واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ارزش هاي دفاع مقدس بايد سينه به سينه به نسل ها منتقل شود
گفتگو با سرتيپ جعفر آرامش جانشين فرماندهي لشكر 21 حمزه سيدالشهدا
اشاره
آنچه پيش روي شماست حاصل گفتگو با سرتيپ جعفر آرامش جانشين فرماندهي لشكر 21 حمزه سيدالشهدا مي باشد. ايشان از خاطرات خود در دوران دفاع مقدس سخن مي گويند و درباره حفظ ميراث گرانبهاي جنگ نكته هايي مطرح مي كنند كه شنيدني است .
رمز پيروزيهاي رزمندگان اسلام و همچنين ناكامي هاي ارتش بعث عراق در چيست
شكي نيست كه ارتش عراق در طول جنگ تحميلي با انواع و اقسام سلاح و تجهيزات روز چه از نوع غربي چه شرقي مجهز و از آنها با بالاترين سطح آموزش استفاده نموده كه متاسفانه در نقطه مقابل آن جمهوري اسلامي ايران كه كاملا تحريم بود و حتي از واگذاري سيم خاردار معمولي به آن خودداري مي كردند جنگي نابرابر را در هشت سال دنبال كردند كه حاصل آن پيروزي كامل و مطلق رزمندگان اسلام بود. مسلما رمز پيروزي رزمندگان اسلام توكل به خدا داشتن ايمان و هدف در راه مبارزه و بهره گيري از تمام امكانات داخلي بدون كمك بيگانگان و توسل به حبل الله بود برعكس ارتش عراق فقط به جنگ افزار و تجهيزات و مهمات زياد تكيه كرد غافل از آنكه دست اندازي و تجاوز به آب و خاك و اعتقادات يك كشور بدون هدف و بدون ايمان نه تنها ممكن نيست بلكه امري محال و دست نيافتني است .
الگوي شما در فرماندهي چه كسي است و چه چيزي باعث شده كه وي را الگو قرار دهيد
البته الگوي همه رزمندگان و همه ارتشيان در دفاع مقدس توسل به ائمه اطهار و رسول گرامي اسلام و سردار خيبرشكن حضرت علي (ع ) بو كه هميشه الگو و چراغ راه آنها بود. بهرحال نياز است كه انسان در بعضي از كارهاي روزمره از افراد معاصر خويش بهره برده و از فضائل و حسنات آنها الگوبرداري نمايد. من در طول سال هاي دفاع مقدس از فرماندهان حاضر در جنگ بيشترين بهره را برده سعي كردم كه نكات و موارد نظامي را از آنها بياموزم . از معروفترين و بنام ترين آنها فرمانده گردان من در گردان 125 پياده تي 2 زنجان در سال هاي 60 ـ 61 بود كه در آن موقع درجه سرگردي داشت بنام سرگرد شهيد كيومرث مخبري ايشان به تمام معني يك نظامي واقعي با ايمان شجاع درستكار و از نظر آموزشي نيز در سطح بالايي قرار داشت . اين فرد با توجه به مسئوليت خطير خويش بعد از نماز صبح كه پوتين مي پوشيد تا پاسي از نيمه شب در خطوط مقدم جبهه به رتق وفتق امور مي پرداخت . موردي نبود كه از چشمان تيزبين وي دور و يا از گوشهاي حساسش نشنيده بماند. به همه امور جبهه مسلط بود دشمن را دائما زير نظر داشت . به آموزش زير مجموعه توجه كامل داشت . در امورات و دستورات نظامي با قاطعيت كامل عمل مي نمود. در شرايط بحراني سال هاي 59 و 60 كه وضعيت جبهه ها چندان مناسب نبود ايشان بر همه مسائل يگان خود مسلط بود و همه از او روحيه و دلگرمي مي گرفتيم . ليكن بهرحال پس از سال ها كه از شهادت ايشان در جبهه هاي سقز (تنگه خان ) مي گذرد و در خود مي نگرم مي بينم خيلي از رفتار و كردار ايشان در من ملكه شده است .
