واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گزارش پاياني از نمايشگاه شانزدهم
شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم پس از نزديك به يك ماه برپايي به روز پاياني خود رسيد. در اين شماره نگاهي داريم به ديدگاههاي كارشناسان و مسئولان مربوطه در زمينه برپايي نمايشگاه، نحوه آموزش و فراگيري قرآن اشاره اي داريم به چند رويداد در روزهاي پاياني نمايشگاه:
پيشنهاد برپايي نمايشگاه دائمي
براي نمايشگاه قرآن زحمات زيادي كشيده شده و به نظر ميرسد حاصل زحمات چندين ساله مسئولين به ثمر نشسته است.
به گزارش ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، حميد سليماني، مشاور وزير ارشاد و دبير ستاد كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور با حضور در نمايشگاه قرآن و بازديد از بخشهاي مختلف گفت: آنچه در نمايشگاه امسال شاد بوديم توسعه كمي وكيفي در ابعاد مختلف، به همراه استقبال بينظير مردم بوده است.
مشاور وزير ارشاد ضمن تاكيد بر معرفي چهرههاي قرآني تصريح كرد: امروز، شاهد حركتهاي مثبت دوستداران قرآن در زمينه پژوهش و قرائت هستيم. دراين نمايشگاه بايد محملي فراهم شود تا مردم علاوه بر حضور در مراسم تقدير و تشكر از فعالان قرآني، در محيطي مناسب بتوانند با اين افراد ارتباط نزديك برقرار كنند و آنها را الگوي خود قرار دهند.
دبير ستاد كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور در ادامه افزود: براي برگزاري نمايشگاه دائمي قرآن نيازمند محصولات فاخري هستيم، كه نياز روز جامعه را نسبت به قرآن برطرف كند. بايد در نمايشگاههاي مقطعي كه برگزار ميشود، برترينها شناسايي و در يك نمايشگاه دائمي به نحو شايستهاي ارائه شوند.
سليماني در پايان با اشاره به لزوم برگزاري نمايشگاه در شهرستانها گفت: يكي از سياستها راهاندازي نمايشگاههاي قرآن در مراكز استانها است و در حال حاضر نيز در چند استان شاهد برگزاري اين نمايشگاه هستيم و اميدواريم در سالهاي آتي شاهد برگزاري نمايشگاه قرآن در همه استانهاي كشور باشيم.
اجراي طرح ملي «در محضر قرآن» در مدارس
طرح ملي «در محضر قرآن» سال گذشته در مدارس ابتدايي كشور اجرا شده است.
«رضا نباتي» مؤلف كتابهاي قرآني مدارس و كارشناس وزارت آموزش و پرورش، درباره اين طرح گفت: بايد تلاش كرد تا مقوله آموزش قرآن، از رخدادهاي فرهنگي در جامعه قلمداد شود.
وي افزود: زماني آموزشهاي قرآني ما كارايي دارد كه تبديل به كنش رفتاري آدمها شود. به عنوان مثال ما زماني ميتوانيم به بچهها در مدرسه درس قرآن بدهيم كه ابتدا خود معلمان با قرآن انس و الفتي داشته باشند و خود آنها قرآن بخوانند.
نباتي مشكل اصلي را عدم آشنايي خانوادهها و والدين با قرآن دانست و گفت: اكثر كساني كه قرآن نميخوانند به اين خاطر است كه قرآن را نميفهمند. چون آن را درك نميكنند به آن نياز پيدا نميكنند.
او تاكيد كرد: شايد بيشتر كساني كه قرآن نميخوانند ترجمه زده شدهاند. اگر مسئولين سازمانها و معاونين، روزي يك صفحه قرآن بخوانند و معناي آيات ساده و پركاربرد قرآن را درك كنند، قطعاً بر روي كودكان نيز تاثير خواهد گذاشت.
ماه چهره خليلي، بازيگر:
قرآن كريم را به زبان انگليسي آموختم
هر سال به ديدن اين نمايشگاه ميآيم و فكر ميكنم نمايشگاه امسال بهتر از سالهاي گذشته باشد.
ماهچهره خليلي در گفتگو با ستاد خبري نمايشگاه قرآن گفت: از اينكه نمايشگاه با استقبال پرشور مردم مواجه است خوشحالم و اميدوارم فعاليتهاي هنري، هر سال بيشتر در اين نمايشگاه برپا شود.
