واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: در ركاب رمضان / 14 ياد خدا آرامش بخش دل ها
نفس انسان بر اثر عوامل گوناگون و برخورد با صحنه هاى متفاوت و افراد مختلف گرفتار عدم تعادل شده و حالات آن دگرگون مى شود. به عنوان مثال انسان با روبه رو شدن با مشكلات و ناملايمات ناراحت و افسرده مى شود و اگر خلاف توقع و انتظار را از كسى مشاهده كند غضب بر وى مستولى شده و پرخاشگر مى گردد و با ديدن صحنه هاى مهيج شهوت به سوى كارهاى ناپسند تمايل پيدا مى كند، با شنيدن سخنان ناروا ملول مى شود و هنگام توجه به تجملات مادى و ظواهر پر زرق و برق، جذب آنها مى شود و با ديدن امكانات مالى ديگران طمع و حرص بر او غالب مى شود و با پيشى گرفتن ساير افراد بر وى حسادت بر او چيره مى شود و با احساس كمبود در جنبه هاى مادى ترس و اضطراب به او دست مى دهد.
و بالاخره با فراهم آمدن امكان گناه و معصيت شهوات و تمايلات نفسانى او را متزلزل مى سازد و از حالت اعتدال بيرون مى كند.
پيشوايان دين با شناخت پيچيدگى هاى انسان لطايف ارزنده اى فرموده اند. امام صادق(ع) به نقل از حضرت على(ع) مى فرمايد: به راستى كه طمع، دل هاى افراد نادان را به حركت و اضطراب درمى آورد و آرزوها و افكار بلند شيطانى آنان را سرگرم مى سازد و ظواهر فريبنده آنان را به دام افكنده و مشغول مى نمايد. نفس انسان همانند جسم سبك وزنى است كه در بيابان وسيعى قرار گرفته است كه طوفان هاى فراوانى در هر لحظه او را به حركت درآورده و مضطرب مى سازد و به اين طرف و آن طرف مى كشاند.
پيامبر اكرم(ص) مى فرمايد: مثل قلب و روان انسان همانند «پر» مى باشد كه در زمين وسيع قرار گرفته است كه تند بادها آن را اين سو و آن سوى مى برد.
برخى از بزرگان روح انسان را به گنجشك تشبيه كرده اند، زيرا در ميان حيوانات اين پرنده هيچ گونه آرامش نداشته و دائماً در اضطراب و حركت است و با اندك اشاره يا صدا از جا برمى خيزد و پرواز مى كند.
عامل تشويش و اضطراب روح، تمايلات نفسانى و وسوسه هاى شيطانى است و آنچه كه به روح انسان آرامش مى بخشد و اضطراب ها را برطرف مى كند ايمان به خدا و ياد اوست. قرآن كريم مى فرمايد: افرادى (به درگاه خدا تضرع مى كنند) كه به خدا ايمان آورده اند و دل هاى آنان با ياد خدا آرامش مى يابد، (مردم) آگاه باشيدكه تنها ياد خدا آرام بخش دلهاست. (رعد آيه ۲۸)
آرى انسان مؤمن با ايمان به اين كه جهان هستى و همه امور آن با تدبير حكيمانه الهى پيش مى رود و نفع يا ضرر، سود يا زيان، سلامت يا مرض فقر يا بى نيازى، عزت يا ذلت، زندگى يا مرگ و خلاصه همه چيز به اراده و مشيت او بستگى دارد، طبعاً همه اميد ها، ترس ها و تشويش ها از وى برطرف شده و دل چنين انسانى با ياد خدا آرامش پيدا مى كند.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]