واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه مازندران: صنعت گردشگري بر اساس قابليتهاي جغرافيايي پايدار ميشود
خبرگزاري فارس: عضو هيات علمي دانشگاه مازندران گفت: صنعت پايدار گردشگري زماني شكل ميگيرد كه بر شالوده قابليتهاي جغرافيايي سرزمين استوار باشد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي دانشگاه مازندران، عيسي جوكار سرهنگي بهمناسبت روز ملي جهانگردي اين صنعت را يكي از پديدههاي مهم اواخر قرن بيستم دانست و اظهار داشت: صنعت پايدار گردشگري زماني شكل ميگيرد كه بر شالوده قابليتهاي جغرافيايي سرزمين استوار باشد.
وي با بيان اينكه گردشگري صنعتي رو به رشد است افزود: توسعه پايدار كه شامل توسعهاي همه جانبه و آينده نگر است، تحت عوامل متعددي از جمله تقويت و بهبود وضعيت گردشگري ميسر است.
استاديار گروه جغرافيا و برنامه ريزي شهري، پديده هاي طبيعي را از عوامل اصلي جذب گردشگر عنوان و تصريح كرد: انسان امروزي براي رهايي از چنگال زندگي ماشيني به دنبال طبيعتي بكر ميگردد و از آنجاييكه پديدههاي طبيعي ارزش تفرجگاهي زيادي دارند مورد توجه آنان قرار ميگيرد.
وي اظهار داشت: موقعيت ممتاز جغرافيايي استان مازندران و قرار گرفتن در ميان دريا و جنگل، سبب تنوع اشكال و فرايندهاي طبيعي در آن شده است و چشماندازهاي منطقه از قبيل آتشفشان دماوند، يخچال هاي كوهستاني، آبشارها، غارهاي گوناگون، چشمههاي آبگرم معدني، كوهستانها و درههاي سرسبز، جنگلهاو مراتع، دشتها و جلگه پرگلوگياه، منابع آبي منطقه شامل رودخانه ها، چشمه ها، آببندانها و همچنين سواحل دريا و اشكال ساحلي همه قابل توجه بوده و به ويژه زمينه مناسبي را براي اكوتوريسم يا طبيعتگرديرقم ميزنند.
جوكار سرهنگي با ابراز تاسف از اينكه در چند دهه اخير بر اثر مديريتها و استفادههاي نادرست و بيرويـــــــه منابع طبيعي موجود منطقه تخريب و يا صدمـات فراواني ديده است گفت: در پيجويي مسايل و مشكلاتي كه استـان در راهرسيدن به توسعه پايدار دارد بدون ترديد صنعت گردشگري از جايگاه ويژهاي برخوردار است و بررسي عميقتر ما را متقاعــد ميسازد كه بدون توجـه به موانع سنتي رشد و توسعه گردشـگري به يقين به نتيجهگيـري صحيـــح در ارائه مدلي براي توسعه نخواهيم رسيد.
جوكارسرهنگي با اشاره به اهميت مزيت نسبي مواهب طبيعي و نقشآن در توسعه استان گفت: استان مازندران به بهانه داشتن اين مواهب تا حد زيادي از رشد و توسعهاي كه مستحق آن است محروم مانده است و در مقابل مناطقي از ايــــــران كه شرايط طبيعي مناسبي ندارند درچند سال اخير پيشرفتهاي چشمگيري در زمينههاي مختلف يافتهاند.
اين استاد جغرافيا از گردشگري بهعنوان راهي براي بهرهبرداري آگاهانه و پايدار از منابع براي رسيدن به توسعه متعادل در استان مازندران يادكرد و اظهارداشت: اكوتوريسم را بايد بهعنوان محور اصلي برنامهريزيهــــــاي مربوط به توسعه گردشگري در نـــظرگرفت و با سازماندهي آنها و تشويق سرمايهگذاران به توسعه اقتصاد همســـو با طبيعت منطقه همت گماشت.
انتهاي پيام/ب
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]