وي درباره ديدارش از نمايشگاه گفت: بخشهاي اطلاعرساني راجع به قرآن، نشريات الكترونيك و كارهاي هنري به نظر جالب بود و بخش ترجمه قرآن به زبانهاي خارجي را خيلي دوست داشتم چون من قرآن كريم را به زبان انگليسي آموختم.
ماهچهره خليلي كه در حال حاضر مشغول بازي در پروژه تاريخي مذهبي مختارنامه است با اشاره به نقش زنان در جامعه ميگويد: به نظر من زنان در كل تاريخ ما نقشهاي محوري ايفا كردند ولي كمتر به آنها پرداختهايم.
چگونگي ساخت آثار مذهبي
انوشيروان ارجمند بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون با حضور در غرفه سيما فيلم و بازديد از نمايشگاه قرآن گفت: برگزاري اين نمايشگاهها ميتواند منجر به شناخت بيشتر مردم نسبت به كتاب خدا شود.
اين بازيگر در ادامه افزود: وقتي نويسندهاي با استفاده از مستندات و احساس قلبي خود با كمك كارگردان درباره يك شخصيت مذهبي اثري را خلق ميكند طبيعتاً ماندگار خواهد بود مانند مجموعه امام علي(ع) كه داود ميرباقري توانست آن را جاويدان سازد.
وي در ادامه با اشاره به نقش كارگردان در توليد مجموعههاي مذهبي و تاريخي تصريح كرد: وقتي شناخت كافي و گستردگي اطلاعات درباره يك واقعه تاريخي به حد كافي باشد، مردم ميتوانند با اثر ساخته شده ارتباط بهتري برقرار كنند.
ارجمند در پايان گفت: براي همه جوانان قرآن دوست از خداوند طلب موفقيت دارم و براي تمام كساني كه درباره قرآن، ائمه و تاريخ مردم شيعه فعاليت ميكنند دعا ميكنم.
نظم در برگزاري نمايشگاه
هدف اصلي ما در اين دوره از نمايشگاه، انعكاس فعاليتهايي بود كه بيشتر مورد توجه بازديدكنندگان قرار ميگيرد.
دكتر ساري در گفتگو با ستاد خبري نمايشگاه قرآن گفت: يكي از اهداف شبكه قرآن سيما، پوشش فعاليتها و رويدادهاي قرآني كشور در راستاي توسعه فرهنگ قرآني است.
مدير شبكه قرآن سيما درباره فعاليتهاي اين شبكه در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن گفت: در كنار اين پوشش خبري تيم ثابت و فعالي از طرف شبكه در نمايشگاه مستقر شد كه با همه امكانات رسانهاي به پوشش بخشهاي برجسته نمايشگاه اقدام كرد.
وي با اشاره به بخشهاي تحقيق و پژوهش به عنوان مهمترين بخشهاي نمايشگاه گفت: سعي شد گروه تصويري ما با توجه به دو جنبه استقبال مردم و تنوع فعاليتها، تمام اخبار را از طريق راديو قرآن نيز پوشش دهد.
دكتر ساري درباره وضعيت نمايشگاه گفت: اين دوره از نمايشگاه با نظم بيشتري در دستهبندي غرفهها و اطلاعات براي بازديدكنندگان برگزار شد به اين معني كه غرفهها فشردگي نداشت و امكان بازديد بيشتري براي علاقهمندان فراهم شد.
رويدادها
«چگونه قرآن را حفظ كنيم»
«چگونه قرآن را حفظ كنيم» عنوان كتابي است، تأليف استاد شهريار پرهيزگار كه در نمايشگاه قرآن عرصه شده است.
اين كتاب مزين به تقريظ مقام معظم رهبري است و شامل مطالبي همچون فضايل حفظ و قرائت قرآن، نقش تمركز حواس در آمادگي ذهن انسان، روش صحيح مرور آيات، تاييد نگاشتن آيات در حفظ قرآن ميباشد.
گفتني است در ابتداي اين كتاب مقدمهاي از حضرت آيتالله خزعلي، حافظ كل قرآن كريم و نهجالبلاغه پيرامون فوايد حفظ قرآن كريم آمده است.
عرضه كتابي از علامه محمدتقي جعفري
«قرآن نماد معقول» عنوان كتابي از علامه محمدتقي جعفري است كه در نمايشگاه قرآن عرضه شده است.
اين كتاب توسط موسسه تدوين و نشر آثار علامه جعفري به چاپ رسيده است و در آن مباحثي چون ويژگيهايي از قرآن، آيات مدني و اعجاز قرآن مطرح شده است.
