واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: ضدويروسهاي جعلي هنوز هم كاربران را تهديد ميكنند
ايتنا- در طول ماه گذشته ميلادي، پيغامها، هشدارها و اخطارهاي غير واقعي در خصوص وجود تهديدات امنيتي، بسياري از كاربران بيتجربه، ناآگاه اينترنت را به شدت آلوده كرد.
بر اساس گزارش PandaLabs، لابراتوارهاي تشخيص و كشف كدهاي مخرب، حملات ناشي از يك آگهيافزار (Adware)، با عنوان VirusResponselab2009 مهمترين عامل آلودگيهاي رايانهاي در روزهاي اخير اعلام شد. گونههاي ديگري از اين بدافزار سمج و آزاردهنده، طي ماههاي اخير به حدي از شيوع رسيدند كه حتي كاربران متصل به شبكههاي سازماني و تحت حمايت لايههاي مستحكم امنيتي را نيز با آلودگي مواجه نمودند.
VirusResponseLab2009 در هنگام جستوجوي كاربر در اينترنت و به عنوان نخستين حركت تخريبي خود، ناگهان به وي هشدار ميدهد كه همين حالا مورد حمله يك كد مخرب اينترنتي قرار گرفته و به شدت آلوده شده است. در صورت عدم توجه كاربر، اين هشدار به صورت مداوم و به شكل آزاردهندهاي براي وي نمايش داده ميشود و از وي ميخواهد تا با پرداخت مبلغي اندك و دريافت يك نرمافزار كوچك، رايانه خود را از ويروسهاي رديابي شده پاكسازي كند.
افراد بيتجربه، ناآگاه و يا افرادي كه از نمايش پي در پي اين هشدارها به تنگ آمدهاند، دير يا زود فريب اين روش مخرب را خورده و حاضر ميشوند تا در قبال پاكسازي غيرواقعي خود از بدافزارهاي رايانهاي، نرمافزار امنيتي پيشنهاد شده را خريداري كنند. بنا بر گزارش پاندا شايد پول پرداخت شده توسط هر كدام از كاربران آلوده به اين ضدويروس جعلي قابل توجه نباشد، اما با توجه به تعداد زياد كاربران آلوده كه حتي به محدوده جغرافيايي خاصي هم تعلق ندارند، خرابكاران اينترنتي در حال كسب درآمدهاي كلان و سودهاي سرشار هستند.
اما كرم رايانهاي P2PShared.M، ويروس ديگريست كه در هفته گذشته شيوع قابل توجهي داشت. اين كرم اينترنتي تبحر خاصي در انتشار وسيع و ايجاد آلودگي از طريق شبكههاي اشتراك فايل دارد؛ به اين ترتيب كه به محض ورود به يك شبكه اشتراك فايل (P2P)، در بسياري از پوشههاي موجود در آن پنهان ميشود و منتظر ميماند تا كاربران، برنامهها و فايلهاي آلوده را در رايانه خود دانلود كنند. تغيير رجيستري ويندوز و نمايش پي در پي پيغامهاي مختلف از اثرات تخريبي اين كرم هستند.
در هفته گذشته، تروژانها كه هدف اصلي آنها انجام نفوذ و آسيبپذير كردن تجهيزات رايانهايست، مانند هميشه مشكلساز بودهاند. در ميان تروژانها، مخربترين انواع آنها به خانواده تروژانهاي Banker تعلق دارند كه هدف اصلي آنها انجام نفوذ و دسترسي غيرمجاز به اطلاعات بسيار محرمانه نظير شمارههاي حساب، رمزهاي عبور، اطلاعات مالي، اعتباري و ... است. تروژان Banker.KLC يكي از اين كدهاي مخرب خطرناك است كه به راحتي كاربران رايانه را آلوده ميكند.
منتشر كننده اين كد مخرب، براي جلب توجه كاربران از يك موضوع مهم و مورد توجه آنها سود ميبرد و آن نمايش فيلم جديدي از گوشيهاي مدرن شركت اپل يعني iPhone است. با كليك بر روي هر كدام از لينكهاي ارائه شده در اين فيلم يا حواشي آن، كاربران به صورت ناخواسته به وبسايتهاي جعلي هدايت ميشوند كه با وارد كردن هرگونه اطلاعات و ثبت هر نوع داده، آن را به طور مستقيم در اختيار خرابكاران و سارقان اينترنتي ميگذارند. براي اطمينان از عدم آلودگي سيستمهاي رايانهاي خود به كدهاي مخرب فوق به پايگاه www.infectedornot.com مراجعه فرماييد.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]