبت از آموزه هاي تربيتي و ديني آگاهي يافته و آنها را بپذيرد. در نهايت اينكه ما از اصل تشويق و تنبيه به معناي هشدار دادن و نشان عواقب كار سود ببريم.
حجت الاسلام ايازي يادآور شد: در مرحله اول خانواده به عنوان مهمترين نهاد تأثيرگذار در اجراي اصول تربيت قرآني كودك بوده و مسئوليت خانواده را نمي توان به كس ديگري واگذار كرد. متأسفانه برخي خانواده هاي امروز تصور مي كنند با فعاليت آموزش و پرورش مسئوليت آنها تقليل يافته اما چنين نيست.
وي معتقد است مهمترين نهاد خانواده و آموزشهايي است كه بايد به خانواده درباره تعليم و تربيت ارائه شود.
حجت الاسلام محمد علي ايازي با اشاره به اينكه دومين نهاد تأثيرگذار كه حتي مي توان تأثيرگذاري آن را از ساير نهادها بيشتر دانست رسانه هاي عمومي هستند، گفت: رسانه با توجه به استفاده از اصل تربيتي غيرمستقيم پيام خود را در قالب برنامه هاي هنري و برنامه هاي كودك ارائه مي دهند و اين امر تأثير پذيري كودكان را افزايش مي دهد. در نهايت دستگاه هاي آموزشي قرار مي گيرند.
وي افزود: در آموزش معارف ديني به كودك بايد از اصل ساده به پيچيده استفاده كرد. مطالب ارائه شده داراي درجات باشند، آنها را ساده سازي كرده و ما مصونيت بخشي آن را در نظر بگيريم. در اين تربيت مي توان از دو رويكرد استفاده كرد يكي اينكه مانع از شنيدن، فهميدن و اطلاع كودك از مخالفتها شويم و ديگر اينكه به آنها آگاهي داده تا بدانند با چه موضوعاتي مرتبط هستند .
اين قرآن پژوه و محقق اين فرآيند را به واكسيناسيون تشبيه كرد كه به منظور بيمار نشدن بدن از خود ميكروب استفاده كرده به بدن تزريق مي كنند.
وي گفت: در مورد شبهات ديني نيز بايد چنين اتفاقي رخ دهد. كودك بايد تا حدي نسبت به تمام مسائل آگاه باشد تا اگر در جامعه قرار گرفت، در واجهه با امور مختلف رفتارها و واكنش مناسب داشته باشد. اين امر مي تواند راهكاري براي حركات تهاجمي بوده و مي تواند كودك را در مقابل شبهاتي كه در جامعه براي آنها پيش مي آيد مصون نگه دارد.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]