شايان ذكر است در پايان كتاب دويست و پنجاه آيه منتخب از قرآن كريم همراه با ترجمه و توضيح مختصر آورده شده است.
قصههاي قرآني به قلم محمد محمدي اشتهاردي
كتاب «قصههاي قرآني» براي اولين بار توسط انتشارات نبوي در نمايشگاه قرآن كريم عرضه شد.
چاپ نهم كتاب «قصههاي قرآن» در 640 صفحه به قلم «محمد محمدي اشتهاردي» در بخش انتشارات مكتوب نمايشگاه به علاقمندان عرضه شده است.
اين كتاب از دو بخش تشكيل شده است، بخش اول با عنوان «داستانهاي پيامبران در قرآن» از داستان حضرت آدم شروع با داستان حضرت عيسي(ع) خاتمه مييابدو بخش دوم كتاب «داستانهاي پيامبر اكرم(ص) و ديگران در قرآن» را شامل ميشود كه مربوط به آغاز بعثت، جنگهاي پيامبر، بيعت، ماموريت علي(ع) ماجراي مباهله، ماجراي غدير خم و تعيين جانشين است.
استقبال از فعاليتهاي غرفه فرهنگسراي قرآن
غرفه فرهنگسراي قرآن كارگاه هنري نمايشگاه، در بخشهاي كودك و نوجوان، بانوان، مسابقه و نقاشي با استقبال چشمگير بازديدكنندگان مواجه شد.
غرفه فرهنگسراي قرآن فعاليتهايي چون نقاشي كودكان با موضوع قصص قرآني، عرضه محصولات قرآني، آموزش احكام، مسابقه كتابخواني با عنوان «قرآن و امام» كارگاه معرق، خوشنويسي و نمايش كتابهاي نفيس را در كارگاه هنري نمايشگاه قرآن كريم برگزار ميكند.
گفتني است استاد سهمالدين زماني در بخش تابلوهاي نقاشي قرآني، محمدرضا رسولي خوشنويس قرآني و منير قرباني هنرمند معرق كار همه روزه در اين غرفه حضور دارند و پاسخگوي سؤالات بازديدكنندگان هستند.
محفل انس با قرآن دانشجويان و طلاب خارجي
محفل نوراني انس با قرآن و عترت با حضور حسين اسدي، مدير كل ادارة امور قرآني و حديثي جامعه المصطفي العالميه، دكتر خواجه پيري، رئيس نمايشگاه و مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، لاله افتخاري، نماينده مجلس و رئيس فراكسيون قرآن و عترت اسلامي، سوداني، نماينده مجلس و قاريان و حافظان ممتاز و ميهمانان خارجي (دانشجويان و طلاب غيرايراني) برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه حسين اسدي به فعاليتهاي جامعه المصطفي العالميه اشاره كرد و گفت: در كشور ما 33 هزار دانش پژوه دختر و پسر در حال فراگيري علوم قرآن و اهل بيت هستند و بيش از 170 هزار نفر نيز تحت آموزش عمومي قرآن كريم و مفاهيم و تفسير ابتدايي آن قرار دارند.
وي افزود: در حال حاضر 78 حافظ كل قرآن كريم از شهرهاي مختلف مشهد، قم، گرگان و تهران آموزش ديدهاند و در همين حال 625 عنوان پاياننامه كارشناسي ارشد و دكتري در جامعه المصطفي ارائه شده كه محتواي آنها را همايشها و كنگرههاي مختلف با انديشههاي امام و شهيد مطهري شكل ميدهند.
در ادامه نشست لاله افتخاري گفت: آنچه امروز مورد توجه دشمن است، از بين بردن وحدت ماست، وحدتي كه حول محور قرآن و عترت ميگردد.
وي افزود: دشمنان با تهي كردن عالم اسلامي ميخواهند به اهداف خود برسند در حاليكه ما با تشكيل برنامههاي قرآني و ترويج قرآن در جامعه، مانع تحقق اهداف آنها خواهيم شد.
دكتر خواجه پيري نيز در ادامه با اشاره به گسترش فرهنگ قرآني در سطح كشور گفت: يقين بدانيم كه تشكيل اين مراسم و همينطور تاسيس جامعهالمصطفي عنايتي از جانب خداوند است كه بايد آن را شكرگزار باشيم.
در پايان اين نشست 7 قاري و حافظ كل قرآن از كشورهاي افغانستان، تاجيكستان، موريتاني، گينه، پاكستان، غنا و هندوستان به سؤالات حاضرين پاسخ دادند و به تلاوت قرآن پرداختند.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 518]