واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بيماريهاي لثه شايعترين علت از دست دادن دندان در سنين بالاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
بيماري هاي لثه يا پريودنتال عامل اصلي از دست دادن دندانها در سنين بالاست كه 75 درصد افراد در طول زندگي خود با اين بيماري مواجه مي شوند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران- واحد علوم پزشكي تهران، اگر تشخيص به موقع در مورد بيماريهاي لثه صورت گيرد، درمان كامل امكانپذير است. اين بيماري، لثه و ساختمان هاي نگهدارنده دندان را درگير مي كند و در صورت عدم درمان تا جايي پيشرفت مي كند كه استخوان ناحيه را نيز تخريب مي نمايد. در اين حالت دندانها لق شده و بايد كشيده شوند.
علائم بيماريهاي لثه شامل: خونريزي از لثه به هنگام مسواك زدن، لثه هاي قرمز ملتهب و دردناك، لثه هايي كه از دندان فاصله گرفته اند ، بوي بد دهان، وجود چرك بين لثه و دندان، دندانهاي لق و فاصله گرفته از هم و تغيير در وضعيت قرارگيري دندانها هنگام جويدن مي باشد.
در مورد علت بيماري نيز ميتوان گفت: اگر شستشوي دندانها مناسب نباشد يك پلاك ميكروبي روي سطح دندانها مي چسبد و به تدريج ضخيم تر مي گردد و تبديل به جرم مي شود. مواد سمي توليد شده توسط ميكروبهاي موجود در پلاك، لثه را تحريك مي كند و بافتهاي نگهدارنده اطراف دندان را تخريب مي نمايد. همين امر باعث جدا شدن دندان از لثه مي گردد تا جايي كه استخوان اطراف دندان تحت تأثير مواد سمي تخريب مي شود و به تدريج دندان لق شده و مي افتد يا بايد كشيده شود. علاوه بر پلاك ميكروبي عوامل ديگري نيز در بيماري لثه مؤثرند مانند: رژيم غذايي، سيگار، ديابت، بارداري، سرطان خون و ايدز.
در مورد درمان با مراجعه به دندانپزشك، دندانها بايد جرمگيري شوند. يعني پلاك و جرم اطراف دندان و حتي سطح ريشه برداشته و تميز شود؛ به اين ترتيب ميكروبها و مواد تحريك كننده عامل ايجاد بيماري حذف مي شوند. در مراحل بعدي و پيشرفته بيماري، ممكن است به عمل جراحي لثه و حتي ارتودنسي جهت منظم كردن دندانها نياز باشد اما مهمترين كار، رعايت بهداشت روزانه و استفاده صحيح از مسواك توسط خود فرد بعد از انجام درمان دندانپزشكي است.
انتهاي پيام
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]