واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: اقتصاد - پاييز و زمستان هم در خاموشي
اقتصاد - پاييز و زمستان هم در خاموشي
گروه اقتصاد:نيمه مهرماه هم گذشت؛ اما نهتنها وعده وزير نيرو مبني بر پايان يافتن خاموشيها محقق نشد كه درست در روز 15 مهرماه كه اميد ميرفت قولهاي مقامهاي وزارت نيرو محقق شود آقاي وزير اعلام كرد كه خاموشيها در پاييز و زمستان نيز ادامه خواهد داشت. پرويز فتاح، وزير نيرو روز گذشته در حاشيه دومين همايش ملي آب و فاضلاب به صراحت اعلام كرد كه خاموشيهاي پاييز و زمستان همانند تابستان و با همان برنامهريزي اعمال خواهد شد. وزير نيرو با اشاره به پيشبينيهاي سازمان هواشناسي مبني بر تداوم خشكسالي طي ماههاي آينده گفت: به نظر ميرسد كشور ظرف دو تا سه ماه آتي در تنش آبي باشد، البته تلاش وزارت نيرو جلوگيري از بروز هرگونه مشكل براي مردم است. وزير نيرو در اظهارات روز گذشتهاش بار ديگر بر صرفهجويي در مصرف آب و برق تاكيد كرد. وي افزود: پيشبينيهاي هواشناسي نشانگر اين است كه بايد احتياط لازم را در موضوع مصرف آب و برق داشته باشيم چراكه وضعيت بارندگيها با گذشت 16 روز از شروع سال آبي جديد مطلوب نيست و ممكن است خشكساليها تداوم يابد.
هرچند وزير نيرو تاكنون از كاهش و حذف خاموشيها سخن ميگفت، اما اكنون اظهارات وي 180 درجه چرخيده است. وزير نيرو در اظهارات روز گذشته خود تاكيد كرد كه چنانچه در يك تا دو ماه آينده بارندگي نداشته باشيم، با تنش آبي شديد روبهرو خواهيم شد.
فتاح روز گذشته آب پاكي را روي دست مردم ريخت تا اميدي نسبت به اينكه روزهاي پاييز و زمستان بدون خاموشي سپري شود، نداشته باشند. او گفت: تبعات خشكسالي شديد امسال تا دو سال ديگر ادامه دارد، چراكه اگر بارشي هم داشته باشيم، اين باران در زمين فرو ميرود و به پر شدن سفرههاي زيرزميني كمك ميكند. هرچند فتاح تاكنون اميد بسته بود كه با پايان يافتن روزهاي تابستان ايام بحران نيز به پايان رسد اما انگار مجبور به پذيرش واقعيت شده است زيرا او روز گذشته در جمع خبرنگاران اعلام كرد كه خشكسالي ادامهدار است و وضعيت پاييز امسال حساستر از تابستان خواهد بود. اظهارات وزير نيرو حامل پيام نااميدكننده ديگري نيز بود. فتاح به صراحت اعلام كرد كه در حال حاضر توان توليد برق از نيروگاههاي برق آبي كشور به صفر رسيده است.
با اين ترتيب و افقي كه هواشناسي از وضعيت بارندگي در سال آبي جاري پيشبيني كرده است به نظر نميرسد كه بتوان به توليد نيروگاههاي برقآبي در پاييز و زمستان اميدوار بود. اما نكته قابل توجه اينكه آيا نيروگاههاي حرارتي خواهند توانست نياز برق كشور را به شكل مكفي تامين كنند. چنانچه روزهاي زمستان امسال نيز مانند پارسال با سرماي فزاينده و قطع گاز همراه باشد آنگاه مردم چگونه روزهاي سرد زمستان را پشت سر خواهند گذاشت؟! هرچند وزارت نيرو براي توليد برق در پاييز و زمستان به توليد نيروگاههاي حرارتي دلخوش كرده است. وزارت نيرو تلاش خود را براي جلوگيري از بروز مشكل براي مردم به دليل كمبود برق بارها به اطلاع مردم رسانده است اما نكته اينجاست كه انگار تا امروز تلاشهاي وزارت نيرو به جايي نرسيده و ضمن مشكلاتي كه در تابستان به واسطه خاموشيها در زندگي مردم ظهور كرد بايد همه خود را آماده كنند تا در روزهاي سرد زمستان و پاييز هم با خاموشيهاي وقت و بيوقت دست و پنجه نرم كنند. توان توليد نيروگاههاي برقآبي در شرايطي به صفر رسيده است نبايد به توليد نيروگاههاي حرارتي هم چندان اميد داشت. به گفته حميدرضا كاتوزيان رئيس كميسيون انرژي مجلس در زمستان امسال نيز با قطع گاز مواجه خواهيم بود.
كاتوزيان تاكيد كرد: هنوز قرارداد جديد با تركمنستان براي صادرات گاز اين كشور به ايران منعقد نشده است اما حتي در صورت صادرات گاز تركمنستان به ايران نيز قطع گاز در زمستان پيشبيني ميشود. بدينترتيب نه تنها قطع برق كه قطع گاز نيز در روزهاي زمستان، تلخكامي را براي مردم رقم خواهد زد. اين در حالي است كه يعقوبعلي حسيننيا مديرعامل شركت گاز استان تهران نيز از احتمال جدي قطع گاز جايگاههاي سيانجي در زمستان خبر داد. بدينترتيب بحران جدي انرژي ميرود تا زمستان تاريكي را در ايران رقم زند. البته معلوم نيست در شرايطي كه كشور از فرصت پيشرو براي آمادگي حضور در انتخابات سال آينده استفاده ميكند دولت احمدينژاد براي حل بحران انرژي چه برنامهريزي خواهد كرد تا بتواند از بوته امتحان بحران انرژي زمستاني رو سفيد بيرون آيد و بتواند سربلند به سوي انتخابات آتي پيش رود. اگرچه دولت اصولگرا قصد داشت شادكاميهايي را براي مردم ايران به ارمغان آورد اما تاكنون در مورد برق، گاز و انرژي در نهايت خاطرات دهه 60 و روزهاي جنگ ايران و عراق را در ذهن ايرانيان متبادر ميكند و به حق نمره خوبي را در اين زمينه كسب نميكند.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]