در خصوص بيان واقعيت هاي دفاع مقدس از رسانه ها و مطبوعات و هنر و سينما چه پيشنهاد و انتقادي داريد
امروزه در خيلي از حوزه ها سعي مي شود كه در رسانه ها جمعي با پيش كشيدن بحث دفاع مقدس به بررسي ابعاد مختلف آن پرداخته شود. اين مي طلبد كه نيروهايي كه در اين راستا فعاليت مي كنند حداقل آشنايي و يا تجربه حضور در اين صحنه را داشته باشند وگرنه قادر نخواهند بود واقعيت ها را بيان نمايند. و اگر امروز مي بينيم كه در بعضي از زمينه هاي دفاع مقدس قلمي و يا قدمي به بيراهه گذاشته مي شود شايد ناشي از همين خلا باشد. نتيجه آن است كه شايد حتي يك نسل از پايان جنگ نگذشته باشد خيلي از واقعيت ها و ارزش هاي دفاع مقدس به فراموشي سپرده شده است .
به نظر شما دست آوردهاي جمهوري اسلامي ايران از قبول قطعنامه چه بوده است
حفظ تماميت ارضي و استقلال و امنيت كشور بزرگترين دست آورد قبول قطعنامه مي باشد. چه بسا استكبار جهاني كه پس از هشت سال تحميل جنگ و تجاوز در به زانو درآوردن ميهن اسلامي به عجز و درماندگي رسيد خود مستقيما وارد عمل شد و با هدف قرار دادن هواپيماي ايراني ايرباس مسافربري در آبهاي بندرعباس و حمله به تاسيسات نفتي ايران در خارك و درگيري دريايي به بهانه هاي واهي قصد رويارويي مستقيم با ما را داشتند و در اين راه با جنگ افروز خواندن جمهوري اسلامي ايران و تبليغات وسيع عليه كشور ما بخاطر عدم پذيرش قطع نامه هاي صادره از سازمان ملل تقريبا يك اجماع جهاني نيز بدست آورده بودند. لذا در آن شرايط كه دشمن بعثي نيز به اهداف اوليه خود نرسيده و دنيا نيز فهميده بود كه با زورگويي و قلدري امتيازي نمي تواند از ما بگيرد پذيرش قطعنامه يك پيروزي براي ملت مسلمان و حاصل آن حفظ عزت حرمت و نظام جمهوري اسلامي بود.
با توجه به پايان يافتن جنگ گراميداشت دفاع مقدس و بيان خاطرات جنگ ها چه مفهوم و چه پيامي دربردارد
هشت سال از دفاع مقدس جزئي از تاريخ ميهن ماست و ثبت و ضبط شده است . در كشورهاي سلطه گر و متجاوز با آنكه سال ها از جنگ و تجاوزگري هاي آنان مي گذرد هنوز در ساخت فيلم ها نوشتن كتاب ها و ساير مراسم از خاطرات خويش سخن گفته و ياد آنها را زنده ميدارند چون عقيده دارند كه در دنياي امروز باز ممكن است جنگ در عرصه هاي ديگري به وقوع بپيوندد بنابراين نبايستي مسائل را فراموش كرد و از خاطره ها زدود چون اصولا روابط حاكم بر نظام هاي حكومتي و مراودات جهاني امروز بر پايه تسلط قدرتمندان و چپاول منابع مستضعفان بنا نهاده شده است . دفاع همه جانبه ملت قهرمان ايران نيز در پاسخ به عملكرد نظامهاي مستكبر و سرپيچي از قوانين ظالمانه آنان بوده است . پس چرا نبايد ياد دفاع سينه به سينه و دهان به دهان از نسلهاي قبل به بعد منتقل شود اگر دير بجنبيم نسل انقلاب (نسل اول جنگ ) به زودي رخت از اين دنيا بربسته و ديگر خاطرات واقعي و حماسه هاي به وقوع پيوسته به دست فراموشي سپرده خواهند شد. از طرفي به دليل فروكش كردن روحيه سلحشوري و در صحنه بودن امت عزيز ايران نياز است به هر مناسبتي از بيان خلق حماسه ها توسط پدران آنها در صحنه هاي دفاع مقدس دريغ نشود تا اگر احيانا باز هم نياز به حضور پرشور حماسي جوانان عزيز در صحنه هاي جديد باشد در غربت فكر و بيگانگي با ارزشهاي اصيل جنگ نباشيم .
