واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
پژوهشگران روشهاي مختلفي را براي سوپرشارژ كردن و افزايش كارآيي مغز ارائه كردهاند كه در اين مقاله سادهترين آنها ارائه شده تا هر فردي بتواند به محض احساس نياز، به آنها دسترسي داشته باشد و آنها را بكار بسته و از مزاياي آن بهرهمند شود:
- بادام بخوريد
بادام حافظه را تقويت ميكند و اگر در تركيب با شير قبل از رفتن به رختخواب و يا پس از برخاستن از خواب بههنگام صبح مصرف شود تاثير بهتري دارد.
-آب سيب بنوشيد
پژوهشگران دانشگاه ماساچوست لوول نشان دادهاند؛ آب سيب توليد نوعي انتقال دهنده عصبي حياتي موسوم به استيلكولين را در مغز افزايش داده و از اين طريق قدرت حافظه را نيز تشديد ميكند.
- خوب بخوابيد
تحقيقات نشان ميدهد كه حافظه بلند مدت در طول خواب با پخش مجدد تصاوير تجربه شده در روز تقويت ميشود.
- از تفريحات ساده لذت ببريد
استرس قدرت مغزي ما را تحليل مي برد. ذهني كه در استرس گرفتار شده بيشتر منابع حافظه ما را مصرف مي كند و به اين ترتيب ذهني ضعيف و كودن براي ما باقي مي گذارد. سعي كنيد براي خود عادتهاي ساده تفريحي در طول روز تعيين كنيد تا بتوانيد به كمك آنها استرس را از ذهن خود پاك نماييد. برخي از اين تفريحات ساده و مفيد براي ذهن و بدن و روان عبارتند از: گوش دادن به موسيقي مورد علاقه، بازي با كودكان، قدرداني از ديگران، پياده روي، دوچرخه سواري و يا شنا به طور روزانه، كار كردن با يك وبلاگ و بالاخره شركت در كلاسهاي يوگا و سلامت به طور روزانه.
- ذهن خود را ورزش دهيد
همانطور كه ورزش جسمي براي بهرهمندي از يك بدن قوي و سالم ضروري است ورزش ذهني نيز به همين اندازه حائز اهميت است تا بتوانيد ذهني تيز و فعال داشته باشد. آيا تا به حال توجه كردهايد كه چرا كودكان قدرت مغزي قويتري نسبت به افراد بالغ دارند؟ چون كودكان ذهني بازيگوش دارند و يك چنين ذهني توان حافظه را بالا ميبرد. براي رسيدن به چنين توانايي ميتوانيد پازل يا جدول حل كنيد، در كارهاي گروهي داوطلب شويد، با ديگران تعامل كنيد، به يك سرگرمي مانند مطالعه، نقاشي يا حتي تماشاي پرندگان مشغول شويد، يك مهارت جديد يا يك زبان جديد بياموزيد.
- يوگا يا مديتيشن انجام دهيد
يوگا و مديتيشن استرس را تخليه ميكند. استرس قاتل حافظه است اما يوگا و مديتيشن با كاهش استرس، پايين آوردن فشار خون، كاهش سرعت تنفس، كاهش سرعت متابوليسم و آزاد كردن تنش از ماهيچهها، ذهن را تقويتميكنند.
- مصرف مواد قندي را كاهش دهيد
قند غذا نيست بلكه شكلي از كربوهيدرات است كه يك انرژي واهي توليد ميكند. مصرف زياد مواد قندي باعث بروز علائم عصبي و رنج آور، ضعف حافظه و ساير اختلالات عصبي مي شود. غذاها را بدون افزودن شكر مصرف كنيد و از مصرف نوشيدنيهاي شيرين يا مقدار زيادي شكر يا قند با كافئين پرهيز كنيد.
- از گندم سبوس دار استفاده كنيد
گندم سبوسدار حاوي لسيتين است. اين ماده مشكل سخت شدن سرخرگها را آسان ميكند و از اين طريق موجب بهبود عملكرد مغز مي شود.
- شبها غذاي سبك بخوريد
خوردن غذاي زياد و سنگين در شب باعث بروز استرس طولاني مدت و احساسي به هنگام خواب ميشود. توصيه ميشود غذاي سنگين را در روز مصرف كنيد كه بدن تحرك بيشتري دارد. شبها با خوردن غذاي سبك و ميوه يا سبزي ميتوانيد خواب بهتري داشته باشيد. خواب خوب شب به معني تقويت قواي مغز است.
- قدرت تخيل خود را تقويت كنيد
يونانيها اصل خيال پردازي را براي به خاطر سپردن همه چيز ياد ميگيرند. اين تكنيك احتياج دارد كه فرد يك تخيل واقعي و رنگي را ايجاد كند كه بتوان آن را به يك موضوع يا شي خاص ارتباط داد. اگر شما تمام حواس خود شامل لامسه، بويايي، چشايي، شنوايي و بينايي را درگير خيال پردازي كنيد ميتوانيد جزئيات بيشتري از يك موضوع را به خاطر بياوريد. اين كار به تقويت حافظه شما كمك ميكند.
- خشم خود را كنترل كنيد
غذاهاي تهيه شده از آرد سفيد، مصرف زياد نشاسته يا نان سفيد ميتواند منجر به بروز حساسيتهاي عصبي شود. در نتيجه مصرف اين قبيل مواد غذايي پرخاشگري و برخي از رفتارهاي افسردگي را موجب مي شود. در عوض سبزي تازه بخوريد. آب زياد بنوشيد و يوگا يا مديتيشن انجام دهيد تا احساسات سمي مانند خشم و استرس از شما دور شود.
- ويتامين ب كمپلكس مصرف كنيد
اين ويتامين حافظه را تقويت ميكند. از غذا و سبزيجات غني از اين ويتامين مصرف كنيد. لازم به ذكر است كه مواد غذايي نشاستهاي و نان سفيد تاثير مطلوب اين ويتامين براي حفظ سلامت حافظه را خنثي ميكند...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]