اگر از شما خواسته شود از لحظه هاي پرشور و هيجان دوران دفاع مقدس مطالبي بنويسيد و خاطرات جنگ آوران را مجسم كنيد در اين مورد چه مي نويسيد
تمام لحظات و دقايق دفاع مقدس سراسر از شور و هيجان بود. در سال هايي كه بهترين و پاكترين جوان هاي مملكت چه در قالب ارتش و چه در سپاه و چه در ساير ارگان ها ارزشمندترين لحظات عمر خويش كه همانا دوران جواني بود را به جاي تحصيل علم و كسب مال و ثروت اندوزي به حضور در جبهه ها ترجيح دادند آيا جز با عشق و ايثار و ايمان به خداوند متعال و اهداف عاليه چيز ديگري مي توانست باشد بالطبع اينگونه افراد از نظر من برگزيده و نخبگان معنوي جامعه بودند و وجودشان سراسر عشق و حضورشان خلق پاكيها و نيكي ها بود. رزمنده اي كه آب قمقمه خود را در گرماگرم نبرد و تشنگي خود به اسير بعثي مي دهد دستمال گردن خود را به جاي باند استريل به زخم دشمن متجاوز مي بندد و همانند ميهمان از او پذيرايي ميكند براي گشتي رزمي و گشتي شناسايي و اعزام داوطلب صف طويل بسته مي شود و هريك بر ديگري تقدم مي جويد براي ديدن خانواده خود پس از توقف 70 و يا 80 روز در جبهه باز هم مردد و دودل است و فكر مي كند شايد عدم حضور او لطمه به توان رزمي يگان وارد سازد اين ها همه ارزش و حماسه است . خاطرم مي آيد كه شهيد سرهنگ كيومرث مخبري فرمانده گردان ماقبل از شروع عمليات طريق القدس (آزادسازي بستان ) در جمع فرماندهان و در توجيه آنان يكي از صحبت هايي كه چندين بار تاكيد ورزيدند رعايت حقوق انساني و مسلماني اسيران بود كه مبادا پس از اسارت به آنان تعرضي نمايند يا توسط سربازان به حقوق آنان ناخواسته خدشه وارد شود. اين روحيه را در كجاي دنيا و در كدام سربازي در ارتش دنيا پيدا مي كنيد باز هم خاطرم مي آيد در سال هاي پاياني جنگ و به دنبال تحريم هاي شديد نظامي و اقتصادي و سقوط قيمت هاي نفت تا بشكه اي 6 دلار و كمتر اثرات آن در جبهه ها نيز مشهود گرديد و مدت ها غذاي رزمندگان فقط در حد پخت لوبياي گرم بود اما هيچ كس دم برنياورد و كوچكترين مشكلي در جبهه نيز بوجود نيامد و ده ها مورد ديگر كه از حوصله گفتار خارج است . واقعا بايد خود رزمنده و عاشق باشيد و با هدف الهي و در عرش سير كنيد تا بتوانيد از راز و نيازهاي يك رزمنده و از شور و هيجاني كه در قلب وي مي گذرد با خبر شويد انشاالله كه خداوند به همه توفيق شناخت و معرفت نيكي ها را عطا كند.
تهيه و تنظيم از اسماعيل هدايتي ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي در تبريز
با تشكر از هماهنگي هاي روابط عمومي لشكر 21 حمزه سيدالشهدا آذربايجان
به نظر من رزمندگان جوان ارتش و سپاه و ساير ارگان ها كه بهترين لحظات زندگي خود را در شرايط سخت دوران جنگ سپري كردند نخبه هاي معنوي جامعه هستند
هشت سال دفاع مقدس بخشي از تاريخ ميهن ماست كه ثبت و ضبط شده است . در كشورهاي سلطه گر و متجاوز با آن كه سال ها از جنگ و تجاوزگري آنان مي گذرد هنوز در ساخت فيلم ها نوشتن كتاب ها و يادبودها از خاطرات خويش سخن مي گويند و ياد آنها را زنده مي دارند. پس چرا نبايد دفاع مقدس ما سينه به سينه از نسل به نسلي ديگر منتقل شود !
رزمندگاني بودند كه در گرماگرم نبرد آب قمقمه خويش را در حالي كه خودشان تشنه بودند به اسير بعثي مي دادند و دستمال گردن خود را به جاي باند به زخم دشمن مي بستند و همانند ميهمان از اسيران پذيرايي مي كردند
سرگرد كيومرث مخبري كه من درس ها از او آموختم فردي با ايمان شجاع درستكار و از نظر آموزشي در سطح بسيار بالايي قرار داشت . او بعد از نماز صبح تا پاسي از شب مشغول تلاش در خطوط مقدم جبهه بود
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 307]